Σε όσα πρέπει να λες ΝΑΙ χωρίς 2η σκέψη

17.02.2016
Από τη Δήμητρα Γκούντρα Είναι σημαντικό να γνωρίζεις το πότε πρέπει να λες όχι. Εξίσου σημαντικό από την άλλη είναι να μάθεις να λες ΝΑΙ χωρίς δεύτερη σκέψη.

Υιοθετούμε λοιπόν τα ΝΑΙ που έχει υμνήσει ο Λουκιανός Κηλαηδόνης με το τραγούδι που έχει αφήσει ιστορία και μαθαίνουμε να λένε ΝΑΙ σε όλα όσα μας κάνουν πιο ευτυχισμένους...

Αφού πρώτα θυμηθείς το ρυθμικό κι ευχάριστο τραγουδακι, κάνε κλικ στην επόμενη σελίδα και διάβασε όλα σε όσα εμείς προτείνουμε να πεις αβίαστα το ΝΑΙ.

1. Λέμε ΝΑΙ στην άσκηση

Λέμε ΝΑΙ στην άσκηση κι αυτό γιατί σε οφελεί πολλαπλά! Δεν είναι μόνο το καλλίγραμο σώμα που σου χαρίζει αλλά και η αυτοπεποίθηση και πάνω απ΄όλα η καλή υγεία που αποκτάς.

2. Λέμε ΝΑΙ στα ραντεβού

Είσαι ελεύθερη αλλά διστάζεις να βγεις ραντεβού από φόβο; Ήρθε η ώρα ν΄αλλάξεις τακτική... Αλλωστε, ένα ραντεβού δε σημαίνει απολύτως τίποτα, ούτε είσαι υποχρεωμένη για τίποτα. Απλά πες το ΝΑΙ σε μια ευχάριστη βραδιά. Μόνο κερδισμένη μπορείς να βγεις.

3. Λέμε ΝΑΙ στα ταξίδια

Σου δίνετια η ευκαιρία για ταξίδι και αν και τα οικονομικά στο επιτρέπουν αρνείσαι; Γιατί χάνεις την ευκαιρία για διασκέδαση και νέες εμπειρίες. Μέγα λάθος...

4. Λέμε ΝΑΙ στα πάρτι

Τι το καλύτερο από μια ευχάριστη βραδιά με φίλους; Μη χάνεις ευκαιρία και μην αρνείσαι προτάσεις για πολλά υποσχόμενες βραδιές.

5. Λέμε ΝΑΙ στις κουβέντες με αγνώστους

Πόσες φορές σου έχει τύχει να περιμένεις στη στάση του λεωφορείου ή στην ουρά για να πληρώσεις λογαριασμούς κι όλοι γύρω σου στέκονται αμίλητοι; Δε θα περνούσε πιο ευχάριστα η ώρα με μια κουβεντούλα; Μη διστάζεις να χαμογελάς και να μιλάς ακόμη και με αγνώστους. Η καλημέρα δεν κοστίζει τίποτα.

6. Λέμε ΝΑΙ στην αλληλοβοήθεια

Ο εθελοντισμός είναι ίσως από τα πιο ευχάριστα και αποδοτικά που μπορείς να κάνεις. Νιώθεις καλά και πραγματικά προσφέρεις. Δοκίμασέ το από σήμερα κιόλας.

7. Λέμε ΝΑΙ στο μαγείρεμα

Λέμε όχι στο γρήγορο φαγητό και προτείνουμε σπιτικό γεύμα! Κι αν γίνεται με παρέα, ακόμη καλύτερα. Κάλεσε φίλους στο σπίτι, μαγειρέψτε μαζί, διασκεδάστε και περάστε μια όμορφη δημιουργική κι ευχάριστη βραδιά.

8. Λέμε ΝΑΙ στις διακοπές

Η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη γι΄αυτό μη ξεχνάς πως οι διακοπές είναι απαραίτητες. Δε χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία για να ξεκουραστείς και να ξεφύγεις. Ακόμη κι αν τα οικονομικά σου δε σου επιτρέπουν απόδραση εκτός των πυλών, φέρε τις διακοπές σπίτι σου. Μπορείς!

9. Λέμε ΝΑΙ στο χορό

Δεν έχουν σημασία οι χορευτικές κινήσεις, ούτε ο ρυθμός. Ο χορός είναι για όλους. Ξέχνα τους όλους, ξέχνα τα πάντα και χόρεψε με την ψυχή σου!

10. Λέμε ΝΑΙ στον προσωπικό χρόνο

Δε χρειάζεται να κάνεις σχέδια και πρόγραμμα για κάθε ώρα και στιγμή της ημέρας. Μερικές φορές χρειάζεσαι και προσωπικό χρόνο, ακόμη κι αν τον περάσεις ξαπλωμένη στο κρεβάτι κάνοντας ταβανοθεραπεία και αφήνοντας τη φαντασία σου να ταξιδεψει. Είναι απόλυτα υγιές κι απαραίτητο!

11. Λέμε ΝΑΙ στην καθαριότητα

Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά λέει μια λαϊκή ρήση κι εμείς θα συμφωνήσουμε απόλυτα. Αφιέρωσε λίγο χρόνο από την καθημερινότητά σου και χάρισε στον εαυτό σου την πολυτέλεια ενός καθαρού χώρου (και γραφείου).

12. Λέμε ΝΑΙ στην προσωπική επαφή

Τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό: λέμε ΝΑΙ σε αυτό που τα τελευταία χρόνια έχουμε οι περισσότεροι ξεχάσει, τη διαπροσωπική επαφή. Καλά τα μηνύματα, η κουβεντούλα από κοινωνικά δίκτυα κι εφαρμογές, καλά τα τηλεφωνήματα και τα e-mail αλλά σαν την διαπροσωπική επαφή face to face δε συγκρίνεται ΤΙΠΟΤΑ!