Γιατί να τα ξαναβρείς με τον πρώην

30.09.2009
Ο κανόνας είναι ένας: ο πρώην είναι πρώην και δεν κάνουμε πισωγυρίσματα μαζί του. Όμως έλα που υπάρχουν κάποιες περιστάσεις που οφείλεις να σκεφτείς πολύ σοβαρά την πιθανότητα να τα ξαναβρεις με ένα πρώην. Ποιοί είναι οι 13 σοβαρότεροι λόγοι για να τα ξαναβρείς με το "γρουσούζη"!
Ο κανόνας είναι ένας: ο πρώην είναι πρώην και δεν κάνουμε πισωγυρίσματα μαζί του. Όμως έλα που υπάρχουν κάποιες περιστάσεις που οφείλεις να σκεφτείς πολύ σοβαρά την πιθανότητα να τα ξαναβρεις με ένα πρώην. Ποιοί είναι οι 13 σοβαρότεροι λόγοι για να τα ξαναβρείς με το "γρουσούζη"!

1. Τον βλέπεις στον ύπνο και στον ξύπνιο σου: αν ο πρώην στοιχειώνει τη ζωή σου, η σκέψη του σε κυνηγά στη δουλειά, στον ύπνο ακόμα και στην τουαλέτα, ή αρχίζει να τα χάνεις ή τον θέλεις ακόμα. Όπως και να χει, όλα δείχνουν πως δεν τελειώσατε ακόμα!

2. Ο καλύτερος φίλος ή το καλύτερο σεξ: χωρίσατε φιλικά και διατηρήσατε μια ακόμα πιο φιλική σχέση, σε σημείο που μιλάτε περισσότερο απ' όταν βγαίνατε μαζί. Για να μην μιλήσω για το σεξ. Εκεί κι αν τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα απ όταν έπεσαν οι τίτλοι τέλους στο δεσμό σας.

3. Δεν σε πίκρανε ποτέ: ίσως αποτελεί το μοναδικό αρσενικό εκτός από το μπαμπά σου, που δεν σε πλήγωσε, δεν σε χτύπησε, δεν σε απογοήτευσε και δεν σε πίκρανε ποτέ. Ίσα ίσα που ήταν και ιπτάμενος και τζέντλεμαν. Πόσο κακό υπάρχει στο να τον ξαναδεχτείς στη ζωή σου έστω και για το βράδυ της κοινωνικής εκδήλωσης στην οποία δεν θέλεις να πας μόνη και ψάχνεις συνοδό αντάξιό σου.

4. Θέλεις να περάσεις το χρόνο σου: βρίσκεσαι εν αναμονή μιας μετάθεσης στην άλλη άκρη του κόσμου σε δύο μήνες το πολύ. Πώς θα περάσεις αυτούς τους μήνες; Να δοκιμάσεις ακόμα ένα αρσενικό; Να μπλεχτείς συναισθηματικά με κάποιον και να μην θέλεις να φύγεις μετά; Ή να περάσεις δύο όμορφους μήνες μια δοκιμασμένη συνταγή; Διαλέγω την κουρτίνα 3!!! Στον πρώην σου ολοταχώς.

5. Θέλεις να τον εκδικηθείς: τώρα που πέρασε το πρώτο διάστημα του χωρισμού και μέσω της ψυχανάλυσης, ξεπέρασες την εμμονή να τον δηλητηριάσεις ή να του κόψεις το μόριο, μπορείς να πάρεις την πιο γλυκιά εκδίκηση. Να τα ξαναβρεις μαζί του και μόλις το πετύχεις να τον σουτάρεις εσύ! Προσοχή; μην κολλήσεις και έχουμε νέα δράματα!

7. Όλα τριγύρω αλλάζουνε: πιστεύεις ότι κάθε άνθρωπος μπορεί να αλλάξει! Είναι και αυτή η Λαίδη Άντζελα που τα έχει βρει τρεις φορές με τον πρώην άντρα της, όσο να' ναι επηρεάζεσαι!

8. Κάνει τα πάντα για να σε φέρει πίσω: χρησιμοποιήσε από μηνύματα σε αερόστατο μέχρι τηλεοπτική δημόσια εξομολόγηση σε όλα τα κανάλια. Έγραψε σε όλους τους τοίχους ''σ'αγαπώ'' και συνέθεσε ραψωδίες και τραγούδια για χάρη σου. Σου έκανε καντάδα και έβαλε τον Γιάννη Πλούταρχο να σου ζητήσει συγχώρεση από τηλεφώνου Ήρθε η ώρα να ενδώσεις!

9. Για τα λεφτά τα κάνεις όλα: πραγματικά τώρα, μιλάμε για κελεπούρι. Ανύπαντρος, σέξυ, πλούσιος και με σαλέ. Πιστεύεις ότι μπορείς να περάσεις κάπου πιο όμορφα τα φετινά Χριστούγεννα που έρχονται;

10. Ο πρώην σου επαγγέλλεται δικηγόρος, ασφαλιστής, κτηματομεσίτης ή ψυχολόγος: ασφαλιστής γιατί έκλεισε η Ασφαλιστική σου, δικηγόρος γιατί χωρίζεις την περιουσία, ψυχολόγος γιατί έχεις τις μαύρες σου και κτηματομεσίτης γιατί αποφάσισες να εγκαταλείψεις το πατρικό και ψάχνεις φτηνό και ωραίο σπιτάκι! Γενικά, ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις, διάλεξε τον κατάλληλο πρώην.

11. Έχεις να κάνεις σεξ πολύ καιρό: τελεία και παύλα! Είναι πολύς, πάρα πολύς ο καιρός και έχεις ανάγκες. Δεν θα σε κρίνει κανείς γι' αυτό! Ειδικά, αν ο πρώην ήταν σούπερ προικισμένος.

12. Εσύ φταις: εσύ ήσουν εκείνη που τον πίκρανες, τον πλήγωσες, τον έκανες ένα με το χώμα, τον εξευτέλισες, τον ταπείνωσες και παραλίγο να τον ευνουχίσεις! Ε, πώς θα τον αποτελειώσεις να δεν τον φέρεις πίσω; (πλάκα κάνω τώρα! Άσε τον άνθρωπο ήσυχο, τρελλιάρα).

13. Γυναίκα, μόνη, απελπισμένη ψάχνει γαμπρό: τα χρόνια πέρασαν, τα ωάρια λιγοστεύουν και ψάχνεις μάταια τον πιο πιθανό πατέρα του παιδιού που θέλεις να κάνεις. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που θέλεις να κάνεις το γαμήλιο πάρτυ,έχεις κλείσει εκκλησία, κουμπάρα, παρανυφάκια , αίθουσα για δεξίωση και σου μένει μόνο ο γαμπρός (όχι αυτός πάνω στην τούρτα). Ναι έχεις το δικαίωμα να είσαι η κυρία της βραδιάς γιατί το αξίζεις!

Προσοχή: 9 στις 10 επανασυνδέσεις με πρώην, που έγιναν για τους σωστούς ή λάθος λόγους, κατέληξαν σε φτιάσκο. Το παραπάνω κείμενο προσπαθεί να δώσει μια ευχάριστη νότα στο θέμα ''εσύ και ο πρώην σου'', και ουδεμία ευθύνη αναλαμβάνει για την εξέλιξη μιας επανασδύνδεσης με τον EΧ!

Από την Κατερίνα Πατούλια