Ενας αλλιώτικος ηγέτης

28.08.2013
Ευαίσθητος αλλά και επαναστάτης, ο διάδοχος του θρόνου του Ηνωμένου Βασιλείου μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα, σε μια λαμπρή πορεία.

Από την αστρολόγο ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΛΟΥΚΑ

Το βασιλικό μωρό γεννήθηκε Καρκίνος με ωροσκόπο στον Σκορπιό και Σελήνη στον Αιγόκερω. Ως ζώδιο καλείται να αναπτύξει τα ηγετικά του στοιχεία, τα οποία δεν είναι λίγα. Κινούμενο πλαγίως σαν τον κάβουρα, θα κάνει θυσίες ώστε να βρει το σκοπό της ζωής του, καταπολεμώντας την αγάπη του για νωθρότητα και άνεση. Πολλές φορές η ακραία ευαισθησία του θα έρθει σε σύγκρουση με τα καθήκοντά του και την οικογενειακή του κληρονομιά. Η πορεία του ταυτίζεται με την αξιοποίηση της εσωτερικής του δύναμης μέσα από προκλήσεις και ανατροπές. Θα έχει έντονη εφηβεία, αλλά και την ευκαιρία να γίνει ένας διαφορετικός ηγέτης, που θα αντισταθεί σε αναχρονιστικούς θεσμούς, δίνοντας καρτερικά νέες λύσεις και κατευθύνσεις στην ωριμότητά του. Το ωροσκόπιο του βασιλικού μωρού περιλαμβάνει δύσκολες όψεις και ακραίες αντιθέσεις.

Ενα σημαντικό τρίγωνο μεταξύ Δία, Κρόνου και Ποσειδώνα θα του δώσει πνευματικότητα και πίστη στον εαυτό του, ενώ η ενθάρρυνση της εργατικότητάς του και της αυτοπειθαρχίας θα το βοηθήσει να κερδίσει γνώση και αυτοπεποίθηση.

Ως παιδί θα είναι ευαίσθητο, με τάση να επηρεάζεται και να εντυπωσιάζεται εύκολα. Η αγάπη του για την άθληση εξαρτάται από τη στάση του πατέρα του. Ο Αρης του στον Καρκίνο σίγουρα αναφέρεται σε άσκηση πίεσης, π.χ., από το πρωτόκολλο του παλατιού ή τις οικογενειακές διαφωνίες. Ο Ηλιος και η Σελήνη είναι διαμετρικά τοποθετημένα στο χάρτη του, πράγμα που σημαίνει εντάσεις στην οικογένεια. Η διάμετρος Δία - Πλούτωνα τονίζει τις υπερευαισθησίες και τα έντονα συναισθήματα του παιδιού για τις οικογενειακές τριβές και την αλλαγή κατοικίας που έχει σχέση με τους θεσμούς του παλατιού. Το τετράγωνο Ερμή - Ουρανού του δίνει επιμονή, αλλά παραπέμπει και στην άρνηση να ακολουθήσει το πρόγραμμα. Εχει ακόμα να αντιμετωπίσει φοβίες, ευαισθησίες με το στομάχι και το αναπνευστικό, παρασκήνια, ενώ φαίνεται ότι δεν θα τα πάει καλά με τον περιορισμό και την υπερπροστατευτικότητα.

Η σύνοδος Δία - Αρη στο ζώδιό του θα βοηθήσει το βασιλικό μωρό να αυξήσει τη ζωτικότητά του γυμνάζοντας το σώμα του. Θα μπορούσε να κερδίσει το κλειδί της επιτυχίας αξιοποιώντας την πρακτική πλευρά της Αφροδίτης του στην Παρθένο, παραμένοντας ευαίσθητο λόγω της ευνοϊκής όψης Ποσειδώνα - Κρόνου. Η θέση του Πλούτωνα στο ωροσκόπιό του δηλώνει ότι θα ζήσει τόσο το ίδιο όσο και η οικογένειά του αρκετές ανακατατάξεις σχετικές με την πορεία της χώρας του, πολιτικά και οικονομικά. Ηλιος, Δίας, Αρης, Ερμής και Σελήνη σε αντίθεση από τον Αιγόκερω δηλώνουν ότι στην εφηβεία δεν θα πετάξει από τη χαρά του διαπιστώνοντας το βάρος που θα πρέπει να φορτωθεί για να κριθεί αντάξιο του θρόνου.

Η αντίθεση Ηλιου - Σελήνης από τη μια και οι θετικές όψεις Ηλιου με ωροσκόπο και Σελήνης με ωροσκόπο από την άλλη θα οδηγήσουν τον πατέρα και τη μητέρα του μετά τα τρία του χρόνια να δώσουν μάχη για να εξασφαλίσουν στο παιδί τους μεγαλύτερη ανεξαρτησία. Επίσης, θα στηρίξουν με κάθε τρόπο, ιδιαίτερα η μητέρα του, τις φιλίες του με καλλιεργημένους ή πνευματικούς ανθρώπους, ενώ η στάση της θα προετοιμάσει το παιδί της να εκμεταλλευτεί την πλούσια εμπειρία του περίγυρού του για να αναπτύξει τη σκέψη του. Η σύνοδος Ερμή - Δία μπορεί να το βοηθήσει να γίνει ανοιχτόμυαλος και θετικός άνθρωπος. Ταυτόχρονα, η σύνοδος Ερμή - Αρη τονίζει το πόσο πολλή δουλειά το περιμένει σε όλα τα στάδια της ζωής του. Η Αφροδίτη σε τετράγωνο με τον ωροσκόπο του, από την άλλη, το βοηθάει να δρα πρακτικά και να έχει γρήγορα αντανακλαστικά.

Οι όψεις της Σελήνης με το μεσουράνημα παρουσιάζει το βασιλικό μωρό μετά τα τριάντα του ως έναν σοβαρό, έντιμο και ικανό άνθρωπο, έτοιμο να δει τις ευκαιρίες και να τις αξιοποιήσει δρώντας αποφασιστικά. Θα είναι έτοιμος να αλλάξει πράγματα, έστω κι αν αυτό τον φέρει σε σύγκρουση με τους βασιλικούς παραδοσιακούς θεσμούς. Θα γίνει ένας ενήλικας που μπορεί να οδηγήσει τον εαυτό του με επιτυχία στην κορυφή.

Η... πονηρή σύνοδος Ερμή, Αρη και Δία κάνει αυτόν τον Καρκίνο αρκετά «κατεργάρη» ώστε να αντιλαμβάνεται ποιους πρέπει να εμπιστεύεται και από ποιες καταστάσεις να ξεγλιστράει όταν τα πράγματα ζορίζουν.

Πλανήτες

  • Ηλιος: Καρκίνος, 29°58/, 8ος οίκος
  • Σελήνη: Αιγόκερως, 28°17/, 2ος οίκος
  • Ερμής: Καρκίνος, 13°31/, 8ος οίκος
  • Αφροδίτη: Παρθένος, 0° 8/, 9ος οίκος
  • Αρης: Καρκίνος, 6° 7/, 8ος οίκος
  • Δίας: Καρκίνος, 5°58/, 8ος οίκος
  • Κρόνος: Σκορπιός, 4°59/, 11ος οίκος
  • Ουρανός: Κριός, 12°30/, 4ος οίκος
  • Ποσειδώνας (ανάδρομος): Ιχθύες, 4°51/, 3ος οίκος
  • Πλούτωνας (ανάδρομος): Αιγόκερως, 9°47/, 2ος οίκος
  • Βόρειος Δεσμός: Σκορπιός, 13°39/, 12ος οίκος
  • Χείρωνας (ανάδρομος): Ιχθύες, 13°14/, 3ος οίκος

Γωνιακοί οίκοι

  • Ωροσκόπος: Σκορπιός, 26°55/
  • Ναδίρ: Ιχθύες, 20°28/
  • Δύση: Ταύρος, 26°55/
  • Mεσουράνημα: Παρθένος, 20°28/