SEX

Το πιο εύκολο κόλπο για συχνή κορύφωση

11.09.2015
Τελικά, ο δρόμος για την κορύφωση είναι πολύ πιο βατός, σίγουρος και ξεκούραστος απ' όσο πιστεύαμε. Για την ακρίβεια δεν χρειάζεται καν να κουνήσεις το δαχτυλάκι σου…

Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι υπάρχει άμεση σχέση ανάμεσα στον τρόπο σκέψης και τον γυναικείο οργασμό.

Πιο συγκεκριμένα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι γυναίκες που βιώνουν τακτικά τον οργασμό κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης δήλωναν ότι κάνουν περισσότερες ερωτικές σκέψεις και έδειχναν ότι είναι πιο συγκεντρωμένες στις αισθήσεις τους την ώρα της συνουσίας σε σχέση με εκείνες που δεν βίωναν τακτικούς οργασμούς. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του αυνανισμού και οι δύο ομάδες είχαν εφάμιλλο αριθμό ερωτικών σκέψεων.

Η έρευνα έγινε στη Γαλλία σε ένα δείγμα 251 γυναικών ηλικίας μεταξύ 18 και 67 ετών, ανάμεσα στις οποίες το 10% δήλωσαν ομοφυλόφιλες. Οι 176 του συνόλου είπαν ότι έχουν τακτικούς οργασμούς μέσω του σεξ, ενώ οι 75 παραδέχτηκαν ότι έχουν δυσκολίες να κορυφώσουν με τον/την ερωτικό/ή τους σύντροφο. Όλες δήλωσαν σεξουαλικά ενεργές ενώ η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών τους ποικίλε από δύο έως 90 (!) φορές τον μήνα.

Οι γυναίκες του δείγματος έπρεπε να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις συμπεριφορές που επηρέαζαν την ικανότητα τους να έρθουν σε οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ και της αυτοϊκανοποίησης.

Παρότι το πόρισμα της συγκεκριμένης έρευνας συμφωνεί με προηγούμενη μελέτη που είχε δημοσιευτεί το 2011 στην επιθεώρηση Sexologies, η οποία αποδείκνυε τη σχέση μεταξύ της απουσίας ερωτικών σκέψεων και των προβλημάτων στην κλιμάκωση κατά τη συνουσία, οι επιστήμονες δεν περίμεναν ότι η σχέση αυτή θα ήταν τόσο καθοριστική.

"Φαίνεται ότι οι γυναίκες δεν έχουν πρόβλημα να συγκεντρωθούν στις ερωτικές φαντασιώσεις τους όταν είναι μόνες τους", σχολίασε η καθηγήτρια σεξολογίας στο πανεπιστήμιο του Λουβέν στο Βέλγιο και συγγραφέας της μελέτης, Πασκάλ Ντε Σιτέρ (Pascal De Sutter): "Όμως, οι γυναίκες που δεν έχουν τακτικούς οργασμούς φαίνεται να δυσκολεύονται να συγκεντρώσουν την προσοχή τους όταν κάνουν έρωτα με τους συντρόφους τους", καθώς το μυαλό τους είναι απασχολημένο με θέματα άσχετα με το σεξ.
Μάλιστα, οι σκέψεις που εμποδίζουν αυτές τις γυναίκες να συγκεντρωθούν συχνά έχουν να κάνουν με την εμφάνιση τους και το βάρος τους, συμπλήρωσε η ερευνήτρια.

Τα ευρήματα αυτά είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα για τη θεραπεία της σεξουαλικής δυσλειτουργίας, καθώς υποδεικνύουν ότι οι γυναίκες μπορούν να εφαρμόσουν διάφορες τεχνικές που θα αυξήσουν την ικανότητα τους να συγκεντρώνονται στις αισθήσεις τους.

Μια τέτοια προσέγγιση είναι πολύ πιο απλή, εύκολη και γρήγορη σε σχέση με διάφορες μορφές ψυχοθεραπείας που εφαρμόζονταν μέχρι πρόσφατα σε ανάλογες περιπτώσεις.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι διαφορές στην ικανότητα του οργασμού των γυναικών της έρευνας συνδέονταν και με τις ηλικίες τους καθώς οι νεότερες ήταν πιθανότερο να αντιμετώπιζαν προβλήματα σε σχέση με τις μεγαλύτερες. Αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η σεξουαλική διέγερση και η κορύφωση είναι κάτι που μαθαίνεται και κατακτάται με την εμπειρία.

Τα νέα ευρήματα δημοσιεύτηκαν τον περασμένο Ιούνιο επίσης στην επιστημονική επιθεώρηση Sexologies.