SEX

Οι φυλές του έρωτα: λαοί-πρωταθλητές στο σεξ

26.09.2012
Έχοντας διανύσει ένακαλοκαίρι πρωταθλητισμού λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων, πόσοι ήταν αλήθεια, εκείνοι με ανάλογες επιδόσεις στο σεξ; Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Durex σχετικά με την Σεξουαλική Ευεξία των λαών, τρεις στους τέσσερις ανθρώπους παγκοσμίως κάνουν σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Λίγα λόγια για την έρευνα!

Η έρευνα έγινε κατ’ εντολή της Durex, τη Νο1 εταιρεία προφυλακτικών στο κόσμο, η οποία υλοποιεί μια ευρεία γκάμα επικοινωνιακών ενεργειών υγείας προκειμένου να ενθαρρύνει το ασφαλέστερο και καλύτερο σεξ.

Η έρευνα διενεργήθηκε με στόχο την κατανόηση της οπτικής του ευρύ κοινού γύρω από την σεξουαλική ευεξία. Επιτυγχάνθηκε μέσω Internet σε 37 χώρες και μέσω προσωπικών συνεντεύξεων στη Νιγηρία, από την εταιρεία ερευνών HarrisInteractive, ενώ συμμετείχαν συνολικά 29.994 ενήλικοι (άνω των 18 ετών) σε 36 χώρες από την 6η Σεπτεμβρίου μέχρι την 3η Οκτωβρίου 2011. Στη Βραζιλία η έρευα διεξήχθη από την 14η έως την 21η Φεβρουαρίου 2012.

Τα δεδομένα σταθμίστηκαν όπου κρίθηκε απαραίτητο, προκειμένου να ισοσκελιστούν οι πληθυσμιακές διαφορές με τους ψηφιακούς χρήστες.

Οι 37 χώρες που συμμετείχαν είναι οι εξής: Αυστραλία, Αυστρία, Καναδάς, Κίνα, Κολομβία, Κροατία, Τσεχία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Χονγκ Κονγκ, Ουγγαρία, Ινδία, Ινδονησία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ιαπωνία, Μαλαισία, Μεξικό, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Νιγηρία, Πολωνία, Πορτογαλία , Ρουμανία, Ρωσία, Σιγκαπούρη, Νότια Αφρική, Νότια Κορέα, Ισπανία, Ελβετία, Ταϊβάν, Ταϊλάνδη, Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες.

Το δείγμα από το οποίο συλλέχθηκαν οι πληροφορίες ερωτήθηκε για ζητήματα που αφορούν διάφορες πτυχές της ζωής τους, όπως η υγεία, η ευημερία, η σεξουαλική ζωή και οι προσωπικές σχέσεις, η στάση τους απέναντι σε κοινωνικά και σεξουαλικά ζητήματα. Κατά την εκτέλεση της συγκεκριμένης έρευνας, η Durex - η κορυφαία αυθεντία σε ζητήματα σεξουαλικής ευημερίας διαθέτοντας εμπειρία μεγαλύτερη από 80 χρόνια στην ανάπτυξη προφυλακτικών, λιπαντικών και ερωτικών συσκευών – παρέμεινε στο προσκήνιο για την εκπλήρωση σεξουαλικών προσδοκιών και την απόλαυση καλύτερου σεξ.