Μια selfie μπορεί να αποκαλύψει αν έχεις καρκίνο [photos]

13.03.2017
Μια νεαρή γυναίκα που διαγνώστηκε με καρκίνο του θυρεοειδούς, συνειδητοποίησε ότι είχε όλες τις ενδείξεις μπροστά της αρκεί να παρατηρούσε πιο προσεκτικά τις φωτογραφίες της.

Όταν η ηθοποιός και παραγωγός Λόρνα Νίκσον Μπράουν διαγνώστηκε με καρκίνο του θυρεοειδούς το 2015 λέει ότι «έπεσε από τα σύννεφα» καθότι δεν μπορούσε να αντιληφθεί πώς αυτή μια τόσο υγιής και ενεργητική 26χρονη νέα γυναίκα μπορούσε να υποφέρει από μια τόσο σοβαρή ασθένεια. Αλλά φαίνεται ότι η Λόρνα είχε ήδη εμφανίσει σε όλες τις φωτογραφίες της το πιο κλασικό σύμπτωμα της συγκεκριμένης ασθένειας, απλά τότε δεν το ήξερε. Είχε έναν όγκο πάνω στο λαιμό της -περίπου σαν το «μήλο του Αδάμ» που έχουν οι άντρες και το οποίο δεν το εμφανίζουν οι γυναίκες-, όπως είπε η ίδια στο Indy100. Μετά από προτροπή της μητέρας της, την οποία ανησύχησε το μέγεθος του όγκου, πήγε στο γιατρό ο οποίος έκανε τη διάγνωση μετά από εξετάσεις. «Στην αρχή δεν το πίστεψα γιατί ένιωθα πολύ καλά» λέει. «Δεν πίστευα μέχρι τότε ότι ο καρκίνος θα μπορούσε να μοιάζει με αυτό».

Σήμερα η Λόρνα είναι πολύ καλά και υγιής μετά την επέμβαση που είχε. Και ακριβώς επειδή όλα πήγαν καλά, θέλει να επιστήσει την προσοχή μας ώστε καμιά άλλη γυναίκα να μην βρεθεί στη δική της θέση. Δείτε την ανακοίνωσή της στο Twitter και προσέξτε τον όγκο στο λαιμό της στην πρώτη φωτογραφία.

Σύμφωνα με την American Cancer Society τα συμπτώματα του καρκίνου στο θυρεοειδή περιλαμβάνουν έναν όγκο ή πρήξιμο στο λαιμό, πόνο στην μπροστινή μεριά του λαιμού που μπορεί να εξαπλωθεί μέχρι και τα αυτιά, βραχνάδα ή άλλες αλλαγές στη φωνή, δυσκολία κατάποσης ή αναπνοής και ένα συνεχή βήχα που δεν σχετίζεται με κρυολόγημα. Υπάρχουν βέβαια περιπτώσεις, όπως αυτή της Λόρνα, που το μόνο σύμπτωμα που μπορεί να έχεις είναι απλώς ένα ογκίδιο στο λαιμό, αρκεί να κοιτάς πιο προσεκτικά τις selfie σου...

Από τη Λετίτσια Μουστάκη