Οι τροφές που κόβουν... το κάπνισμα!

31.05.2016
Ορισμένα τρόφιμα και ροφήματα ελαττώνουν την επιθυμία για κάπνισμα μετά την κατανάλωσή τους, ενώ άλλα την αυξάνουν.

Για να υποβοηθήσεις, λοιπόν, την προσπάθειά σου να κόψεις ή να ελαττώσεις το τσιγάρο:

Φάε περισσότερα:

  • Λαχανικά και χόρτα (ιδίως αγγουράκια, καρότα, μαρούλια, μελιτζάνες, μπάμιες, μπρόκολα, ντομάτες, πιπεριές, σέλινα, σπανάκια και φασολάκια).
  • Ξηρούς καρπούς (ιδίως αμύγδαλα και καρύδια).
  • Όσπρια (ιδίως ρεβίθια και φακές).
  • Φρούτα (ιδίως ανανάδες, δαμάσκηνα, μπανάνες, σταφίδες ξερές και σύκα).

Πιες περισσότερο:

  • Νερό
  • Ρόφημα δυόσμου
  • Ρόφημα μέντας
  • Φυσικούς χυμούς φρούτων
  • Χαμομήλι
  • Χυμούς λαχανικών

Κατανάλωσε λιγότερα:

  • Αλλαντικά
  • Αρτοσκευάσματα
  • Γαλακτοκομικά προϊόντα
  • Γλυκά
  • Ζάχαρη
  • Κρέατα
  • Παστά
  • Πρόχειρα φαγητά
  • Σάλτσες
  • Πίτες
  • Φαγητά φούρνου
  • Ψωμί

Πιες λιγότερο ή καθόλου:

  • Αλκοολούχα ποτά
  • Αναψυκτικά
  • Καφέ
  • Σακχαρούχα ροφήματα

Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 135

Update: Μάιος 2016.