Πώς η Τζολί έγινε κορμάρα για το "Salt"

27.07.2010
Eίχαμε καιρό να δούμε τόση Αντζελίνα Τζολί αλλά η επανεμφάνισή της μας αντάμειψε! Η Τζολί που υποδύεται μια πράκτορα της CIA στην νέα της ταινία με τίτλο "Salt" έπρεπε να τονώσει και να σφίξει το ήδη καλοφτιαγμένο κορμί της και αυτό και έκανε! Το πώς μας το αποκαλύπτει ο προπονητής της Σίμον Κρέιν (Simon Crane)!

Eίχαμε καιρό να δούμε τόση Αντζελίνα Τζολί αλλά η επανεμφάνισή της μας αντάμειψε! Η Τζολί που υποδύεται μια πράκτορα της CIA στην νέα της ταινία με τίτλο "Salt" έπρεπε να τονώσει και να σφίξει το ήδη καλοφτιαγμένο κορμί της και αυτό και έκανε! Το πώς μας το αποκαλύπτει ο προπονητής της Σίμον Κρέιν (Simon Crane)!

Η σέξι Αντζελίνα πέρασε πραγματικά βασανιστήρια αφού όπως εξομολογείται και ο Κρέιν η ίδια η Τζολί ήξερε πως πρέπει να υποφέρει για να δει πραγματικά αποτελέσματα. Τουλάχιστον δύο μήνες πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα του "Salt", η Τζολί έκανε δίωρη προπόνηση τουλάχιστον 5 φορές την εβδομάδα. Στην εν λόγω ταινία η Τζολί απαίτησε να γυρίσει μόνη της και χωρίς κασκαντέρ όλες τις σκηνές δράσης που περιελάμβαναν ενδεικτικά το κρέμασμά της από στέγες κτηρίων και τ' ακροβατικά πάνω σε αυτοκίνητα.

Ο προπονητής της διάσημης σταρ μίλησε για την προπονητική του εμπειρία στο πλευρό της Τζολί στο περιοδικό "Self" όπου τόνισε:

"Η Αντζελίνα λατρεύει τη δράση. Από τις επικίνδυνες σκηνές που πραγματοποιούσε γέμιζε μώλωπες. Σε μια από τις απαιτητικές σκηνές χτύπησε μέχρι και το κεφάλι της αλλά δεν ήθελε με τίποτα να την μεταφέρουμε στο νοσοκομείο και μας γκρίνιαζε κατά τη μεταφορά της".

Ο Κρέιν έχει δουλέψει με τη Τζολί σε δεκάδες ταινίες και δεν σταματά να δηλώνει πως τη θεωρεί κορυφαία ηθοποιό και την θαυμάζει που πραγματοποιεί το 99% των επικίνδυνων σκηνών δράσης μόνη της!


Το πρόγραμμα άσκησης:

Για το ρόλο της Έβελιν Σολτ η Τζολί διδάχτηκε ένα συνδυασμό των πολεμικών τεχνών "Muay Thai" και "Krav Magha" για δύο ώρες το καθένα, περίπου δύο με τέσσερις φορές την εβδομάδα. Έπειτα, η Τζολί με Σίμον Κρέιν διάλεξαν τις κινήσεις εκείνες που ταίριαζαν περισσότερο στη διάσημη σταρ. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, η Τζολί προπονούνταν στις διάφορες κινήσεις πολεμικών τεχνών στα διαλείμματα. Ο προπονητής της Τζολί ήθελε να είναι σίγουρος για της ασφάλεια της Αντζελίνα και τα όρια της που έπρεπε να τα δοκιμάσει. Όπως τονίζει ο Κρέιν:

"Ένα από τα σημαντικά ζητήματα που είχαμε να επιλύσουμε ήταν το να επαναφέρουμε το κορμί και το μυαλό της Αντζελίνα σ' εκείνο το επίπεδο φίνες που απαιτούνταν για να καταφέρει να τα βγάλει πέρα στο 'Salt'. Για το λόγο αυτό αποφύγαμε τις έντονες καρδιαγγειακές ασκήσεις και επικεντρωθήκαμε σε ασκήσεις ενδυνάμωσης και αύξησης του μυικού της όγκου".

Αποτέλεσμα: μέσα από τις πολεμικές τέχνες και τη μυική ενδυνάμωση, η Τζολί μπόρεσε με επιτυχία να πραγματοποιήσει όλες τις σκηνές δράσης χωρίς το ντουμπλάρισμα της από κασκαντέρ. Άλλωστε, ακόμα και οι κοιλιακοί της, τονώθηκαν και πάλι, παρότι τα γυρίσματα του "Salt" ξεκίνησαν λίγους μόλις μήνες μετά τη γέννηση των διδύμων της!

Η δίαιτα της Αντζελίνα για το "Salt":

Πριν τα γυρίσματα, η δίαιτα της Αντζελίνα στηριζόταν σε ποσοστό 70% στους υδατάνθρακες (αποτελούσαν το κλειδί για το χρήσιμο δυνατών μυών) και σε ποσοστό 30% σε τροφές πλούσιες σε πρωτείνη. Η διατροφή αυτή σε συνδυασμό με αναερόβια άσκηση βοήθησαν την Αντζελίνα να δυναμώσει και σφίξει το κορμί της χωρίς να χάσει κιλά. Μέσα στην ημέρα, η Τζολί φρόντιζε να καταναλώνει 4 με 5 γεύματα.

Όπως είναι προφανές το γρήγορο φαγητό δεν είχε θέση σε μια τέτοια διατροφή ενώ και το αλκοόλ ήταν περιορισμένο μόνο τα Σαββατοκύριακα. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του "Salt", η Αντζελίνα διατήρησε την καλή φυσική της κατάσταση μειώνοντας την ποσότητα των υδατανθράκων στο 60% και αυξάνοντας την πρωτεΐνη στο 40%.

Κατερίνα Π.