Χυμός ροδιού: Ελιξίριο υγείας και ομορφιάς

07.02.2018
Χυμός ροδιού: Ελιξίριο υγείας και ομορφιάς
Όταν πίνουμε φρέσκο χυμό δεν χρειάζεται να είναι πράσινος ή να περιέχει πάντα σπανάκι για να είναι υγιεινός.

Η προσθήκη φυσικού χυμού ροδιού στη διατροφή σας μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για χρόνιες παθήσεις και φλεγμονές και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρετε πολλά θρεπτικά συστατικά, αντιοξειδωτικά και μια σειρά ωφέλιμων φυτικών ενώσεων που δεν βρίσκονται εύκολα σε άλλες τροφές.

Τα ρόδια είχαν πάντα μεγάλα διατροφικά οφέλη, αλλά μόνο αρκετά πρόσφατα οι επιστήμονες τα ανέβασαν στο βάθρο των πρωταθλητών των αντιοξειδωτικών μαζί με τα βατόμουρα και το πράσινο τσάι. Συνήθως, τα φρούτα χάνουν τις ιδιότητές τους όταν βγάλουμε το χυμό τους. Είναι όμως ενδιαφέρον ότι ο χυμός από το ρόδι διατηρεί τις ιδιότητες του ίδιου του καρπού, γεγονός που τον καθιστά μοναδικό.

Ο χυμός ροδιού έχει 75 θερμίδες και 16 γραμμάρια ζάχαρης σε μια μερίδα (½ φλιτζάνι). Αυτό όμως δεν είναι το ίδιο με τη ζάχαρη από τις "κενές θερμίδες" άλλων τροφίμων επειδή αυτή η φυσική ζάχαρη συνοδεύει και πολυάριθμες άλλες θρεπτικές ουσίες. Ωστόσο, εκεί όπου τα ρόδια πραγματικά ξεχωρίζουν είναι οι ισχυρές φυτικές ενώσεις, μερικές από τις οποίες έχουν σημαντικές φαρμακευτικές ιδιότητες. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν δύο μοναδικές ουσίες στα ρόδια που ευθύνονται για τα περισσότερα από τα οφέλη που προσφέρουν για την υγεία: οι πουνικαλαγίνες , εξαιρετικά ισχυρά αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στο χυμό και τη φλούδα. Ο χυμός ροδιού έχει βρεθεί ότι έχει τρεις φορές την αντιοξειδωτική δράση του κόκκινου κρασιού και του πράσινου τσαγιού Και το πουνικικό οξύ, γνωστό και ως έλαιο των σπόρων του ροδιού, που είναι ένας τύπος συζευγμένου λινολεϊκού οξέος με ισχυρά βιολογικά αποτελέσματα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο itrofi.gr!