Φτιάξε κορμί Βραζιλιάνας μέχρι τις Απόκριες

14.02.2012
Στις φετινές Απόκριες ένα πράγμα ταλαιπωρεί το μυαλουδάκι σου: τι στολή θα φορέσεις. Κι ενώ η μοναδική ιδέα για μασκάρεμα που σου κέντρισε την προσοχή είναι η στολή της Βραζιλιάνας, το δε κορμάκι σου δεν δείχνει πρόθυμο να ακολουθήσει χωρίς να ρεζιλευτείς. Όμως, με τις παρακάτω ασκησούλες που σου προτείνουμε και Βραζιλιάνα θα ντυθείς και τα βλέμματα θα τραβήξεις.

Όμως, με τις παρακάτω ασκησούλες που σου προτείνουμε και Βραζιλιάνα θα ντυθείς και τα βλέμματα θα τραβήξεις.

Ας τονώσουμε τα μπουτάκια: πόδια και γλουτοί χρειάζονται μια ελαφριά ανύψωση για να δείξουν σέξι μέσα στη στολή της Βραζιλιάνας. Για να βοηθήσεις τους γλουτούς, δοκίμασε να περπατήσεις στο πλάι σαν τα καβουράκια. Κάνε μεγάλα βήματα προς τη μια μεριά και έπειτα προς την άλλη. Για μεγαλύτερα και καλύτερα αποτελέσματα, δοκίμασε τα βαθιά καθίσματα στο πλάι. Φρόντισε να ρίχνεις το βάρος προς τα εμπρός για να μην πιέζεις υπερβολικά τη μέση σου.

Δώσε σχήμα σε μηρούς και γάμπες: ρίξτο στο σχοινάκι και δεν θα χάσεις. Πες ναι σε ένα μισάωρο φουλ άσκησης μέσα στο οποίο: 15' λεπτά θα τα αφιερώνεις στο επιτόπιο βάδισμα και τις αναπηδήσεις αυξομειώνοντας το ρυθμό και στα υπόλοιπα 15' λεπτά θα κάνεις σχοινάκι. Εννοείται ότι στο ξεκίνημα, ο ρυθμός σου θα πρέπει να είναι πιο χαλαρός (για να αποφύγεις τους μικροτραυματισμούς) ενώ αφού κάνεις το πρώτο ζέσταμα, μπορείς να κορυφώσεις σε δύναμη και ταχύτητα.

Σμίλεψε ώμους και μπράτσα: η εμφάνιση των χεριών σου, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πόσο υγιή και σφιχτά δείχνουν τα μπράτσα και οι ώμοι σου. Αν οι ώμοι είναι γυμνασμένοι τα χέρια φαίνονται νεότερα και πιο γυμνασμένα.

Θα κάνουμε πους- απς: τα πους- απς αποτελούν μία από τις καλύτερες ασκήσεις για την κάτω πλευρά των χεριών. Στηρίξου στα γόνατα, με τα πόδια ενωμένα (να κάνουν ένα χι στο πίσω μέρος) και έπειτα κατέβα αργά. Σπρώξε και επέστρεψε στην αρχικά θέση. 10 επαναλήψεις είναι αρκετές.

Καρεκλάτο: για να βάλεις την έξωμη στολή της βραζιλιάνας μέχρι το τέλος της εβδομάδας, στάσου μπροστά σε μια καρέκλα. Αφού καθίσεις στην άκρη, στηρίξου με τα χέρια στο κάθισμα και τέντωσε τα πόδια σου μπροστά και έξω. Λυγίσε όσο πιο αργά μπορείς τους αγκώνες, κατεβάζοντας τη λεκάνη. Ανέβα το ίδιο αργά, μέχρι να φέρεις τα χέρια στην αρχική θέση και επανάλαβε 10 φορές περίπου.

Ας κάνουμε πλάκα την κοιλίτσα: μια στολή βραζιλιάνας, το μόνο σίγουρο είναι πως θα αφήσει την κοιλίτσα σου ακάλυπτη στο μεγαλύτερο κομμάτι της. Για να σμιλέψεις άμεσα τους κοιλιακούς, σε όποια κίνηση κι αν κάνεις μέσα στην καθημερινότητα, μην ξεχνάς να ρούφας την κοιλίτσα μέσα - έξω. Αυτά τα ροκανίσματα (ακόμα και όταν κάθεσαι στο γραφείο, μπροστά στον υπολογιστή) θα αποδειχτούν σωτήρια για την όψη των κοιλιακών σου. Αν έχεις χρόνο, μην πεις όχι σε 2 σετ των 25 επαναλήψεων στους κλασικούς κοιλιακούς (ξαπλωμένη ανάσκελα και με ελαφρώς λυγισμένα πόδια).

Για να πέσει το στομαχάκι: μια σωστή βραζιλιάνα, ξέρει ότι τη μέρα του καρναβαλιού το στομαχάκι της πρέπει να είναι επίπεδο για να το λικνίζει καλύτερα. Η σωστή διατροφή, μπορεί να έχει το αποτέλεσμα που επιθυμείς κι εσύ:

Ταυτόχρονα, άν θέλεις να αισθάνεσαι και να αποκτήσεις κορμί βραζιλιάνας και όλο τον υπόλοιπο χρόνο εκτός από το Καρναβάλι, στο εμπόριο κυκλοφορούν ολοκληρωμένα προγράμμα ασκήσεων. Μέσα από διασκεδαστικά dvd, μαθαίνεις να το "κουνάς" σαν πραγματική Λατίνα και παράλληλα αποτάς το σέξι κορμί των γυναικών από τη Λατινική Αμερική. Πάρε μια ιδέα στο παρακάτω βίντεο που ακολουθεί:

Α. Απόφυγε τα προϊόντα που περιέχουν αλεύρι, τουλάχιστον 5 ημέρες πριν τη μεγάλη σου μασκαρεμένη εμφάνιση, κι αυτό γιατί οι τροφές αυτές κατακρατούν υγρά και πρήζουν το στομάχι σου.

Β. Αφαίρεσε τους πολλούς υδατάνθρακες από το μενού. Αν καταναλώνεις 7 μερίδες υδατανθράκων καθημερινά, άρχισε να τις μειώνεις στις 5, 3, 2 φτάνοντας στην μία μερίδα. Τα σκουρόχρωμα πράσινα λαχανικά (όπως το σπανάκι) σου δίνουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι και δεν σε φουσκώνουν.

Από την Κατερίνα Πατούλια