Μάθε γιατί δεν πρέπει να ασχολείσαι μονίμως με το κινητό στο σπίτι

25.03.2018
Μάθε γιατί δεν πρέπει να ασχολείσαι μονίμως με το κινητό στο σπίτι
Instagram, facebook, twitter και η λίστα συνεχίζεται… Η υπερπληροφόρηση έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας με αποτέλεσμα να μας προξενεί αυξημένο άγχος και κρίσεις πανικού.

Υπάρχει άραγε τρόπος να απαλλαγούμε έστω σε ένα βαθμό από αυτό και να εστιάσουμε και αλλού την απαιτούμενη προσοχή;

Κι όμως μπορείς να το καταφέρεις αφήνοντας απλά το κινητό (που δεν αποχωριζόμαστε πλέον ποτέ ) μακριά από κάποια μέρη του σπιτιού. Με αυτόν τον τρόπο θα αποκτήσεις πάλι την χαμένη σου ηρεμία και τη γαλήνη του σπιτιού σου . Θα δώσεις έτσι έμφαση στην πραγματική ζωή και στην επαφή με το σύντροφο, τους φίλους και την οικογένειά σου.

Κρεβατοκάμαρα

Οι περισσότεροι από εμάς το πρώτο πράγμα που κάνουμε όταν ξυπνάμε το πρωί είναι να βλέπουμε τις ειδοποιήσεις του κινητού μας. Προσπάθησε να αφήσεις λοιπόν, το κινητό σου έξω από το υπνοδωμάτιό σου. Εκτός από ακτινοβολία θα γλιτώσεις και από την επιθυμία να σπαταλήσεις τις ώρες σου χαζεύοντας στα social media με αποτέλεσμα να χαλαρώσεις και να ασχοληθείς με κάτι άλλο που είχες παραμελήσει όπως για παράδειγμα να διαβάσεις ένα βιβλίο.

Μπάνιο

Η αλήθεια είναι πως αν είσαι από αυτούς που έχουν το κινητό ακόμα και στο μπάνιο τότε πρέπει να δράσεις λίγο περισσότερο για να το καταπολεμήσεις. Άφησε το απ’ έξω και χαλαρώστε μακριά από αυτό μέσα το ντουζ ή μπάνιο σου. Όποιος θέλει να σε βρει θα σε βρει. Οπότε δε χρειάζεται να ανησυχείτε για κάτι τέτοιο και επιπλέον λίγη απεξάρτηση από τις αναρτήσεις των άλλων δεν έβλαψε ποτέ κανέναν!

Τραπέζι

Η ώρα του φαγητού είναι πολύτιμη τόσο για το σώμα σου όσο και για την ψυχολογία σου. Μην κάνεις το λάθος να τρως καθώς κοιτάς στο κινητό γιατί το μόνο που θα κερδίσεις είναι παραπάνω θερμίδες αφού δεν θα καταλαβαίνεις πότε πραγματικά έχεις χορτάσει. Μόνο η οικογένειά και η παρέα σου την ώρα του φαγητού αξίζουν την αμέριστη προσοχή σου. Αυτό, άλλωστε, δεν είναι το φαγητό; Μια αγνή απόλαυση…

Σαλόνι

Μην σε αγχώνει ότι δεν μπορείς να έχεις το κινητό μαζί σου ούτε όταν χαλαρώνεις στο σαλόνι. Απλά είναι προτιμότερο να δεις μια ταινία ή την αγαπημένη σου σειρά για να χαλαρώσεις. Μπορεί το να βλέπεις τηλεόραση να μην είναι και το καλύτερο πράγμα στον κόσμο αλλά τουλάχιστον όταν το κάνεις αποφεύγεις να εθίζεσαι την οθόνη του κινητού...

Α.Π.