Φτιάξε ονειρεμένο κορμί μέσα στο 2012

29.12.2011
Αν αποτελείς κι εσύ ένα από τα εκατομμύρια κορίτσια σε όλο τον κόσμο που το πήραν απόφαση να αδυνατίσουν με τον ερχομό της νέας χρονιάς, τότε πρέπει να ακολουθήσεις πιστά τους κανόνες που σου προτείνουμε παρακάτω. Φόρα το καλύτερο χαμόγελο που διαθέτεις, βάλε τα αθλητικά σου παπούτσια και πάρε τις πιο υγιεινές αποφάσεις για να γίνεις κορμάρα μέσα στο 2012.

Αν αποτελείς κι εσύ ένα από τα εκατομμύρια κορίτσια σε όλο τον κόσμο που το πήραν απόφαση να αδυνατίσουν με τον ερχομό της νέας χρονιάς, τότε πρέπει να ακολουθήσεις πιστά τους κανόνες που σου προτείνουμε παρακάτω. Φόρα το καλύτερο χαμόγελο που διαθέτεις, βάλε τα αθλητικά σου παπούτσια και πάρε τις πιο υγιεινές αποφάσεις για να γίνεις κορμάρα μέσα στο 2012.

Απόφαση Νο1: Ορκίζομαι ότι θα αθλούμαι κάθε μέρα

Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο αθλούμαι και το κάνω γυμναστική. Η άθληση και ο υγιεινός τρόπος ζωής είναι πολύ πιο εύκολο να σου γίνουν συνήθεια, παρά το να σκέφτεσαι καθημερινά πως έχεις να πας στο γυμναστήριο. Ταυτόχρονα και κάθε φορά που αρχίζεις να βαριέσαι, άλλαξε τον τρόπο που αθλείσαι. Μπορείς να επιλέξεις κάποιο ομαδικό πρόγραμμα, μια βόλτα για τρέξιμο στη θάλασσα, τον χορό, το κολύμπι ή ότι άλλο σου κάνει κέφι! Διάλεξε 2 με 3 δραστηριότητες οι οποίες θα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας σου.

Απόφαση Νο 2: Δεν θα ακολουθήσω την πρώτη τυχαία δίαιτα που θα μου προτείνουν

Οι δίαιτες αστραπή που σου προτείνουν φίλοι και γνωστοί από δω και από κει, δεν θα έχουν κανένα μόνιμο, σίγουρο και υγιεινό αποτέλεσμα. Στην πραγματικότητα, κάθε τυχαία δίαιτα το μόνο που θα κάνει είναι να σαμποτάρει την υγεία σου. Υποσχέσου στον εαυτό σου ότι δεν θα γίνεις το θύμα κάποιας τέτοιας δίαιτας και ότι αντιθέτως θα ακολουθήσεις μια υγιεινή διατροφή χωρίς ακρότητες.

Απόφαση Νο 3 Θα καταγράφω την πρόοδο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζω καθημερινά:

Πολλές γυναίκες ξεκινούν να τρώνε μόλις αντιμετωπίσουν το πρώτο εμπόδιο ή αγχωθούν λιγάκι παραπάνω. Αν ξεκινήσεις να καταγράφεις την πρόοδο αλλά και τα προβλήματα που συναντάς στον αγώνα του αδυνατίσματος και όχι μόνο εκεί, θα καταφέρεις να εξορθολογίσεις τα εμπόδια και σκεφτείς με πιο θετική σκέψη. Έτσι, δεν θα χρειαστεί να προσφύγεις στο φαγητό για να αποβάλλεις το στρες της καθημερινότητας.

Απόφαση Νο 4: Δεν θα λιμοκτονήσω:

Οι λιγούρες είναι ο τρόπος που έχει το κορμί σου να σου δείξει πως δεν τρέφεσαι σωστά. Αντί να επιβάλεις στον οργανισμό σου ένα καθεστώς λιμοκτονίας, φρόντισε να απολαμβάνεις μικρά και χορταστικά γεύματα για να αποφεύγεις τις λιγούρες και την υπερφαγία.

Απόφαση Νο 5: Δεν θα βιαστώ να χάσω βάρος:

Ο χρόνος στην περίπτωση του αδυνατίσματος δεν φέρνει χρήμα, ούτε λειτουργεί υπέρ σου. Όσο πιο αργά και σταθερά χάνεις τα κιλά που επιθυμείς, τόσο πιο μακροχρόνια και σίγουρα θα είναι τα αποτελέσματα που απολαμβάνεις. Οπότε μην βιάζεσαι να γίνεις κορμάρα και μην πιστεύεις σε θαυματουργές συνταγές αδυνατίσματος που μόνο κακό στην υγεία σου θα κάνουν.

Απόφαση Νο 6: Θα ζητήσω την υποστήριξη των κολλητών:

Οι φίλοι και οι οικογένειά σου μπορούν να έχουν ένα ενεργό και θετικό ρόλο στην διαδικασία χτισίματος του ιδανικού σώματος για εσένα. Πολλές γυναίκες αποφεύγουν να μιλήσουν για το πρόβλημα βάρους που αντιμετωπίζουν ή τη δίαιτα που ακολουθούν στους δικούς τους ανθρώπους. Αυτή η στάση κρυψίνους θα σε αφήσει μόνη και ανυπεράσπιστη μπροστά στο φαγητό κάποια ημέρα που οι δυνάμεις σου θα σε εγκαταλείψουν και δεν θα μπορείς να αντισταθείς μπροστά σε ένα μπολ παγωτού. Βρες έστω ένα φίλο ή φίλη που θα είναι εκεί κοντά για να σε στηρίξει στην προσπάθεια σου εμψυχωνόντας σε!

Απόφαση Νο 7: Θα παίρνω και ρεπό από το γυμναστήριο μια στο τόσο:

Θυμήσου πως το γυμναστήριο δεν είναι σχολείο στο οποίο κρατάνε παρουσίες και θα σε κρατήσουν στην ίδια τάξη αν λείψεις μια- δυο φορές. Μπορείς να πάρεις και ένα ρεπό από το γυμναστήριο μια στο τόσο. Όμως, φρόντισε την ημέρα ή τις ημέρες που θα λείψεις να μην μουχλιάσεις στον καναπές σου αλλά αντίθετα να επιδοθείς σε κάποια εποικοδομητική δραστηριότητα (χορό, πατινάζ, σκι).

Απόφαση Νο 8: Θα έχω ρεαλιστικούς στόχους:

Μπορεί εσύ να πιστεύεις πως το επιθυμητό βάρος για εσένα είναι τα 45 κιλά αλλά πιθανότητα ο σωματότυπος και η υγεία σου δεν επιτρέπουν τέτοιες ακραίες αλλαγές. Αντί να έχεις εμμονή με τη ζυγαριά και τα κιλά που δείχνει, φρόντισε να θέσεις ρεαλιστικούς στόχους σχετικά με το βάρος σου και τα κιλά που επιθυμείς να ξεφορτωθείς. Αντίθετα, μπορείς να θέτεις μικρούς ρεαλιστικούς στόχους και κάθε φορά που τους πραγματοποιείς απλά να σκέφτεσαι πιο θα είναι το επόμενο βήμα που θα κάνεις.

Απόφαση Νο 9: θα ελέγχω τις δείκτες υγείας μου συχνά:

Προτού ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι εντατικά ή να ξεκινήσεις κάποιο διατροφικό πρόγραμμα, φρόντισε να περάσεις από το γιατρό σου για το απαραίτητο τσεκάπ. Η επίσκεψη στο γιατρό είναι απαραίτητη όχι μόνο στο ξεκίνημα αλλά και καθ' όλη τη διάρκεια του αδυνατίσματος, καθώς μόνο έτσι θα γνωρίζεις τους δείκτες υγείας αλλά και τα τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν.

Απόφαση Νο 10 Θα πιστέψω στον εαυτό μου- Ναι θα γίνω κορμάρα:

Αρχικά και για να φτιάξεις το κορμί που επιθυμείς, θα πρέπει να έχεις την απαραίτητη πίστη στον εαυτό σου και σε όσα μπορείς να καταφέρεις. Έπειτα, θα πρέπει να διαγράψεις από το μυαλό και το λεξιλόγιο σου την φράση ''κάνω δίαιτα''. Αντί να σκέφτεσαι πως είσαι σε καθεστώς περιορισμού, φαντάσου το σώμα σου μέσα στο μπικίνι σε λίγους μήνες και αντρικά βλέμματα της πλαζχ καρφωμένα επάνω σου.

Από την Κατερίνα Πατούλια ([email protected])