Η σπάνια ασθένεια που κάνει τις γυναίκες να μην ακούν ανδρικές φωνές

17.01.2019
Η σπάνια ασθένεια που κάνει τις γυναίκες να μην ακούν ανδρικές φωνές
Απώλεια ακοής ανάστροφης κλίσης ο επιστημονικός όρος και όλα όσα θέλεις να ξέρεις σχετικά.

Παραδέξου το: Μερικές φορές έχεις αισθανθεί την επιθυμία να βάλεις στο mute κάποιους άνδρες που βρίσκονται στη ζωή σου. Αυτή η επιθυμία έγινε πρόσφατα πραγματικότητα για μια γυναίκα στην Κίνα, αλλά δεν συνέβη όπως θα συνέβαινε στα όνειρά μας. Η γυναίκα διαγνώστηκε με ένα είδος απώλειας ακοής που δεν της επιτρέπει να ακούει τις πιο χαμηλές συχνότητες και ήχους, όπως και τις αρσενικές φωνές.

Διάβασε επίσης: Αισθάνεσαι ναυτία μετά το σεξ; Μπορεί να μην είναι τόσο απλό όσο νομίζεις

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, μια Κινέζα με το επώνυμo Chen, ξύπνησε μια μέρα ανίκανη να ακούσει τη φωνή του φίλου της. Το προηγούμενο βράδυ η Chen έκανε εμετό και άρχισε να παρατηρεί ένα κουδούνισμα στο αυτί της και τότε κατάλαβε ότι συμβαίνει κάτι σοβαρό.

Αμέσως επισκέφτηκε το νοσοκομείο Qianpu, όπου η ωτορινολαρυγγολόγος Lin Xiaoqing, της διέγνωσε μια σπάνια μορφή ακουστικής βλάβης χαμηλής συχνότητας, που λέγεται απώλεια ακοής ανάστροφης κλίσης (RSHL) και η οποία εμποδίζει τους ανθρώπους -άνδρες και γυναίκες- να ακούνε ήχους χαμηλής συχνότητας.

Η Chen η οποία ζει στη νοτιοανατολική Κίνα, είναι μία από τους πολύ λίγους ανθρώπους που πάσχουν από αυτό. Το Κέντρο Ακοής Thigpen στο Tennessee, αναφέρει ότι το RHSL επηρεάζει μόνο περίπου 3.000 άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Με άλλα λόγια, για κάθε 12.000 περιπτώσεις απώλειας ακοής, μόνο ένα άτομο έχει RSHL.

Αυτό το διάβασες; Η κόρη του Michael Jackson ξανά σε ψυχιατρική κλινική: Τι απαντά η ίδια στις φήμες

Τα άτομα με RHSL συνήθως δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τους ήχους υψηλής συχνότητας, όπως φωνές γυναικών και παιδιών, αλλά παλεύουν να ακούσουν θορύβους χαμηλής συχνότητας, όπως οχήματα, βροντές και φωνές μέσω τηλεφώνου.

Ο Dr. Xiaoqing ανέφερε ότι η Chen μπορούσε να ακούσει τη φωνή της τέλεια κατά τη διάρκεια του ραντεβού τους, αλλά δεν μπόρεσε να καταλάβει τη φωνή ενός άνδρα ασθενή που ήταν επίσης στο νοσοκομείο.

Ωστόσο, πολλά πράγματα μπορεί να προκαλέσουν RHSL, συμπεριλαμβανομένων γενετικών ανωμαλιών και ορισμένων ασθενειών και λοιμώξεων. Μια αλλαγή στην πίεση του υγρού στο εσωτερικό αυτί, μπορεί να πυροδοτήσει μια τέτοια κατάσταση. Πάντως, η γιατρός της πιστεύει ότι στην Chen προκλήθηκε εξαιτίας του στρες και της σοβαρής έλλειψης ύπνου. Ευτυχώς, η Chen αναμένεται να ανακάμψει μετά τη θεραπεία.