Διώξε το πρήξιμο από το πρωινό σου με 4 τρόπους

24.07.2014
Μετά από ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο διασκέδαση, φαγητό και κοκτέιλ μάλλον θα ξυπνήσεις νιώθοντας πρησμένη. Δοκίμασε λοιπόν τις τροφές που ακολουθούν για να περιορίσεις τα συμπτώματα του πρηξίματος μέχρι και 50% και να επανέλθεις στο κανονικό σου μέγεθος.

4 τρόποι για να «ξεφουσκώσεις» στη διάρκεια του πρωινού!


1: Πιες τα σωστά υγρά.

Γιατί δεν δοκιμάζεις να ενυδατωθείς και να ξεφουσκώσεις την ίδια στιγμή; Το νερό καρύδας, το τσάι με μέντα και η κομπούχα(kombucha) είναι νόστιμα ποτά ενώ είναι γνωστό ότι βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής και στην καταπολέμηση του πρηξίματος στην κοιλιά. Προσθέτοντας σπόρους Chia στα ποτά αποτελεί επίσης άλλη μία καλή επιλογή για ένα τονωτικό πρωινό ρόφημα.

2: Δοκίμασε κάτι πιο εξωτικό.

Η παπάγια και ο ανανάς είναι δύο φρούτα γνωστά για τη μεγάλη συνδρομή τους στη διαδικασία της πέψης. Μπορείς να τα κόψεις σε μικρά κομματάκια και να συνοδεύσεις το πρωινό σου με αυτά ή να τα μετατρέψεις σε δροσερά smoothies με μέντα και τζίντζερ.

3: Πρόσθεσε στο πρωινό σου «ενυδατικά» λαχανικά.

Δεν είναι μυστικό το γεγονός ότι η ενυδάτωση μπορεί να εξουδετερώσει τις επιπτώσεις ενός ξενυχτιού στο σώμα μας.

Ρίξε λοιπόν σε ένα μπολ μερικά λαχανικά πλούσια σε νερό, όπως οι ντομάτες και οι πολύχρωμες πιπεριές, για να απολαύσεις όλες τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Και μην ξεχνάς το θαυματουργό και τόσο παρεξηγημένο σπαράγγι, το οποίο αποτρέπει τα αέρια και αποβάλλει όλα τα περιττά από τον οργανισμό σου.



4: Διάλεξε δημητριακά ολικής αλέσεως.

Αντί να ανοίξεις το κουτί με τα δημητριακά το πρωί, επίλεξε ένα αστέρι του ξεφουσκώματος, την κινόα, η οποία μπορεί εύκολα να αντικαταστήσει το πλιγούρι βρώμης. Και αν θέλεις να διπλασιάσεις τη δυνατότητα να ξεπρηστείς, πρόσθεσε στο πρωινό σου το γιαούρτι που είναι πλούσιο σε προβιοτικά.

Κ.Π