Το μυστικό για να χορταίνεις περισσότερο

26.05.2016
Ποια τρόφιμα πρέπει να επιλέγεις προκειμένου να μην πεινάς συνεχώς;

Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και ωφέλιμα λιπαρά, όπως:

  • ψάρια,
  • θαλασσινά,
  • σουσάμι,
  • φιστίκια και
  • αμύγδαλα,

ή σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, όπως:

  • φασόλια,
  • ρεβίθια,
  • σόγια και
  • φακές,

μειώνουν τα επίπεδα γκρελίνης σε μεγαλύτερο βαθμό συγκριτικά με τρόφιμα που περιέχουν πολλούς υδατάνθρακες, αλλά λίγες πρωτεΐνες.

Η γκρελίνη είναι μια ορμόνη που αυξάνει το αίσθημα της πείνας και την επιθυμία για φαγητό, επομένως διατηρώντας τα επίπεδά της χαμηλά, νιώθουμε χορτασμένοι για περισσότερες ώρες, κάτι πολύ σημαντικό όταν προσπαθούμε να αδυνατίσουμε.


Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 147

Update: Μάιος 2016.