SEX

Η ώρα και η μέρα που καίγεσαι για σεξάκι!

07.04.2014
Ξέρεις τι ώρα είναι; Είναι ώρα για σεξ! Πρόσφατη έρευνα αποκαλύπτει την ημέρα κι ώρα που τα σεντόνια μας παίρνουν φωτιά και η όρεξη για σεξ φουντώνει.

Το απόγευμα της Παρασκευής και συγκεκριμένα 7:37 μμ είναι η ώρα που επιλέγουν τα περισσότερα ζευγάρια για να το κάνουν!

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Lovehoney.com αποκαλύπτει πως το Σάββατο είναι η πιο δημοφιλής ημέρα για σεξ (44% ) με την Κυριακή να ακολουθεί κατά πόδας (24%) και την Παρασκευή με ποσοστό 22%.

Το σεξ την ώρα που το θες:

Πάρα ταύτα, η έρευνα τονίζει πως οι ημέρες τούτες απλά μας βολεύουν και δεν συμπίπτουν με το απόγειο της ερωτικής μας επιθυμίας. Η αλήθεια είναι πως το μεσημέρι του Σαββάτου και ώρα 4:33μμ λαχταράμε πιο πολύ το σεξ αλλά δεν το κάνουμε εκείνη την ώρα.

Πάντως, για το ¼ εκείνων που συμμετείχαν στην έρευναν, η λίμπιντο ξυπνά από το πρωί με την αυγούλα αλλά εξαιτίας της δουλειάς και του στρες, μόνο το 10% φτάνει να κάνει σεξ το πρωί.

Αυτό που καταλαβαίνουμε πάντως, είναι πως λίγοι από εμάς φερόμαστε με αυθόρμητο τρόπο ακόμα και στο σεξ. Τα μισά ζευγάρια που συμμετείχαν στην έρευνα αποκαλύπτουν πως πρέπει να προγραμματίσουν το σεξ εξαιτίας της πολυάσχολης ζωής τους.

Ο συνιδρυτής του Lovehoney, Richard Longhurst πιστεύει πάντως πως ο προγραμματισμός του σεξ δεν είναι τόσο κακή ιδέα:

Μπορεί ο προγραμματισμός του σεξ να μην ακούγεται ρομαντικός, γνωρίζουμε όμως καλά, πως η τακτική σωματική επαφή, μπορεί να αποτελέσει το κλειδί της ευτυχίας σε μια σχέση. Κι αν ο μόνος τρόπος για να κάνεις σεξ είναι να το προγραμματίσεις, τι κακό υπάρχει σε αυτό'';

Ρομαντισμός και στον προγραμματισμό;

Ακόμα κι όταν προγραμματίζουν το σεξ, τα ζευγάρια σε ποσοστό 62% θέλουν τούτο να γίνεται ρομαντικά, γι΄ αυτό και οι περισσότεροι θεσπίζουν ειδικές βραδιές ραντεβού. Στις βραδιές αυτές, το 88% των ζευγαριών καταλήγουν να κάνουν σεξ. Μάλιστα 6 στα 10 ζευγάρια κάνουν κράτηση και σε ξενοδοχείο με σκοπό τον έρωτα.

Εποχή και σεξ:

Εκτός από τις εργασιακές υποχρεώσεις, είναι και η εποχή του χρόνου που επηρεάζει τη λίμπιντο. Το καλοκαίρι είναι η εποχή- ανάφτρα για τα 2/3 των ερωτηθέντων με τον χειμώνα να ακολουθεί σε ποσοστό 16%, την άνοιξη με 14% και το φθινόπωρο με 4%.

Και από προκαταρκτικά;

Γι α να φτάσουν στο σεξ, τα περισσότερα ζευγάρια αποκαλύπτουν πως απολαμβάνουν ένα ρομαντικό δείπνο ή βλέπουν τηλεόραση ή βγαίνουν με φίλους σε μπαράκια.

Πάντως, το συμπέρασμα της έρευνας είναι πως μπορεί η ώρα του σεξ να διαφέρει από ζευγάρι σε ζευγάρι, όμως η καλή σεξουαλική ζωή, εγγυάται και την καλή σχέση.