Αδυνάτισμα εξπρές με 5 απλούς τρόπους

23.06.2014
Το καλοκαίρι έφτασε εμπρός βήμα ταχύ. Για να το υποδεχτούμε όμορφα κι ωραία, πρέπει να κόψουμε τις κακιές συνήθειες και να κάνουμε το αδυνάτισμα -παιχνιδάκι.
1.Απόφυγε τους μπουφέδες.
Για να είσαι σίγουρη ότι δε θα παραφάς σε πάρτι που συνήθως υπάρχει υπεραφθονία φαγητού, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να κρατάς στο “καλό” σου χέρι ένα ποτό με λίγες θερμίδες. Αυτό θα σε σταματήσει από το να τσιμπήσεις φαγητά που δεν πρέπει.
Προσπάθησε επίσης να μην ασχολείσαι συνέχεια με το φαγητό αλλά να βρεις την παρέα σου ή ανθρώπους με τους οποίους μπορείς να ξεκινήσεις μία κουβέντα και θα σε κάνουν να ξεχαστείς.
2.«Εξολόθρευσε» τους πειρασμούς της τηλεόρασης.
Ενώ βλέπεις τηλεόραση, βάψε τα νύχια σου, πλέξε, φτιάξε ένα παζλ ή γενικά απασχόλησε τα χέρια σου, ώστε να μην μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να φας.
3.Αρνήσου ευγενικά το φαγητό από αυτούς που σε “πιέζουν” να το δοκιμάσεις.
Όταν κάποιος σε πιέζει να φας, πρέπει να είσαι ξεκάθαρη και να πεις: «Όχι, ευχαριστώ».
Πρέπει επίσης να χρησιμοποιείς με προσοχή τις λέξεις σου. Συνήθως το να λες ότι ακολουθείς μία υγιεινή διατροφή είναι πιο πειστικό από το να λες ότι θέλεις να χάσεις κιλά.
4.Μην ξεχνάς να γυμνάζεσαι.
Οι άνθρωποι που έχουν υιοθετήσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα γυμναστικής είναι λιγότερο επιρρεπείς στην υπερφαγία, επειδή ίσως η διάθεσή τους από την άσκηση είναι ανεβασμένη και δε χρειάζονται τόσο το φαγητό για να νιώσουν καλύτερα.
Ακόμα, το να αθλείσαι κάποιες μέρες της εβδομάδας ενδυναμώνει τη δέσμευσή σου να ακολουθήσεις
ένα υγιεινό τρόπο ζωής, άρα και διατροφής.
5. Βρες έναν νέο τρόπο ανακούφισης από το άγχος.
Μπορείς να μάθεις να διαχειρίζεσαι τα συναισθήματά σου χωρίς να εμπλέκεις το φαγητό σε αυτή τη διαδικασία. Προσπάθησε να βρεις μία εναλλακτική θεραπεία ανακούφισης από το στρες αντί για το φαγητό.
Μπορείς να κάνεις ένα χαλαρωτικό μπάνιο, να πάρεις τηλέφωνο ένα φίλο για να μιλήσετε για αυτό που σε απασχολεί (έτσι θα κρατήσεις τα χέρια σου απασχολημένα), να ακούσεις την αγαπημένη σου μουσική ή να βγεις για μία βόλτα.
Κ.Π