Χοληστερίνη: Οι 10 «hot» τροφές

26.12.2015
Η χοληστερίνη που προσλαμβάνουμε Χριστουγεννιάτικα είναι συγκρίσιμη μόνο με αυτή του Πάσχα! Και στις δύο περιπτώσεις, είναι πολλαπλάσια της συνιστώμενης…

Μάθε λοιπόν, πόση χοληστερίνη αποδίδουν τρόφιμα που δεν λείπουν ποτέ από το εορταστικό τραπέζι και που χρειάζεται... να αποφύγεις.

Χοληστερίνη (mg)
1 συκωτάκι γαλοπούλας 459
1 κρόκος αβγού 160
1 κομματάκι χωριάτικο λουκάνικο 84
1 κουταλάκι πλήρη μαγιονέζα 34
1 κουταλάκι βούτυρο 5
1 κουταλάκι αβγοτάραχο 37
1 λωρίδα (9g) μπέικον 42
1 κουταλιά πατέ συκωτιού 59
1 φετούλα σαλάμι αέρος 25
1 κουταλιά κιμάς (γέμιση) 24

*Πρόκειται για τρόφιμα που θεωρούνται περισσότερο επικίνδυνα από άλλα, γιατί καταναλώνονται εύκολα σε μεγάλες ποσότητες. Παράγωγα αυτών των τροφίμων (π.χ. γλυκά που περιέχουν βούτυρο και αβγά) έχουν επίσης μεγάλη περιεκτικότητα σε χοληστερίνη.


Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 92

Update: Δεκέμβριος 2015.