Οι μεγαλύτεροι πειρασμοί στη μάχη με τα κιλά

05.11.2013
Εσύ, εγώ, όπως και χιλιάδες γυναίκες σε όλο τον κόσμο, γεννηθήκαμε με πολύ μικρή δύναμη θέλησης αλλά ακόμα περισσότερη και μεγαλύτερη όρεξη για φαγητό.

Εξαιτίας του δυναμικού αυτού συνδυασμού, κάθε φορά που λες "αρχίζω δίαιτα, κάνω συνδρομή στο γυμναστήριο, θα γίνω κορμάρα φέτος", στο δρόμο εμφανίζονται μερικοί δελεαστικοί και απροσπέλαστοι πειρασμοί, που όλο θες να εξαφανίσεις κι όλο υποκύπτεις στη γοητεία τους.

Α. Ο καλός σου που δεν έχει όρεξη για σεξ: ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κάψεις θερμίδες είναι φυσικά το σεξ (με 300 καμένες θερμίδες/ ανά ώρα) . Κι αν έχεις και αγαπημένο ακόμα καλύτερα ή μήπως όχι; Αν εσύ θες να κάψεις το λίπος με λίγο σεξάκι αλλά ο καλός σου έχει πεσμένη λίμπιντο και προτιμά τα γεύματα στα εστιατόρια, θα σε πάρει στο λαιμό του (κι εσένα και το αδυνάτισμα).

Διώξε τον πειρασμό: η πρώτη προτεινόμενη λύση περιλαμβάνει την αλλαγή συντρόφου με έναν πιο ορεξάτο. Αν δεν την προτιμάς, κάνε τα πάντα για να τον ανάψεις. Καινούργια εσώρουχα, νέα κολπάκια και πραγματοποίηση των φαντασιώσεων του. Άσε που όσο χάνεις κιλά, τόσο εκείνος θα βλέπει τη λίμπιντο να τραβά την ανηφόρα και πάλι.

Β. Προτιμάς τον καφέ με τις κολλητές από το γυμναστήριο: εκεί που δίνεις όρκο πως δεν θα χάσεις ημέρα που να μην επισκεφτείς το γυμναστήριο, δέχεσαι το καθοριστικό τηλεφώνημα από τις κολλητές για καφεδάκι και κουτσομπολιό. Η σύγκριση δίνει μεγάλο πλεονέκτημα στο καφεδάκι και το γυμναστήριο πάει περίπατο.

Διώξε τον πειρασμό: μετά το καφεδάκι, γύρνα σπίτι και γυμνάσου! Εξοπλίσου με στατικό ποδήλατο, στρώμα και βαράκια και κάνε όσα θα έκανες και στο γυμναστήριο. Εναλλακτικά, πάρτε με τις κολλητές τα ποδήλατα και κάντε κουτσομπολιό παράλληλα με ορθοπεταλίες κατά μήκος της παραλίας ή του βουνού. Στο βουνό θα κάψετε περισσότερες θερμίδες αλλά στην παραλία θα χαρείτε τη θάλασσα!

Γ. Είσαι φαν του "Sex and the City": αυτή σου η συμπάθεια, έχει δύο κακές επιρροές. Λατρεύεις το ξενύχτι και παραπίνεις κοκτέιλ. Τα συνεχή ξενύχτια και η έλλειψη ύπνου μπορούν να μπλοκάρουν τη διαδικασία διάσπασης του λίπους στο σώμα, ενώ τα κοκτέιλ κοσμοπόλιταν και οι μαργαρίτες σε φορτώνουν με χιλιάδες θερμίδες που αυξάνουν το λίπος που αποθηκεύεται στην κοιλίτσα και τα ψωμάκια.

Διώξε τον πειρασμό: μην υιοθετείς μόνο τις κακές συνήθειες των κοριτσιών του ''Sex and the City'' αλλά και τις καλές. Για παράδειγμα μπορείς να μιμηθείς την συνήθεια του καλού πρωινού γεύματος νωρίς το πρωί, να επισκέπτεσαι το γυμναστήριο καθημερινά όπως και η Μιράντα- που αν και πολυάσχολη δικηγόρος βρίσκει χρόνο- και να ψοφάς να φτιάξεις κοιλιακούς πέτρας σαν εκείνους της Κάρι και της Σαμάνθα.

Και τα καυτά κόλπα για να μην μπεις στον πειρασμό:

  • Προετοιμάσου για τα εμπόδια
  • Βούρτσισε τα δόντια πριν από κάθε έξοδο.
  • Πιες όσο περισσότερο νερό μπορείς για να νιώσεις χορτάτη
  • Πήγαινε για ψώνια (όχι στο σούπερ μάρκετ) για να ξεθυμάνεις εκεί και όχι στο φαγητό.
  • Διάβασε και πιες τον καφέ σου σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού εκτός από την κουζίνα.
  • Μην παρακολουθείς εκπομπές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής.
  • Ράψε το στόμα σου (πλάκα κάνουμε).
  • Απ ασχολήσου μιλώντας στο τηλέφωνο.