Πώς γοητεύεις έναν Δίδυμο και τι να τον ταΐσεις

02.06.2014
Ο Ιούνιος μπήκε και βρισκόμαστε ήδη στο τρίτο ζώδιο του αστρολογικού κύκλου. Στον αέρινο, ταξιδευτή, καινοτόμο εύστροφο, ευφυή και γοητευτικό συνομιλητή Δίδυμο που έχει την τιμητική του! Μάθε τα τερτίπια του και πώς να τον ξεσηκώσεις σερβίροντας του ένα πιάτο ειδικά φτιαγμένο για εκείνον, υπό την καθοδήγηση της Madame Tina & του Food Spells.

Παρ'ότι ο Ερμής, ο Κυβερνήτης των Διδύμων αρχίζει και μειώνει ταχύτητα για να γίνει Ανάδρομος στις 7/6 κάτι που δυσχεραίνει ως γνωστόν κάθε είδους επικοινωνία και μετακίνηση, δημιουργεί παρεξηγήσεις και μπλεξίματα από το πουθενά, καίει cd, dvd, laptop, iPod, iPad και pc, καθυστερεί και αναβάλει κάθε τι που μπορεί να γίνει μια άλλη μέρα. Δε βαριέσαι... Live another day!

Ο Δίδυμος, όμως δεν πτοείται. Λάτρης των νέων μονοπατιών, των πνευματικών ταξιδιών, της ποικιλίας και της κάθε είδους αναζήτησης, βαριέται εύκολα κι ακόμη πιο εύκολα κάνει φίλους σε κάθε μεριά της γης. Μην τον περιορίσετε, θα το μετανιώσετε. Αναζητά την εμπειρία (όποια κι αν είναι αυτή: σχέση, ταξίδι, βιβλίο, νέοι φίλοι) ως μύστης που ψάχνει για την Αλήθεια.

Δεν θα κουραστεί ποτέ να μιλάει για όσα τον ιντριγκάρουν & όσα τον ενδιαφέρουν πολύ -κάτι που θα έφτανε στα όριο του φόνου ή της αυτοκτονίας έναν Σκορπιό ή έναν Ταύρο.

Πες του όμως ότι γίνεται βαρετός ή κουτσομπόλης (που είναι) και θα βγάλει το περίστροφο να σε πυροβολήσει. Γοητευτικός μέχρι δακρύων-μην ξεχνάμε άλλωστε ότι Δίδυμοι είναι ο Johnny Depp και η Angelina Jolie-είναι το ζώδιο που καταφέρνει να έχει 3 σχέσεις παράλληλα, να μην τον έχει πάρει κανείς χαμπάρι και να είναι όλοι/όλες ευτυχισμένοι/ευτυχισμένες! Πώς τα καταφέρνει;

Καν'το όπως οι Δίδυμοι

Είναι η νεανική διάθεση, το ανοιχτό μυαλό, το χιούμορ, οι γνώσεις, το λέγειν, το ειλικρινές ενδιαφέρον που δείχνει για τους άλλους ακόμη κι αν ο χρόνος που σου αφιερώνει είναι ουσιαστικά λιγότερος απ’ αυτόν που χρειάζεται η πεταλούδα για να τινάξει τα φτερά της. Δείχνει πάντα μικρότερος από όσο είναι και τις περισσότερες φορές είναι καλύτερος φίλος από ό,τι εραστής.

Η καλύτερη σχέση για το Δίδυμο είναι εκείνη που ξεκινάει από μια φιλία και καταλήγει πάλι σε μια φιλία. Τα «αερικά» της Μεταβλητής τριάδας του Ζωδιακού, δύσκολα δεσμεύονται, ακόμη πιο δύσκολα ωριμάζουν και σχεδόν ποτέ δεν κατασταλάζουν.

Στον εργασιακό τομέα είναι καταπληκτικοί διαφημιστές, συγγραφείς, ραδιοφωνικοί παραγωγοί, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, χορευτές, σκηνοθέτες (σκέφτονται άλλωστε πάντα… the big picture)

Είναι οι καταληλλότεροι για ομαδική δουλειά και για να εμπνεύσουν τα πλήθη, στη χειρότερη εκδοχή τους, όμως, μπορούν να γίνουν ανελέητα κυνικοί, σκληρά ανταγωνιστικοί, επώδυνα ευθείς και αντικειμενικοί, αλλά και ασαφείς μέχρι τρέλλας.

Είναι της μοίρας τους γραφτό...

Το 2014 ήταν, μέχρι τώρα μια καλή χρονιά, εκτός κι αν υπάρχουν στον προσωπικό χάρτη τους και άλλα ζώδια που επηρεάζονται δυσμενώς από τον Κρόνο, τον Ουρανό και τον Πλούτωνα.

Με εξαίρεση την αμέσως επόμενη περίοδο, του Ανάδρομου Ερμή, που διαρκεί μέχρι τέλος Ιουνίου, η είσοδος του Δία στον Λέοντα που κάνει ένα ωραίο εξάγωνο με τον Ήλιο τους, θα αναδείξει τις εξαιρετικές επικοινωνιακές τους ικανότητες και τα πολλά ταλέντα τους, φέρνοντας σημαντικά οφέλη.

Καιρός να θέσετε νέους στόχους, να δουλέψετε με πιο ομαδικό τρόπο και θα βγείτε κερδισμένοι όσον αφορά τις εντυπώσεις σε χώρους εργασίας, εξαφαλίζοντας παράλληλα καλύτερες επαγγελματικές προδιαγραφές σε τομείς όπως η εκπαίδευση, τα media, οι επαφές με το εξωτερικό. Εύνοια θα υπάρχει επίσης για κάθε είδους νομικό ζήτημα που ίσως σας απασχολεί.

Ως κατεξοχήν νευρικό ζώδιο, είστε συνήθως αδύνατοι, έχετε ευαισθησία στους ώμους, τα χέρια και τους πνεύμονες, τρώτε λίγο, τσιμπολογάτε πολύ και βαριέστε εύκολα τις απλές, συνηθισμένες γεύσεις.

Αφιερωμένη στους Διδύμους μια πανεύκολη, ανάλαφρη, καλοκαιρινή και αρωματική σαλάτα με ρόκα και φράουλες, τώρα που είναι ακόμη στην εποχή τους, από την Alex Guarnaschelli, celebrity chef του Food Network στη Νέα Υόρκη:

Σαλάτα Ρόκα-Φράουλα

(μερίδες 4)

Υλικά

  • 3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα light κατά προτίμηση
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι από λευκό κρασί
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 3 1/2 κουταλιές της σούπας π. ε. ελαιόλαδο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού ροζ αλάτι Ιμαλαΐων
  • Παπαρουνόσπορος
  • Μισό κιλό φρέσκες φράουλες, πλυμένες και κομμένες στη μέση (κατά μήκος)
  • 2 φλιτζάνια φύλλα φρέσκιας ρόκας ,πλυμένα και καθαρισμένα

Εκτέλεση

1. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά τη μαγιονέζα, μαζί με το ξίδι και το μέλι. Προσθέστε,ανακατεύοντας ελαφρά, το ελαιόλαδο και το αλάτι για να σχηματιστεί ένα αρκετά πηχτό dressing.

2. Βάλτε τις φράουλες και τον παπαρουνόσπορο μέσα στο dressing. Προσθέστε την ρόκα και ανακατέψτε απαλά.

Σερβίρετε αμέσως.

Από τη Madame Tina & το Food Spells