Μήπως σου πέφτει "λίγος"; (Μέρος Β)

30.09.2010
Προτού περάσει ο καιρός και βρεθείς με ένα μωρό στην αγκαλιά, άνοιξε τα μάτια σου και δες την αλήθεια: μήπως ο τύπος αυτός σου πέφτει λίγος;

Όλες οι κολλητές σου έλεγαν: "τι τον θες τέτοιον άντρα, σου πέφτει λίγος, δεν αξίζεις τέτοια συμπεριφορά". Κι εσύ στραβωμένη από τα βέλη του έρωτα δεν έβλεπες τίποτα κακό επάνω στο νέο σου αγαπημένο. Προτού περάσει ο καιρός και βρεθείς με ένα μωρό στην αγκαλιά, άνοιξε τα μάτια σου και δες την αλήθεια: μήπως ο τύπος αυτός σου πέφτει λίγος;

5. Ο τσίπης: με τα καβούρια μόνιμα στις τσέπες του!

Στην αρχή είπες πως αυτή η μοιρασιά του λογαριασμού στη μέση, ήταν η προσπάθεια που έκανε να μην σε κάνει να νιώθεις πως τον θες για τα λεφτά του. Στη συνέχεια, του έλεγες να πάτε σινεμά ή θέατρο και δεχόταν μόνο αν είχατε δωρεάν προσκλήσεις. Το αυτοκίνητο το αφήσατε σπίτι γιατί στον ηλεκτρικό είναι πιο ρομαντικά τα πράγματα και όσο περνά ο καιρός τη βγάζετε στο σπίτι μονίμως.

Γιατί είναι λίγος: όσο κι αν προσπαθήσεις να τ' αφαιρέσεις, τα καβούρια από την τσέπη του καλού σου δεν θα φύγουν εύκολα. Πριν βρεθείς να τον τρέφεις και να τον συντηρείς και προτού σου κόψει όλα τα έξοδα για ρούχα, μαλλιά και νύχια, ξεφορτώσου τον!

6. Ο φτωχούλης του Θεού:

Το αγόρι αυτό δεν διαθέτει αυτό που λέμε χρήμα με ουρά αλλά την αλήθεια να την πούμε. Και στα μπουζούκια σε πηγαίνει (κι ας μην είσαι πρώτο τραπέζι πίστα) και τα δώρα σου τα κάνει (κι ας μην είναι διάσημων σχεδιαστών) και εκδρομές σε πηγαίνει (κι ας μην είναι σε χλιδάτο πεντάστερο ξενοδοχείο)

Γιατί δεν είναι λίγος: δεν έχει να σου δώσει παλάτια και λεφτά αλλά διαθέτει καρδιά! Και την καρδιά αυτή πρέπει να την εκτιμήσεις αφού μπορεί τα λεφτά να είναι λίγα, αλλά περνάς καλά και τα αισθήματα είναι λεπτά και μπόλικα.

7. Αυτός που δεν σταματά να σε κακοποιεί:

Την πρώτη φορά υποστήριξε πως το χαστούκι του ξέφυγε. Την δεύτερη ζήτησε να τον συγχωρέσεις γιατί απλά είχε μια άσχημη μέρα στο γραφείο. Την τρίτη δεν μπήκε καν στον κόπο να δικαιολογηθεί κάπως και κατέληξες να είσαι γεμάτη μώλωπες καθημερινά.

Γιατί είναι λίγος: όσο και να τον αγαπάς, όσο κι αν δεν μπορείς να φανταστείς τη ζωή σου μακρυά του, πρέπει να τον αφήσεις. Όχι μόνο σου πέφτει λίγος ένας άντρας που δεν σέβεται το σώμα σου αλλά οφείλεις να δώσεις την αξία που πρέπει στον εαυτό σου και να μην αφήσεις άλλες γυναίκες να υποφέρουν από τον τύπο αυτό. Η λέξη λίγος, δεν είναι ικανή να περιγράψει έναν άντρα τέρας!

8. Το λαϊκό παιδί:

Μπορεί εσύ να το παίζεις Μαντάμ Σουσού του 2010, αλλά ο Αντωνάκης που λατρεύει τον μπίθουλα και ανήκει στο λαουτζίκο (στα σημερινά δεδομένα, λατρεύει το Μπουρνάζι και μένει στα Δυτικά Προάστια) δεν είναι λίγος αλλά σου φτάνει και περισσεύει. Σε αντίθεση με τα βουτυρόπαιδα που συνήθιζες να προτιμάς, το αγόρι τούτο διαθέτει όχημα για να σε μεταφέρει από νεαρή ηλικία, βγάζει το χαρτζιλίκι του νωρίς και ξέρει να σε πάει σε όλα τα μέρη που θα περάσεις σίγουρα καλά!

Γιατί δεν είναι λίγος: γιατί κάθε γυναίκα πρέπει να αφήσει να μπει στη ζωή της ένα αγόρι που δεν είναι δήθεν και ό,τι θέλει, το διεκδικήσει, το σκέφτεται και το λέει (και δεν περιμένεις όλο το βράδυ να βγάλεις άκρη με δύο ματιές του). Άσε που όταν σε θέλει, θα στο δείξει ή καλύτερα θα σε βουτήξει !

9. Ο κύριος "φοβάμαι τις δεσμεύσεις":

Σε κάθε κουβέντα για συγκατοίκηση ή γάμο, ο άντρας αυτός βγάζει σπυράκια. Το πιο τρανταχτό επιχείρημα που έχει να σου προτάξει, είναι πόσο υπομονετική ήταν και η Κάρι με τον Μίστερ Μπιγκ και πώς ευτύχησαν τελικά!

Γιατί είναι λίγος: ποιός είναι αυτός που συγκρίνεται με τον Μπιγκ; Όπως και να έχει, αν εκείνος δεν θέλει ν' ακούει για δεσμεύσεις, ας μείνει μόνος! Εσύ αξίζεις έναν σύντροφο σου πλευρό σου που ξέρει και που πηγαίνει και πόσο πολύ σε θέλει.

Για να πας στο πρώτο μέρος του άρθρου, κάνε κλικ εδώ:

Από την Κατερίνα Πατούλια