Γυμνάσου σαν μπαλαρίνα όπως η Σαρλίζ Θερόν

16.01.2012
Θαυμάσαμε το μεγαλείο του σώματός της και στις φετινές ''Χρυσές Σφαίρες''.

Ο λόγος για την καλλονή του Χόλιγουντ Σαρλίζ Θερόν (Charlize Theron) που αποδεικνύεται πραγματική "thundercat" (για να μην πούμε τη θρυλική Τσιτάρα) κάθε φορά που πρέπει να ακολουθήσει κάποιο πρόγραμμα άσκησης.


Αυτό τουλάχιστον εξομολογείται ο γυμναστής της Θερόν και άλλων μεγάλων σταρ, Φέντελ Ντε Σάντις (Fedele De Santis) και ιδιοκτήτης του διάσημου γυμναστηρίου ''Gym On Nemo'' (http://www.gymonnemo.com/home.html).


O Σάντις έχει δουλέψει και με την Τζέσικα Μπίελ, την Κάμερον Ντίαζ και την Εύα Μέντες και αυτή τη στιγμή γυμνάζει την Σαρλίζ η οποία παίρνει πολύ σοβαρά το θέμα της σωστής γυμναστικής.


Όπως τονίζει ο Ντε Σάντις για να φτιάξεις κι εσύ μια ανάλογη σιλουέτα με γυμναστική στο σπίτι ή στο χώρο που προτιμάς, πρέπει όπως και η Σαρλίζ να επικεντρώνεσαι στο πρόγραμμά σου. Δες τη γυμναστική επαγγελματικά με στόχο την τελειότητα έστω κι αν σκοπεύει να γυμναστείς για 10 λεπτάκια μόνο.


Ταυτόχρονα, φρόντισε, η κάθε επανάληψη της άσκησης που κάνεις να είναι πλήρης για να γυμνάζονται ακόμα πιο σωστά όλες οι μυικές ομάδες.


Σύμφωνα και με το πρακτορείο "Cover Media", το σημαντικό για τον διάσημο γυμναστή είναι να αλλάξεις τις συνήθειές σου (fitness ή διατροφικές) σιγά σιγά και όχι από τη μια μέρα στην επόμενη. Πρώτα μείωσε τις θερμίδες που λαμβάνεις, έπειτα άρχισε να αυξάνεις τα λεπτά της γυμναστικής σου μέχρι το σώμα σου να εξοικειωθεί με τις αλλαγές και να φτάσεις στο στόχο σου γρηγορότερα.


Ποιό πρόγραμμα άσκησης να προτιμήσεις;

Η Σαρλίζ γυμνάζεται εδώ και δύο χρόνια με τον Φέντελ και στόχος της ήταν εξ' αρχής να δυναμώσει τον κορμό της και να σμιλεύσει τα άκρα της. Για το λόγο αυτό προτιμήθηκε η Ballerobica ως μέθοδος άσκησης της νοτιοαφρικάνας ηθοποιού. Ουσιαστικά κάνεις κινήσεις του μπαλέτου χρησιμοποιώντας και ελαφριά βάρη.


Ο Φέντελ προτείνει οι επαναλήψεις σου να είναι μεν αρκετές αλλά να γίνονται αργά. Για να μην πρηστούν οι μυς σου φρόντισε τα βάρη που χρησιμοποιείς να είναι λίγων κιλών. Παράλληλα, πέρα από τα βάρη, φρόντισε μέσα στο πρόγραμμά σου να υπάρχει και ένα σημείο με βαθιά καθίσματα και πλιέ (σαν σωστή μπαλαρίνα) και πιέσεις σε μπάρα. Αν δεν υπάρχει μπάρα, στηρίξου στα κάγκελα του μπαλκονιού το καλοκαίρι ή στην άκρη ενός μη κινούμενου και καλά στερεωμένου επίπλου.
Αν πάλι θέλεις να δεις μερικές βασικές κινήσεις τις ballerobica, κάνε κλικ στο βίντεο που ακολουθεί. Μέσα σε δύο λεπτά, μαθαίνεις πολλά από τα βασικά!

Κ.Π