Πίσω στα θρανία - Πώς να προετοιμάσεις το παιδί σου για τη νέα σχολική χρονιά

03.09.2018
Πίσω στα θρανία - Πώς να προετοιμάσεις το παιδί σου για τη νέα σχολική χρονιά
Η αντίστροφη μέτρηση για το φετινό πρώτο κουδούνι έχει αρχίσει. Την ερχόμενη Τρίτη 11/9/2018 τα... ψέματα τελειώνουν! Πόσο έτοιμη είσαι γι' αυτό;

"7 και σήμερα", θα μπορούσε να πει κανείς, αν μετρούσε τις ημέρες μέχρι να ξεκινήσει η φετινή σχολική χρονιά. Αλλά... ποιος μετράει; Ποιον κοροϊδεύεις; Κι εσύ μετράς. Και τα παιδιά σου μετρούν. Αν σου φαίνεται "βουνό" η προετοιμασία για αυτή την πρώτη μέρα, δες παρακάτω μερικές απλές συμβουλές που σίγουρα θα σε βοηθήσουν να προγραμματιστείς.

1. Γλύκανέ τα
Μια βόλτα στο βιβλιοπωλείο πριν ακόμη αρχίσουν οι λίστες και τα απαραίτητα μπορεί να αποδειχτεί σωτήρια. Δεν χρειάζεται να ξοδευτείς. Δώσε τους τη δυνατότητα να αγοράσουν πχ ένα ξεχωριστό τετράδιο και ένα σουπερ στυλό που αν θέλουν μπορούν και να μην τα χρησιμοποιήσουν στο σχολείο.
Ή πες ναι, στην αγορά των πολύχρωμων μαρκαδόρων που σου ζητούσαν πέρσι όλη τη χρονιά και δεν τους έκανες τη χάρη. Και αν δεν μπορείς όλους, πάρε έναν.

Αν έχεις πρωτάκι, οι οδηγίες μπορούν -και πρέπει- να γίνουν πιο συγκεκριμένες! Κάνε κλικ εδώ και μάθε τα όλα

2. Βάλε τα στο πρόγραμμα
Ύστερα από σχεδόν τρεις μήνες "ασυδοσίας" ως προς τις ώρες του ύπνου και του ξυπνήματος, είναι σίγουρα δύσκολο το "συμμάζεμα". Καλό θα ήταν να μην κάνεις την αλλαγή από τη μία μέρα στην άλλη. Μην περιμένεις δηλαδή την ερχόμενη Δευτέρα για να τους θυμήσεις τι σημαίνει... ξυπνητήρι.
Ξεκίνα από σήμερα κιόλας την προσαρμογή "κόβοντας" ένα τεταρτάκι ή μισάωρο από το ξενύχτι, αρχικά, αλλά και από το πρωινό ξύπνημα. Η ώρα που θα "κόψεις" εξαρτάται φυσικά από την ηλικία του κάθε παιδιού και το πόσο έχει... εκτροχιαστεί.

Διάβασε ακόμη: Τι να τρώει το παιδί στο σχολείο; 10 καλές ιδέες για κολατσιό

3. Ξεκαθάρισμα
Αν δεν το έχεις κάνει στην αρχή του καλοκαιριού, τώρα είναι η -τελευταία- ευκαιρία σου. Γραφείο, τσάντες, συρτάρια, ράφια και όλα τα σχετικά, πρέπει να είναι έτοιμα για τη φετινή χρονιά. Ό,τι θυμίζει την περσινή πρέπει να φύγει. Ιδανικά, είναι μια δουλειά που πρέπει να κάνετε μαζί. Αφενός τα παιδιά αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους στις δουελειές που τους αναλογούν, αφετέρου πρόκειται για μια θαυμάσια αφορμή θα θυμηθούν πράγματα που σκοπίμως έδιωξαν από το μυαλό τους όλο το καλοκαίρι. Κι εσύ το ίδιο!!!!

4. Δώσε ένα preview, αλλά... επιλεγμένο
Καλό είναι αν μπορείς να επιλέξεις μερικά σημεία που ξέρεις ότι θα κερδίσουν το ενδιαφέρον του παιδιού σου για την επόμενη χρονιά. Teasers που θα σε βοηθήσουν εν καιρώ! Αν γνωρίζεις ποια θα είναι η δασκάλα του για παράδειγμα -ελπίζοντας ότι τη θέλει, γιατί σε αντίθετη περίπτωση αυτή την πληροφορία καλό είναι να την αποκρύψεις! Αν αγαπάει ένα μάθημα ιδιαίτερα συμβουλεψου μια φίλη που έχει περάσει από την τάξη "σας" και υπογράμμισε ένα δυο πραγματάκια που ξέρεις ότι θα του άρεσαν. Και δεν θα χάσεις.

Καλή δύναμη και καλή... τύχη! Μα πάνω από όλα, καλή χρονιά!