5 "εύκολα" φυτά για να ομορφύνεις το γραφείο σου

20.09.2018
5 "εύκολα" φυτά για να ομορφύνεις το γραφείο σου
Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι μία από τις μεγαλύτερες τάσεις της εποχής και όχι άδικα αφού εκτός από ομορφιά, διαθέτουν και την ικανότητα να χαλαρώνουν, να αναζωογονούν αλλά και να φιλτράρουν την ατμόσφαιρα.

Είτε πιστεύεις ότι έχεις την ικανότητα να κρατήσεις ζωντανό ένα φυτό, είτε διαθέτεις ήδη μια... ιδιωτική ζούγκλα στο σπίτι σου, υπάρχουν κάποια φυτά που δεν χρειάζονται πολλά πέρα από... την αγάπη σου!

Διάβασε επίσης: Mυστικά για εντυπωσιακά αναρριχητικά

Μια μόνο γλάστρα αρκεί για να μεταμορφώσει κάθε χώρο. Ιδίως, δε, αν μιλάμε για το γραφείο σου, που αερίζεται δύσκολα και σπάνια ενώ συνήθως πάσχει και από έλλειψη φυσικού φωτός! Μην ξεχνάς, δε, πως εκεί περνάς, το λιγότερο, 40 ώρες την εβδομάδα. Μπορείς να φανταστείς πώς το περιβάλλον αυτό επηρεάζει εσένα και την υγεία σου;

Άλλαξε όλα τα παραπάνω και κατατρόπωσε την "φοβία" σου για τα φυτά ομορφαίνοντας το γραφείο σου με ένα από τα ακόλουθα φυτά. Είναι πανεύκολα στη συντήρηση, καθαρίζουν τον αέρα και είναι πανέμορφα. Τα βρήκαμε όλα σε φωτογραφίες από το Pinterest.

Διάβασε επίσης: 5 μεσογειακά φυτά και βότανα με χαλαρωτική δράση!

1. Πόθος

Δεν έχεις πολύ φως; Δεν το πειράζει. Ξέχασες να το ποτίσεις; Τέλεια! Ο πόθος αγαπά το στεγνό χώμα ανάμεσα στα ποτίσματα. Όταν αρχίσει να διψάει, θα χαμηλώσει τα φύλλα του για να σε ενημερώσει.

2. Ζάμια

Μοιάζει σχεδόν με γλυπτό! Είναι όμως αληθινό φυτό και σίγουρα το πιο εύκολο που θα έχεις ποτέ σου. Δεν θέλει φως, ούτε νερό. Αν το ποτίσεις μια φορά το μήνα, αρκεί! Τα φύλλα του δε είναι πολύ γυαλιστερά κάτι που κάνει ακόμα πιο όμορφο.

3. Αγλαόνημα

Έχει όμορφα φύλλα σε διάφορους τόνους του πράσινου και... τεράστια αντοχή. Πότιζέ το λίγο, μία φορά την εβδομάδα και όλα θα πάνε καλά!

4. Φίκος ο ελαστικός

Αν είσαι κάπου κοντά σε παράθυρο (τυχερέ!) θα λατρέψεις αυτό το ρετρό και πολύ εύκολο στη συντήρηση φυτό. Μεγαλώνει πολύ γρήγορα, θέλει πότισμα μία στις 10 μέρες και είναι πανέμορφο!

5. Σανσεβέρια

Η "γλώσσα της πεθεράς" όπως είναι γνωστή, είναι ένα ακόμα από εκείνα τα φυτά που ζουν καλύτερα όταν τα... αφήνεις στην ησυχία τους! Θα περάσουν καλά ακόμα και σε σκιά ενώ σύντομα θα κάνουν και... παιδάκια που μπορείς να μεταφυτεύσεις και να φτιάξεις κήπο!