Μήπως έχεις τον "αντροδιώχτη";

27.01.2010
Από εμφάνιση; Σκίζεις! Από μυαλό; Ξυράφι! Σεξουαλικότητα; Στα ύψη! Από χρήματα; Την έχεις την προίκα σου! Κι όμως, ενώ διαθέτεις όλο το πακέτο, πάντα καταλήγεις μόνη σαν την ανεμώνη γύρω από ζευγάρια. Βρε μήπως έχεις τον αντροδιώχτη; Μήπως κάνεις τα λάθη εκείνα που στα μάτια σου μοιάζουν σωστά αλλά στα μάτια των αρσενικών αποτελούν χτυπητές αφορμές χωρισμού; Μάθε τι κάνεις λάθος, προτού την πάθεις ξανά!

Από εμφάνιση; Σκίζεις! Από μυαλό; Ξυράφι! Σεξουαλικότητα; Στα ύψη! Από χρήματα; Την έχεις την προίκα σου! Κι όμως, ενώ διαθέτεις όλο το πακέτο, πάντα καταλήγεις μόνη σαν την ανεμώνη γύρω από ζευγάρια. Βρε μήπως έχεις τον αντροδιώχτη; Μήπως κάνεις τα λάθη εκείνα που στα μάτια σου μοιάζουν σωστά αλλά στα μάτια των αρσενικών αποτελούν χτυπητές αφορμές χωρισμού; Μάθε τι κάνεις λάθος, προτού την πάθεις ξανά!

Η κατάσκοπος Κέλι: με το πού συνάψεις ένα δεσμό με κάποιο άτυχο αρσενικό, ξυπνά μέσα σου η Μάτα Χάρι. Έτσι, καθημερινά και χωρίς εκείνος να το γνωρίζει, τσεκάρεις τα e-mail του, χακεύεις το κινητό και το προφίλ του στο Facebook και παρερμηνεύεις οποιαδήποτε σχόλιο του κάνει άνθρωπος γένους θηλυκού. Ακόμα και οι κατάσκοποι κάποια στιγμή πιάνονται επ' αυτοφώρο και συ δεν θα αποτελέσεις εξαίρεση.

Όλος ο κόσμος είσαι εσύ: επειδή εσύ ασχολείσαι από το πρωί μέχρι το βράδυ μαζί του (τι του αρέσει, πως να νιώθει, γιατί δεν με πήρε τηλέφωνο 10 φορές αλλά μόνο δύο, γιατί μου είπε αυτό, γιατί δεν μου είπε εκείνο), δεν σημαίνει ότι κι εκείνος ζει με τη σκέψη σου. Μην έχεις λοιπόν την απαίτηση να είσαι εσύ και τα θέλω σου, το μόνο πράγμα που πρέπει να τον απασχολεί μέσα στη μέρα.

Σ' αγαπάω, σε λατρεύω, παντρευτήκαμε (από την πρώτη μέρα): το να βάζεις όλη σου την ενέργεια για να μεταμορφώσεις τον άντρα που γνώρισες μόλις χτες στον πρίγκηπα του παραμυθιού, εύκολα μπορεί να σε ρίξει με τα μούτρα στο πάτωμα. Ίσως φταίνε οι ταινίες που είδες με γάμους εξπρές, ίσως οι ιδέα που έχεις για τον κεραυνοβόλο έρωτα, ίσως και τα παραμύθια που σου διάβαζε μικρή η μαμά σου.

Όπως και να έχει, είναι φυσικό να κάνεις όνειρα για γάμους και πανηγύρια (άλλωστε κάθε γυναίκα τον εαυτό της ντυμένο νυφούλα φαντάζεται από την πρώτη ημέρα που κάνει δεσμό), αρκεί να μην σου γίνεται η ιδέα αυτή εμμονή. Ακόμα κι αν εκείνος πιστεύει βαθιά μέσα του ότι είσαι η γυναίκα της ζωής του, η εμμονή σου να συγκατοικήσετε στον ένα μήνα σχέσης, θα τον κάνει να φύγει με ελαφριά πηδηματάκια.

Κυνηγώντας την ιδανική σχέση: αν η Κάρι έκανε 8 χρόνια να ρίξει το Μπιγκ στην αγκαλιά της, πώς έχεις την απαίτηση εμείς οι κοινές θνητές να αποκτήσουμε τον ιδανικό δεσμό στο πι και φι; Κάθε σχέση χρειάζεται χρόνο, κόπο και συμβιβασμούς για να γίνει καλή. Σκέψου απλά ότι ούτε με τον εαυτό σου δεν έχεις την τέλεια σχέση, πώς να έχεις μια τέτοια με ένα αρσενικό; Άσε που ακόμα και τα τέλεια ζευγάρια χωρίζουν, βλέπε τους Μπραντζελίνα.

Η βδέλλα: κυρίως εμείς τα κοριτσάκια έχουμε την τάση να φτύνουμε φίλους και κολλητές άπαξ και ερωτευθούμε. Φυσικά, ο καλός σου δεν είναι υποχρεωμένος να σε κουβαλά παντού μαζί του σαν κολλιτσίδα, επειδή εσύ αποφάσισες πως δεν έχεις ζωή.

Κρατήσου πάνω μου! Ναι, για κάποιες εκεί έξω, ένας δεσμός με κάποιο αγόρι αποτελεί πανάκεια για όλα τα προβλήματα που έχουν. Μια τέτοια τακτική μπορεί να διώξει από κοντά σου και τον πιο υπομονετικό άντρα. Κανείς δεν μπορεί να φτιάξει τη ζωή σου, καλύτερα από εσένα την ίδια.

Χιούστον έχουμε πρόβλημα; Το να κάνεις τα στραβά μάτια για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σχέση με τον αγαπημένο σου, είναι χειρότερο από το να θες να μαντάρεις μια κάλτσα έχοντας 10 βαθμούς μυωπία. Εφόσον, έχεις μια σχέση προβληματική, καλό είναι να την αντιμετωπίσεις γρήγορα, παρά όταν θα πετάξει το πουλί.

Στάσου πλάι μου: πολλές γυναίκες εκλαμβάνουν ως αδυναμία το να πρέπει να μοιραστούν πράγματα και συναισθήματα ή το να ακουμπήσουν στον ώμο ενός άντρα. Είπαμε να μην περιμένεις εκείνον να σου λύσει όλα τα προβλήματα, αλλά η ανάποδη στρατηγική που ακολουθούν οι πολύ δυναμικές γυναίκες, στέλνει τα αρσενικά εξίσου μακρυά.

Υπερανάλυσέ το: 9 στους 10 άντρες συμφωνούν: η υπερανάλυση των πραγμάτων και η πολλή μουρμούρα μπορεί να τους κάνει να σκάσουν στην κυριολεξία. Είπαμε να υπάρχει επικοινωνία ανάμεσά σας, αλλά δεν υπάρχει λόγος να τον πρήζεις κάθε φορά που τον βλέπεις σιωπηλό. Ακόμα και οι άντρες, έχουν τις καλές και κακές ημέρες τους. Δώστου το χρόνο και το χώρο του και μην τον ρωτάς διαρκώς για το τι τον απασχολεί.

Είμαι ένα μάτσο χάλια: κάθε γυναίκα έχεις διάφορες ανασφάλειες για την εξωτερική της εμφάνιση αλλά και για τη ζωή της συνολικά. Υπάρχουν βέβαια και κάποια κορίτσια που δεν σταματούν να ενημερώνουν το σύντροφό τους για τις ατέλειες που διαθέτουν και τα λάθη που κάνουν. Πραγματικά τώρα, πόσο καιρό θα έμενες στο πλευρό ενός άντρα που θεωρεί πως δεν αξίζει μία, που είναι αποτυχημένος και γκρινιάζει διαρκώς για τη φαλάκρα και την στραβή μύτη του. Επιπλέον, αξίζει να σκεφτείς πως του παρέχεις πληροφορίες για ελαττώματα που εφόσον δεν ανέφερες από μόνη σου, δε θα τα παρατηρούσε ποτέ!

Μου θυμίζεις τη μάνα μου: αν υπάρχει ένα ιερό και όσιο στη ζωή του, αυτό είναι η μαμά του. Μπορεί οι συμβουλές της να σε τρελαίνουν, η υπερπροστασία που του δείχνει να σε τσακίζει αλλά στην αντιπαράθεση μαζί της, μόνο μια διπλωματική στάση θα σε γλυτώσει από την πόρτα της εξόδου.

Του πρώην τα καμώματα: ίσως να πέρασε από τη ζωή σου ένας άντρας βεληνεκούς Μπραντ Πιτ, ου ήταν κούκλος και τα έκανε όλα, μα όλα, τέλεια. Όμως, όλοι οι επόμενοι δεν φταίνε σε τίποτα να ακούνε από τα χειλάκια σου τα κατορθώματα του πρώην. Όπως καταλαβαίνεις, ακόμα και σε μεγάλους καυγάδες, το να χρησιμοποιήσεις το χαρτί του τέλειου πρώην, είναι πιο πιθανό να σε αφήσει μπουκάλα, παρά να πείσεις τον αγαπημένο σου να αλλάξει.

Γύρω γύρω, όλοι: ναι η κολλητή σου η Μαρία αρραβωνιάστηκε, η Κική έχει ήδη δύο παιδιά και η Μαριάννα προσφάτως έκανε τον πιο τέλειο γάμο. Αν πιέζεσαι και θέλεις να προχωρήσεις παρακάτω τη ζωή σου, σεβάσου το γεγονός ότι ο άνθρωπος που έχεις δίπλα σου είναι πολύ πιθανό να μην βρίσκεται στην ίδια φάση. Το να του θυμίζεις τα κατορθώματα των κολλητών, θα τον διώξουν μια ώρα αρχύτερα.

Από την Κατερίνα Πατούλια