Πώς να επιβιώσεις από τις Εκλείψεις του μήνα

14.04.2014
Η σεληνιακή έκλειψη στον Ζυγό και η ηλιακή στον Ταύρο μάς επιφυλάσσουν ένα ταξίδι στον κόσμο του απρόβλεπτου. Η έντονη επιρροή του φεγγαριού θα μας αναστατώσει, τονίζοντας ότι η προσωπική αφύπνιση δεν σηκώνει αναβολές. Και προσοχή: η επίδραση των εκλείψεων μπορεί να εκδηλωθεί μέχρι και ένα μήνα αργότερα!

Το φαινόμενο του μήνα είναι οι εκλείψεις σε συνδυασμό με τον Μεγάλο Σταυρό που θα σχηματιστεί στα παρορμητικά ζώδια ολόκληρο τον Απρίλιο. Το τελευταίο φαινόμενο, μάλιστα, το έχουμε αναφέρει από τις αρχές της φετινής χρονιάς. Την «πυροδότηση» όμως των γεγονότων που θα μεσολαβήσουν θα την κάνουν οι δυο εκλείψεις του Απριλίου.

Όσα πρέπει να ξέρεις: Η πρώτη είναι σεληνιακή, πραγματοποιείται στις 15 του μήνα και αφορά το σταυρό των παρορμητικών (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως). Η έκλειψη αυτή θα διαταράξει την καθημερινή ζωή πολλών ανθρώπων και θα γίνει αιτία για απώλεια ενέργειας και αύξηση της βίας και της θνησιμότητας. Η δεύτερη έκλειψη είναι ηλιακή, πραγματοποιείται στις 29 Απριλίου και αφορά κυρίως το σταυρό των σταθερών ζωδίων (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός και Υδροχόος). Θα ανατρέψει την οικονομική κατάσταση κοινωνικών ομάδων, εταιριών αλλά και κρατών, και θα αυξήσει τις αντιθέσεις, τις διαφωνίες και τα κάθε λογής δραματικά περιστατικά. Από την άλλη, αυτόν το μήνα ο Ηλιος έρχεται σε αντίθεση με τον Αρη, το τετράγωνο Ουρανού - Πλούτωνα είναι ακριβές σε όλη τη διάρκειά του, ενώ η συμμετοχή του Δία από τον Καρκίνο είναι επίσης ακριβής από πλευράς μοιρών. Το δε επίκεντρο της 15ης Απριλίου, που είναι η Πανσέληνος-Έκλειψη Σελήνης, με 4 μέρες πριν και 4 μέρες μετά, αποτελεί την εστία του πιο εύφλεκτου χρονικού διαστήματος της φετινής χρονιάς. Είναι ένα βάπτισμα του πυρός, και θα οδηγήσει σε σύγκρουση συμφερόντων και μια σειρά δυσάρεστων περιστατικών που θα εκθέσουν σε κίνδυνο ηγέτες και σημαντικά πρόσωπα. Ο φετινός Απρίλιος προειδοποιεί, απειλεί ή επιζητά άμεσα την αφύπνιση όλων μας. Καμία «σύμπτωση» δεν θα είναι τυχαία, όλα αυτά που θα συμβούν θα εξυπηρετήσουν προκαταβολικά τη μορφή που πρέπει να πάρει ο κόσμος μας λίγους μήνες αργότερα.

Το αστρολογικό προφίλ του μήνα
Φως σε ένα σκηνικό αναταραχών: Ο φετινός Απρίλιος, με τις δύο εκλείψεις που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκειά του, φέρνει ένα νέο κύμα ταραχών και αναστάτωσης στις ανθρώπινες ψυχές. Υπάρχουν πολλά που θα απασχολήσουν τους ανθρώπους αυτή την περίοδο. Επίσης, η γλώσσα θα τσακίσει κόκαλα, ενώ εμπόδια θα μπουν στις οικονομικές συναλλαγές. Η πρώτη έκλειψη στις 15 του μήνα, η οποία είναι σεληνιακή, θα σημάνει αναγκαίες αλλαγές και μετακινήσεις, και δυσκολίες σε επαγγελματικά και οικογενειακά ζητήματα.

Ολα μπορούν να αντιμετωπιστούν ή και να ξεπεραστούν με υπομονή, σύνεση και ρεαλιστικό πνεύμα. Γενικά, πάντως, θα προκύψουν προβλήματα σε προσωπικές και κοινωνικές σχέσεις, τα οποία δεν πρέπει να αντιμετωπιστούν επιπόλαια και παράτολμα. Πολλά θα συζητηθούν, λίγα όμως θα γίνουν.

Η δεύτερη έκλειψη πραγματοποιείται στις 29 Απριλίου και είναι ηλιακή. Η επίδρασή της προβλέπεται έντονη, ενώ η εκδήλωσή της θα είναι λίγο παραπλανητική. Αποκαλύψεις και συνειδητοποιήσεις θα συμβάλουν αποφασιστικά σε επερχόμενες ουσιαστικές αλλαγές. Διαταραχές, βιολογικές όπως και μετεωρολογικές, είναι πολύ πιθανές. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα προβληματιστούν για την πορεία της κοινωνίας και του πολιτισμού. Και ενώ η βουλιμία και η λαγνεία κυριαρχούν στα περισσότερα κέντρα εξουσίας του πλανήτη, ο απλός άνθρωπος παραμένει μόνος, χωρίς ασφάλεια και μέριμνα. Η μηχανολογική, η τεχνική και η βιομηχανική εξέλιξη έχει στραφεί εναντίον του ίδιου του ατόμου. Μία απειλή πλανιέται συνέχεια πάνω στη Γη. Παντού υπάρχουν ανατρεπτικές μειονότητες που, εκμεταλλευόμενες το αίσθημα δικαιοσύνης των ανθρώπων, σκορπούν ασταμάτητα τις ιδέες τους.

Ο άνθρωπος σήμερα, οδηγούμενος από δογματισμούς, έχει καταστρέψει τη διορατικότητα και τη σκέψη του. Ο ορθολογισμός του λειτουργεί μόνο όσο το θυμικό του δεν υπερβαίνει ένα ορισμένο, κρίσιμο σημείο. Από την άλλη, η εγκληματικότητα, η φανατική μνησικακία και ο συλλογικός παραλογισμός βρίσκουν γόνιμο έδαφος, εύκολα και παντού. Σήμερα οι περισσότεροι άνθρωποι μπερδεύουν τη λέξη «αυτογνωσία» με τη γνώση της δικής τους εγωικής προσωπικότητας. Δηλαδή ο μέσος άνθρωπος αγνοεί πολλά και αδυνατεί να νιώσει αυτά που παραμένουν κρυμμένα από τα μάτια του και που δρουν στον κόσμο της ψυχής. Υπάρχει μια μεγάλη ζώνη ασυνηδειτότητας που είναι σκληρή και αδιαπέραστη από τη συνειδητή κρίση και από το συνειδητό έλεγχο. Ετσι, απουσιάζει η αίσθηση του κινδύνου, κι είμαστε εκτεθειμένοι σε κάθε είδους επίδραση και στην ψυχική μόλυνση.

Παρακάτω θα βρεις πώς θα σε επηρεάσει ανάλογα με το ζώδιο σου.

ΦΩΤΙΑ

Κριός: Σχέσεις που δοκιμάζονται. Η συγκυρία των εκλείψεων κατά τον Απρίλιο απαιτεί να προσέξετε στην αισθηματική σου ζωή και σε όλη την γκάμα των σχέσεών σου με τους άλλους. Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και θα δοκιμάσουν τις σχέσεις που σε νοιάζει να προχωρήσουν, καθώς και όποιες είναι απαραίτητο να υπάρχουν για να ολοκληρωθεί μια αποστολή ή ένα μεγάλο σχέδιο. Μεταξύ άλλων, θα αντιμετωπίσεις οικονομικά προβλήματα στα οποία όμως θα βρεις λύση αργότερα. Ο πανικός θα σε μπλοκάρει, γι’ αυτό και θα πρέπει να κάνεις το παν για να τον αποφύγεις. Απόφυγε επίσης τις διαμάχες, δεν θα δώσουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, και μην εμπιστεύεσαι άτομα μόνο από την εντύπωση που σου δίνουν. Χρειάζεται να δοκιμαστούν.

Λέων: Αφήστε τους ηρωισμούς. Στη δική σου περίπτωση, οι εκλείψεις του Απριλίου πρόκειται να διασκορπίσουν την ενέργειά σου και να σε εμποδίσουν να πετύχεις τους στόχους που έχεις βάλει. Το πρόβλημα δεν θα οφείλεται τόσο σ’ εσένα όσο στους δικούς σου ανθρώπους, τους οποίους δεν θα μπορέσεις να αγνοήσεις. Γενικά, χωρίς να γυρίσεις την πλάτη σου σε εκείνους που σε χρειάζονται, απόφυγε να το παίξεις ήρωες λειτουργώντας αποκλειστικά και μόνο με βάση την παρόρμηση. Κατά τα άλλα, δείξτε προσοχή κατά τις μετακινήσεις σου, όπως και στη διευθέτηση τυχόν νομικών υποθέσεων. Στις συζητήσεις και τις συναναστροφές σου, αλλά και απέναντι στις φιλίες σου, καλό είναι να φανείς επίσης επιφυλακτική. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να πάει στραβά...

Τοξότης: Φρένο στη δημιουργικότητα. Για εσένα οι εκλείψεις έχουν να κάνουν με τις σχέσεις σου με αγαπημένα πρόσωπα, και θα επηρεάσουν αρκετά την πορεία της δημιουργικής έκφρασής σου ή ανάλογων δραστηριοτήτων που έχεις ξεκινήσει από το περασμένο φθινόπωρο. Πρέπει να ελιχθείς αρκετά και να προσέξεις κάθε σου κίνηση, αποφεύγοντας την έκθεση. Πρέπει επίσης να υπερασπίστεις θερμά οτιδήποτε σε αφορά και να αποφύγεις τις κακοτοπιές, να πιέσεις καταστάσεις ή να εμπλακείς σε αναμετρήσεις από τις οποίες είναι δύσκολο να βγεις νικητές. Ο μήνας αυτός, λόγω του φορτισμένου κλίματος, απαιτεί διαλλακτικότητα και προνοητικότητα, και για οτιδήποτε έχεις σχεδιάσει καλείσαι να έχεις εναλλακτικές, καθώς υπάρχει περίπτωση να εξελιχτούν διαφορετικά τα πράγματα.

ΓΗ

Ταύρος: Πρόλαβε τις εξελίξεις. Η δύσκολη επιρροή των εκλείψεων του Απριλίου αγγίζει και εσένα, και ενεργοποιεί ένα επικίνδυνο παρασκήνιο, ενώ οι παράπλευρες απώλειες εξαιτίας κάποιων γεγονότων θα σε αγγίξουν εκεί που δεν το περιμένεις. Προσπάθησε να κινηθείς ψύχραιμα αλλά γρήγορα. Εντόπισε έγκαιρα τις παγίδες και αποφύγετέ τες. Θα είναι το αντίδοτο στις προκλήσεις που πιθανόν να αντιμετωπίσεις στη δουλειά σου, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε έξοδα που πιθανότατα να έχουν πολύ πιο δυσάρεστες συνέπειες αργότερα. Αναταράξεις θα υποστεί και η αισθηματική ζωή σου, αν και κάποια γεγονότα είναι αναπόφευκτα. Καλό, φυσικά, θα σας κάνει να μην επιμένεις να αντιστέκεσαι σε οτιδήποτε είναι μη αναστρέψιμο.

Παρθένος: Τα πάνω κάτω. Η περίοδος αυτή πρόκειται να φέρει στο δρόμο σου κάποιες αντιξοότητες, ψυχολογικές ή οικονομικές. Θα υποχρεωθείς να δεις διαφορετικά κάποια πράγματα, ενώ μερικά γεγονότα θα σου στοιχίσουν. Σχετικά με τα οικονομικά σου, δεν υπάρχει τόσο πολύ κίνδυνος να αλλάξει το πρόγραμμά σου όσο να προκύψει ταλαιπωρία και απογοήτευση. Οι αιφνιδιασμοί και οι ανατροπές δεν θα λείψουν. Οι νεότεροι θα δοκιμαστείτε συναισθηματικά, και κάποιοι άλλοι θα βιώσετε τη διακοπή μιας σχέσης η οποία σας έχει σημαδέψει. Γενικότερα, προσπάθησε να είσαι συνεπής απέναντι στις υποχρεώσεις σου, διακριτικοί σε τυχόν διαφορές, προνοητικοί στις συναλλαγές και πιο οργανωμένοι στις μετακινήσεις σου.

Αιγόκερως: Αναλαμβάνεις δράση! Οι εκλείψεις στη δική σας περίπτωση επηρεάζουν κυρίως τον επαγγελματικό τομέα, ενώ θα γίνουν αφορμή για να προκύψει ένα δυσάρεστο γεγονός στην οικογένειά σας. Οι μέρες γύρω από το φαινόμενο προβλέπονται επεισοδιακές, οι εξελίξεις ραγδαίες και οι κίνδυνοι μεγάλοι. Τα γεγονότα θα εναλλάσσονται γρήγορα το ένα μετά το άλλο, ενώ κάποια από αυτά αναπόφευκτα θα βάλουν φρένο σε πολλούς από τους στόχους σου. Από την άλλη, άτομα και καταστάσεις θα παρεμποδίσουν τη ροή των πραγμάτων. Πάνω απ’ όλα, φρόνισε να διατηρηθεί η γαλήνη και να διευκολυνθεί η επικοινωνία στο οικογενειακό περιβάλλον σου, και προσπάθησε να κρατήσειςμακριά κάθε κίνδυνο στον επαγγελματικό τομέα. Έχε εμπιστοσύνη σ’ εσένα.

ΑΕΡΑΣ

Δίδυμοι: Η επικοινωνία σε κίνδυνο. Οι συνέπειες του φαινομένου των εκλείψεων στη δική σου περίπτωση θα έχει συνέπειες στην επικοινωνία και σε δεύτερο επίπεδο στην προσπάθειά σου να πετύχεις κάτι που θέλεις. Σχετίζεται ουσιαστικά με τις προσδοκίες, τις φιλοδοξίες και τις φιλίες σου. Τα γεγονότα θα επηρεάσουν αυτές τις έννοιες ή αυτούς τους τομείς. Κάποιοι άνθρωποι θα σε απογοητεύσουν και κάποιοι άλλοι θα σε υποχρεώσουν να αναθεωρήσεις τη στάση σου πάνω στην πορεία μιας συνεργασίας. Απόφυγε τα ρίσκα κατά τις μετακινήσεις σου, μην εκτίθεσαι σε διαμάχες, προτίμησε να μείνεις μακριά από πολυσύχναστους χώρους και κάνε ό,τι περνάει από το χέρι σου για να μην εμπλακείς σε παρεξηγήσεις. Δεν είναι τόσο δύσκολο.

Ζυγός: Απαραίτητα ξεκαθαρίσματα. Όπως οι Κριοί, έτσι κι εσείς οι Ζυγοί θα επηρεαστείτε πολύ στον τομέα των σχέσεων. Σε μεγάλο κίνδυνο μπαίνουν τα αισθηματικά σου, ενώ πολλοί θα ζήσεις ένα χωρισμό ή μια απώλεια. Ολο το μήνα θα πρέπει να δώσεις βάση στις κινήσεις σου και να αποφύγεις τις αναμετρήσεις και την επιθετική συμπεριφορά, όσο καταπιεσμένη ή αδικημένη κι αν νιώθεις. Μην αναζητάς το δίκιο σου εκεί που δεν πρόκειται να το βρειςποτέ και μην επιμένεις με άτομα που δεν θέλουν να σε καταλάβουν ή να συνεργαστούν μαζί σου. Ο μήνας αυτός θα ανοίξει το δρόμο και σε ξεκαθαρίσματα, κι εσύ πρέπει να παραδεχτείς πως ό,τι μεσολαβήσει είναι για να απαλλαγείς από ασύμφορες εκκρεμότητες και από σχέσεις που σε έχουν ταλαιπωρήσει.

Υδροχόος: Το σωστό, όχι το δικό σου... Οι εκλείψεις του Απριλίου θα προκαλέσουν δυσκολίες μέσα από συμπτώσεις, γνωριμίες, συνεννοήσεις και συναναστροφές. Θα δεις πολλά πράγματα να αλλάζουν και αλλά τόσα να μπερδεύονται κατά τη διάρκεια του μήνα. Οι παρεξηγήσεις και οι ασυνέπειες θα είναι χαρακτηριστικές. Απόφυγε να κάνεις οποιοδήποτε νέο ξεκίνημα αν πρώτα δεν έχεις μελετήσει μέχρι λεπτομέρειας τα βήματά σου, πρόσεχε όταν οδηγείς και οργάνωσε καλά μετακινήσεις και ταξίδια που δεν γίνεται να αναβληθούν. Επίσης, διασφάλισε τη διασκέδασή σου, φρόντισε για την προσωπική σου ζωή και προστάτεψε τα συμφέροντά σου από κάθε κακοήθη εισβολέα. Ακόμα, κράτησε αποστάσεις από άτομα που ζηλεύουν απροκάλυπτα.

ΝΕΡΟ

Καρκίνος: Ψυχραιμία και ευελιξία. Οι συνέπειες των εκλείψεων και του Μεγάλου Σταυρού στα παρορμητικά θα διαταράξουν τη γαλήνη, τόσο της προσωπικής όσο και της επαγγελματικής ζωής σου. Μπροστά σε όσα συμβούν θα πρέπει να παραμείνεις ψύχραιμη. Κυρίως, θα κάνεις καλά να ενισχύσεις την ασφάλεια της εργασίας σου και να προνοήσεις για καθετί που θα μπορούσε να βάλει εμπόδια στη δουλειά σου, είτε είσαι ελεύθερη επαγγελματίες είτε έχεις μια εποχιακή απασχόληση. Κι αν είναι δυνατόν, απόφυγε να δεσμευτείς με συμβόλαια. Επίσης, προσπάθησε να έχεις τον έλεγχο των οικονομικών σου σε καθημερινή βάση. Κατά τα άλλα, θέλει ψυχραιμία μπροστά σε τυχόν οικογενειακά προβλήματα ή προβλήματα υγείας δικών σου ανθρώπων.

Σκορπιός: Πήγαινε με το ρεύμα. Ψυχολογικό και πρακτικό αντίκτυπο θα έχουν για σένα οι Εκλείψεις. Εκεί όπου χρειάζεται προσοχή είναι στην εργασία σου αλλά και σε ό,τι αφορά την υγεία σου. Κατά τα άλλα, το τελευταίο δεκαήμερο ο αισθηματικός τομέας μάλλον θα πάρει φωτιά. Προβλήματα που υπάρχουν ήδη θα αρχίσουν να διαφαίνονται ξεκάθαρα στον ορίζοντα. Οτιδήποτε είναι να τελειώσει θα τελειώσει αυτή την περίοδο, κι αν καταφέρεις να πετύχεις κάτι, να είσαι ευχαριστημένη γι’ αυτό. Αν δεν τα καταφέρεις, αποδέξου την αποτυχία σου. Είναι άλλωστε απαραίτητο για να περάσεις στη δράση. Η αυτολύπηση δεν προσφέρει τίποτα, οπότε στρέψτε την προσοχή σου αλλού. Τέλος, στον αισθηματικό τομέα, αρκέσου σε ό,τι καλό σου προσφερθεί.

Ιχθύες: Με χαμηλό προφίλ... Η επιρροή των εκλείψεων θα εστιαστεί στον ψυχολογικό και τον οικονομικό τομέα. Κάποια γεγονότα θα εμποδίσουν την εξέλιξη των πραγμάτων, θα ματαιώσουν την εφαρμογή ενός σχεδίου που θέλετε πολύ, ενώ μπορεί να αυξήσουν τις παρεξηγήσεις σε συνεργασίες ή εμπορικές συναλλαγές. Επίσης, ίσως να σε απασχολήσουν οικογενειακά προβλήματα. Προσπάθησε πάση θυσία να τα αντιμετωπίσεις. Κινδυνεύεις να γίνεις αντικείμενο εκμετάλλευσης στον αισθηματικό και τον οικονομικό τομέα. Κάποιοι επιτήδειοι που σε έχουν βάλει στο στόχαστρό τους μπορεί να μπλοκάρουν την περίφημη διαίσθηση που χρησιμοποιείτε ως άμυνα, γι’ αυτό θα πρέπει να είστε όλο το μήνα προσεκτική, προσγειωμένη και ρεαλιστές.

Aπό τον Κώστα Λεφάκη

Eπιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη