Τα μυστικά για τέλειες διακοπές μαζί του

25.07.2015
Βαλίτσα έφτιαξες. Το ξενοδοχείο το ενημέρωσες πότε φτάνεις. Τα εισιτήρια εκτυπώθηκαν και ίσα ένα βήμα πριν να φύγεις για διακοπές- τις πρώτες διακοπές μαζί του. Κι όμως το πρώτο κοινό καλοκαίρι με το αγόρι των ονείρων μπορεί να γίνει από όνειρο - εφιάλτης.

Βαλίτσα έφτιαξες. Το ξενοδοχείο το ενημέρωσες πότε φτάνεις. Τα εισιτήρια εκτυπώθηκαν και ίσα ένα βήμα πριν να φύγεις για διακοπές- τις πρώτες διακοπές μαζί του. Κι όμως το πρώτο κοινό καλοκαίρι με το αγόρι των ονείρων μπορεί να γίνει από όνειρο - εφιάλτης.

Προτού γεμίσεις σπυράκια από το άγχος κι καταφέρεις να σου έρθει η περίοδος δύο εβδομάδες νωρίτερα, μάθε τα μυστικά που θα σε ξελασπώσουν στο ταξιδάκι αναψυχής μαζί του.

Πώς έχει το πράγμα: οι πρώτες διακοπές με το νέο σου έρωτα, σίγουρα θα σε γεμίσει με άγχος. Είναι από εκείνες τις εμπειρίες όπως όταν έδινες Πανελλήνιες, άλλαζες σπίτι ή έπρεπε ν' αντιμετωπίσεις μια απώλεια. Οι προσδοκίες σου (όπως και οι δικές του άλλωστε) είναι μεγάλες και μόλις μείνετε σε ξένο μέρος οι δυο σας και μόνο, τα στραβά και ανάποδα δεν θ' αργήσουν να έρθουν. Σύντομα οι παραδεισένιες μπορούν να γίνουν κολασμένες (και όχι στο κρεβάτι του πάθους) κι εσύ να παλεύεις να χωνέψεις το πάθος του καλού σου για την ηλιοθεραπεία και το ψάρεμα ή την απέχθειά του στις ομπρελίτσες του κοκτέιλ. Για να μην μείνει η σχέση σου αυτή στην ιστορία ως ο δεσμός που χαντακώθηκε στις διακοπές, βάλε μπροστά το χιούμορ και τα αποθέματα υπομονής που διαθέτεις, ακολούθησε τα μυστικά του WomenOnly και δεν θα χάσεις:

1. Θα σε πάρω με το ζόρι: σιγουρέψου πως η τοποθεσία των διακοπών εκφράζει εξίσου και τους δυο σας. Επειδή ο χρόνος των καλοκαιρινών διακοπών είναι έτσι κι αλλιώς περιορισμένος, δεν χρειάζεται ούτε να πιέσεις τον αγαπημένο σου να φύγετε μαζί, αλλά ούτε και να κάνεις να πάει κάπου με το ζόρι. Σκέψου πως ακόμα κι αν κάτι μικρό πάει στραβά, εσένα θα κατηγορεί και για την επιλογή και για το χατίρι που του χάλασες.

2. Μην τα θες όλα δικά σου: σιγουρέψου πως οι δραστηριότητες των καλοκαιρινών διακοπών εκφράζουν και τους δυο σας και μείνε ανοιχτή στη συζήτηση και πραγματοποίηση πολλών διαφορετικών πραγμάτων. Αν εσένα σου αρέσει να κάνεις ηλιοθεραπεία με τις ώρες ακίνητη στην ξαπλώστρα αλλά εκείνος προτιμά τα water sports βρείτε τη λύση κάπου στη μέση: μοιράστε τις μέρες και πλατσουρίστε όπως βολεύει και τους δύο!

3. Μην ξεχνάς με ποιόν είσαι: οι διακοπές με την κολλητή, την οικογένεια ή τους φίλους διαφέρουν πολύ από τις διακοπές με το αγόρι σου. Μην ξεχνάς να διατηρείς το ρομαντισμό και τον ερωτισμό σου καθ' όλη τη διάρκεια των διακοπών. Αυτό προϋποθέτει να έχεις μαζί σου τσιμπιδάκι και ξυραφάκι για να μην αρχίσεις να θυμίζεις τη Μαρία την Άσχημη μετά από λίγα εικοσιτετράωρα.

3. Άσε τα μυστικά: όλοι έχουμε τις αδυναμίες και τα μικρά μας ελαττώματα: φρόντισε να ενημερώσεις τον αγαπημένο σου για τα πιθανά προβλήματα που ενδέχεται ν΄ αντιμετωπίσετε (για παράδειγμα την αλλεργία στον αστακό) για να μην ψάχνετε για νοσοκομείο μετά την κατανάλωση της μαγικής εκείνης αστακομακαρονάδας.

4. Όταν πίνει μια γυναίκα: διακοπές είναι είπαμε. Και θα φας και θα πιεις και θα έρθεις στο κέφι. Αυτό βέβαια απέχει πολύ από το να γίνεις σταφίδα από το αλκοόλ και να πρέπει ο καψερός ο αγαπημένος σου να σε πηγαίνει στα χέρια στο κοντινότερο κέντρο υγείας. Εκτός από την κακή εντύπωση που θα δώσεις, μπορεί να εκμυστηρευτείς και πράγματα που δεν θα έλεγες ποτέ νηφάλια.

5. Αυτοκολλητάκι μου: έχε στο μυαλό σου πως επειδή είστε μαζί διακοπές δεν σημαίνει ότι πρέπει να πιστεύεις πως είστε στο ταξίδι του Μέλητος. Θα υπάρξουν διαφωνίες, μικροσυγκρούσεις και πολλές φορές θα πρέπει να υποχωρήσεις συνεχίζοντας απτόητη την ηλιοθεραπεία σου. Κι αν εκείνος θέλει να πάει και μια βολτούλα μόνος του στα σοκάκια, μην το εκλάβεις σαν σημάδι πως βαριέται να είναι μαζί σου 24 ώρες το εικοσιτετράωρο.

6. Κάνε μου λιγάκι μμμμ: οι τυπικές διακοπές έχουν ως εξής: πρωινό ξύπνημα, επίσκεψη στις παραλίες, ξέφρενα μπανάκια, φαγητό, επίσκεψη και φωτογράφιση στα αξιοθέατα, άντε να βγούμε και για κανά ποτάκι, λίγο φαγητό ακόμα και έτοιμοι για ύπνο. Έλα όμως που τέτοιες διακοπές κάνεις και με τις κολλητές και με τη φαμίλια. Μην ξεχνάς ανάμεσα στις γεμάτες δράση ημέρες των διακοπών να βάζεις σε πρώτη προτεραιότητα παρακαλώ τη σεξουαλική σας επαφή. Θέλει σεξ ια τόλμη η μαγεία των διακοπών, γιατί αν θυμάσαι τον πολλαπλό οργασμό, τι σε μέλλει το μουσείο που δεν πρόλαβες να επισκεφτείς.

Μικρά, καυτά και δοκιμασμένα:

Α. Πλήρωσε το μερίδιο που αντιστοιχεί στα έξοδα των διακοπών. Πρώτη κοινή εξόρμηση είναι αυτή και δεν χρειάζεται να μένουν χρέη.

Β. Πλύντου και κανά μαγιό ή πετσετούλα. Η πρώτη καλή εντύπωση μετράει και η νοικοκυροσύνη σου θα σε ξεχωρίσεις από τις ανεπρόκοπες πρώην του.

Γ. Βάλτου αντιηλιακό για να μην ξεφλουδίσει και δεν μπορείς ούτε να τον αγγίζεις έπειτα στο διπλό κρεββατάκι του πάθους.

Δ. Μιλήστε για όλα. Οι πρώτες κοινές διακοπές αποτελούν μια τεράστια ευκαιρία να γνωριστείτε καλύτερα και να καταλάβει εκείνος τη γυναίκα έχει στο πλευρό του.

Ε. Προτού αρχίσεις να τον βομβαρδίσεις με παράπονα, γκρίνια και αρνητικά σχόλια, θυμήσου γιατί πήγες διακοπές μαζί σου και γιατί πήγες διακοπές γενικά. Μα φυσικά για να περάσεις καλά και και να ξεκουραστείς.

ΣΤ. Αν πραγματικά δεν θέλεις ούτε να τον βλέπεις αλλά πρέπει να πας διακοπές γιατί είναι προγραματισμένες εδώ και καιρό, μην το επιχειρήσεις. Θα τα κλάψεις μεν τα λεφτά για εισιτήρια και ξενοδοχεία αλλά θα γλυτώσεις την ψυχική σου ισορροπία και γαλήνη.

Aπό την Κατερίνα Πατούλια ([email protected])