Να γιατί το παραπάνω λίπος ίσως είναι καλό για σένα

14.08.2018
Να γιατί το παραπάνω λίπος ίσως είναι καλό για σένα
Μια διατροφολόγος δίνει το σωστό παράδειγμα για την αγάπη και την αποδοχή του σώματος μας

Η διατροφολόγος Lyndi Cohen αποκαλύπτει το γιατί το «παραπάνω λίπος» στην κοιλιά μπορεί τελικά να είναι καλό για σένα.

Η 28χρονη από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας λέει ότι προσπάθησε να χάσει τα παραπάνω κιλά από τη μέση της, ακολουθώντας κάθε πιθανή διατροφή. Τελικά, η fitness blogger, γνωστή και ως The Nude Nutritionist, δηλώνει ότι έμαθε να αγαπάει τις καμπύλες της, αφού συνειδητοποίησε πως το σωματικό λίπος έπαιξε σημαντικό ρόλο για εκείνη.

«Έχω ένα επιπλέον στρώμα λίπους που κάθεται στους μυς μου. Κάθε φορά που προσπαθώ να το χάσω, το σώμα μου αντιστέκεται. Είναι ένας αγώνας», είπε η Cohen στην Instagram. «Για χρόνια, προσπαθούσα να χάσω αυτό το βάρος με ασταμάτητες δίαιτες. Τελικά, συνειδητοποίησα ότι δεν υπάρχει τίποτα κακό με το σώμα μου ή με το μεταβολισμό μου. Και ότι ίσως τελικά δεν είμαι έτοιμη να χάσω αυτό το επιπλέον βάρος».

Διάβασε επίσης: Τα 8 σημάδια που δείχνουν ότι έχεις δυσανεξία στη γλουτένη

Η Lyndi - η οποία παλιότερα είχε χάσει 20 κιλά - εξήγησε πως το "επιπλέον βάρος" τη βοήθησε να διατηρηθεί υγιής. «Αυτό το πρόσθετο βάρος είναι που κρατάει τις ορμόνες μου ισορροπημένες, τη διάθεσή μου σταθερή και την ενέργεια μου σε υψηλά επίπεδα», εξήγησε η Lyndi. «Σημαίνει ότι μπορώ να ρυθμίσω τη θερμοκρασία μου εύκολα και να κάθομαι άνετα. Αυτό το λεγόμενο" έξτρα "στρώμα είναι που με κρατά ζεστή τη νύχτα για να μπορώ να κοιμηθώ εύκολα. Με προστατεύει όταν είμα άρρωστη. Αυτό το "επιπλέον" βάρος δεν είναι απλά βάρος, αλλά μια κουβέρτα ασφαλείας. Το σώμα μου δεν είναι χαλασμένο».

«Το σώμα μου με αγάπησε πριν το αγαπήσω και ποτέ δεν θέλω να χάσω αυτό το υπέροχο στρώμα. Το επιπλέον λίπος σημαίνει ότι δεν θα έχω ποτέ τους τέλειους κοιλιακούς, το τίμημα είναι πολύ μικρό για να μην έχω ένα ενεργητικό, υγιές σώμα. Η αποδοχή του φυσικού μου σχήματος και του βάρος μου ήταν ένα από τα καλύτερα πράγματα που έχω κάνει για τον εαυτό μου. Έχω συνειδητοποιήσει ότι αυτό είναι το φυσικό μου βάρος και δεν είμαι πλέον πρόθυμη να πολεμήσω εναντίον του μόνο και μόνο για να ταιριάζει στην ιδέα των ανθρώπων για το τέλειο σώμα», συμπλρώνει η ίδια.