9 ιδέες για να διώξεις την κυτταρίτιδα

11.06.2016
Εκτός από τις εξειδικευμένες θεραπείες που γίνονται από ειδικούς, μερικά από αυτά που μπορείς να κάνεις μόνη σου είναι…

Διακοπή καπνίσματος

Εάν καπνίζεις, οι ιστοί της επιδερμίδας δεν οξυγονώνονται σωστά, ενώ τα λιποκύτταρα συσσωρεύουν περισσότερα λίπη και τοξικές ουσίες.

Ρούχα – υποδήματα

Φόρεσε όσο το δυνατόν πιο άνετα ρούχα και παπούτσια. Τα πολύ στενά ρούχα και τα ψηλοτάκουνα δυσχεραίνουν την κυκλοφορία του αίματος.

Καθημερινό περπάτημα

Τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και επιπλέον δρα αγχολυτικά – το άγχος επιδεινώνει την κυτταρίτιδα!

Αερόβιες ασκήσεις

30-45 λεπτά τουλάχιστον μέρα παρά μέρα, π.χ. ελλειπτικό, ποδήλατο τρέξιμο, βάδισμα στην παραλία ή κολύμβηση. Κάνε στο τέλος κάθε προγράμματος αρκετές διατάσεις.

Γυμναστική με αντιστάσεις

Γυμνάσου με βάρη ή άλλη μορφή αντίστασης 2-3 φορές εβδομαδιαίως. Δώσε έμφαση στην εκγύμναση γαμπών, μηρών και γλουτών, δηλαδή των μυών που ενισχύουν τη λειτουργία των φλεβών.

Βούρτσισμα

Χρησιμοποίησε ειδική βούρτσα σώματος με φυσικές τρίχες πριν από κάθε μπάνιο ή ντους για περίπου 5 λεπτά – σε στεγνό δέρμα! Βούρτσισε όλο το σώμα σου εκτός από το πρόσωπο, το στήθος και τις περιοχές με φλεβίτιδα ή κιρσούς. Να επιμείνεις στα σημεία με κυτταρίτιδα. Στους γλουτούς ακολούθησε κυκλικές κινήσεις.

Υδρομασάζ στην μπανιέρα

Κράτησε το τηλέφωνο του ντους σε οριζόντια θέση και σε απόσταση 15-20 εκατοστά μακρύτερα από το σώμα σου. Άνοιξε τη ροή νερού σε μεγάλη ένταση και ρίξε το νερό με κυκλικές κινήσεις στα σημεία που η κυτταρίτιδα είναι πιο έντονη.

Ειδικά προϊόντα για εξωτερική χρήση

Εάν τα χρησιμοποιείς συστηματικά, σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης και για το διάστημα που απαιτείται, έχουν πολύ καλά αποτελέσματα, π.χ. βελτιώνουν την υφή και την όψη του δέρματος, τονώνουν την κυκλοφορία, βοηθούν στον περιορισμό των οιδημάτων και ενισχύουν την απώλεια λίπους.

Εξειδικευμένα συμπληρώματα διατροφής

Δρουν εκ των έσω υποστηρίζοντας τις προσπάθειες του οργανισμού σου να αντιμετωπίσει κάποιους από τους παράγοντες που ευθύνονται για τη δημιουργία κυτταρίτιδας, όπως π.χ. τοξικές ουσίες και αυξημένο λίπος. Για την επιλογή και την ορθή χρήση τους συμβουλεύσου το φαρμακοποιό σου.


Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 139

Update: Ιούνιος 2016.