Πώς σε επηρεάζει η Πανσέληνος του Ιουλίου;

11.07.2014
Η Πανσέληνος στον Αιγόκερω στς 12 του μήνα σε επηρεάζει και το βασικό ερώτημα που θέτει είναι: "Σε ενδιαφέρει να επιβιώσεις ή να ζήσεις;". Πολλές αλλαγές έρχονται και δεν έχεις παρά να διαβάσεις παρακάτω για να μάθεις περισσότερα!

Οπως και την Πρωτοχρονιά, έτσι και τώρα ο Αρης στον Ζυγό σχηματίζει όψεις τετραγώνου, το ζήτημα που επανέρχεται είναι: Μας ενδιαφέρει να επιβιώσουμε ή να ζήσουμε; Αν έχουμε δρομολογήσει αλλαγές τις τελευταίες εβδομάδες, αισθανόμαστε πλέον μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ασφάλεια. Είμαστε ευχαριστημένοι. Αν όχι, τα θέματα όπου χρειάζεται επειγόντως να δοθούν λύσεις και να γίνουν αλλαγές, επαγγελματικά, αισθηματικά ή οικογενειακά, μπαίνουν σε οξεία φάση, και τα προειδοποιητικά σημάδια (ότι κάτι δεν μπορεί να προχωρήσει) γίνονται πιο έντονα- ο ψίθυρος στο αυτί μας γίνεται φωνή. Ποιο είναι το κεντρικό, ζωτικής σημασίας θέμα στη ζωή σου που χρειάζεται προσοχή; Το παιδί μέσα σου συνεχίζει να σε τραβάει από το μανίκι; Ο εσωτερικός γονέας, ο ενήλικας που είσαι αντλεί ικανοποίηση από τη δουλειά του, εργάζεται σκληρά χωρίς αντίκρισμα ή είναι κακόκεφος και θλιμμένος γιατί βρίσκεται κάπου χωρίς σκοπό, όνειρο και δημιουργικότητα;

Ο Αρης επί μήνες στον Ζυγό μάς σπρώχνει να αντιμετωπίσουμε τον εαυτό μας, να δημιουργήσουμε αυτό που θέλουμε να είμαστε και να βρούμε νέο τρόπο να σχετιζόμαστε με τους άλλους. Για άλλη μία φορά έρχονται διλήμματα στην επιφάνεια. Θυμήσου ότι οι πανσέληνοι φωτίζουν το σκοτάδι, μια ολόφωτη Σελήνη δηλαδή ρίχνει φως σε ό,τι πριν βρισκόταν στο σκοτάδι (στο ασυνείδητο), κι έτσι μας προσφέρεται μια δυναμική ευκαιρία να το φέρουμε στην επιφάνεια και να το ενσωματώσουμε στη συνείδηση.

Οταν συμμετέχουν κι άλλοι πλανήτες στην Πανσέληνο, η ενέργειά τους όπως και οι σκιές τους έρχονται στο φως. Ο Αρης είναι όπως είπαμε παρών. Οπως και η Ceres και η Vesta. Οπως και οι Δεσμοί της Σελήνης. Ολοι βρίσκονται στον Ζυγό, τετραγωνίζουν την Πανσέληνο και τριγωνίζουν την Αφροδίτη στους Διδύμους.

Αυτή η Πανσέληνος στον Αιγόκερω, που σχηματίζει όψεις με πλανήτες και σημεία που βρίσκονται σε ένα ζώδιο του Αέρα, τον Ζυγό, τονίζει κάτι πολύ σημαντικό που τείνουμε να ξεχνάμε: Ολα είναι ζήτημα timing, συγχρονισμού, επιλογής της κατάλληλης στιγμής. Και ο Αιγόκερως συνδέεται με τον Κρόνο - Χρόνο, αλλά και τα ζώδια του Αέρα έχουν άμεση σχέση με το συγχρονισμό. Κάποιος π.χ. που έχει έλλειψη Αέρα (Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος) στο χάρτη του, ή μόνο έναν πλανήτη στα παραπάνω ζώδια, είτε πλησιάζει πάρα πολύ όταν θα ’πρεπε να κάνει ένα βήμα πίσω είτε αποσύρεται όταν θα ’πρεπε να είναι πολύ κοντά. Οπότε, μια ουσιαστική ερώτηση τώρα είναι: Είναι η σωστή στιγμή για να πλησιάσεις κάποιον/κάποια που σε ενδιαφέρει ή είναι ώρα να απομακρυνθείς; Είναι η κατάλληλη στιγμή για να διεκδικήσεις άμεσα τα «θέλω» και τις επιδιώξεις σου ή χρειάζεται να κάνεις μια στρατηγική υποχώρηση;

Επίσης, κατά την περίοδο κοντά στην Πανσέληνο έχουμε διάφορες μετακινήσεις πλανητών. Ο Δίας στις 16 Ιουλίου περνάει από τον Καρκίνο στον Λέοντα, όπου θα μείνει μέχρι τις 11 Αυγούστου του 2015. Να θυμίσω ότι την τελευταία φορά που βρισκόταν στον Λέοντα ήταν μεταξύ 1 Αυγούστου 2002 και 27 Αυγούστου 2003, οπότε σ’ αυτό το διάστημα μπορούν να επικεντρωθούν όσοι έχουν τον Ηλιο, τον ωροσκόπο ή πλανήτες σε Λέοντα, Υδροχόο, Ταύρο και Σκορπιό για να έχουν μια εικόνα για τους τομείς όπου μπορεί να υπάρξουν θετικές εξελίξεις ή να παρουσιαστούν ευκαιρίες. Ο Δίας στον Λέοντα ανανεώνει την πίστη μας στη ζωή και στη μοναδικότητά μας. Ο Δίας σε αυτό το ζώδιο της Φωτιάς είναι τύχη, δημιουργικότητα και αλαζονεία.

Στις 20 Ιουλίου ο Κρόνος ολοκληρώνει στη 17° του Σκορπιού την τετράμηνη ανάδρομη πορεία του, που ξεκίνησε στις 2 Μαρτίου από τις 23°, οπότε κάθε σημαντική κίνηση, αλλαγή, εξέλιξη μπορεί ξανά να μπει σε τροχιά πραγματοποίησης. Ακόμα, στις 22 Ιουλίου ο Ουρανός από τη 17° του Κριού αρχίζει την ετήσια ανάδρομη κίνησή του, καλώντας μας να αντιμετωπίσουμε ό,τι και όποιον εμποδίζει την πορεία μας προς τα εμπρός. Στόχος είναι να σκεφτούμε τι δεν μας αφήνει να είμαστε αυτό που έχουμε αποφασίσει για τον εαυτό μας. Θα επιστρέψει σε ορθή πορεία στις 22 Δεκεμβρίου και στις 13° του Κριού.

Μια σημαντική πληροφορία: Στις 17-18 Ιουλίου ο Ηλιος τετραγωνίζει το σημείο της σεληνιακής έκλειψης της 15ης Απριλίου που έγινε στις 25° Ζυγού - Κριού, οπότε αναζωπυρώνονται θέματα εκείνης της περιόδου. Τίποτα δεν προχωράει αν δεν λυθεί.

Αυτή η Πανσέληνος πιέζει να κάνουμε πράξη ιδέες και σκέψεις. Επίλεξε αγάπη. Υιοθέτησε την αλήθεια. Στερέωσε τη ζωή σου. Και προχώρα προς το μέλλον, γιατί είσαι στο κατώφλι μιας μεγάλης περιπέτειας. Και η έκταση στην οποία είσαι διατεθειμένος/-η να βιώσεις αυτή τη διαδρομή ορίζεται από το πόσο σημαντικά είναι όσα θα αφήσεις πίσω σου.

Παρακάτω θα βρεις πώς θα σε επηρεάσει ανάλογα με το ζώδιο σου!

Κριός: ο τομέας που σε επηρεάζει συνδέεται με τις σχέσεις σου με ανώτερους, την κοινωνική θέση και το όνομά σου όπως και με κάποιο νόμο ή κανονισμό. Γενικά η εργασία σου επηρεάζεται αυτό το διάστημα, ενώ μπορεί να διαπιστώσεις ενδιαφέρουσες εξελίξεις σ' αυτό το μέτωπο.

Ταύρος: η Πανσέληνος αυτή στις 12 του μήνα στο ζώδιο του Αιγόκερω, σε επηρεάζει κάπως... ξώφαλτσα και καλό είναι να φροντίσεις πιο σωστά ό,τι έχει να κάνει με το Δημόσιο και τους διάφορους τομείς του όπως και με δοσοληψίες με ξένους και ό,τι σχετίζεται με το εξωτερικό, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Δίδυμοι: το διάστημα αυτό είναι αρκετά ρευστό λόγω της Πανσελήνου εσύ είσαι έστω και έτσι από τους πιο ευνοημένους του ζωδιακού κύκλου αφού αυτό που έχεις να κάνεις είναι στην ουσία να δουλέψεις σκληρά για να πετύχεις αυτό που θέλεις ειδικά σε θέματα καριέρας και εργασίας!

Καρκίνος: Οι συνεργασίες και οι συγγενικές σχέσεις σου είναι στο επίκεντρο αυτές τις μέρες. Παρόλο που διαθέτεις ψυχραιμία, οπότε συνήθως διαχειρίζεσαι αρκετά καλά ό,τι δυσάρεστο συμβαίνει στο περιβάλλον σου, την περίοδο αυτή θα γίνετε πιο ευάλωτη εξαιτίας της επιρροής της Πανσελήνου. Με αφορμή αυτή, εκτός από τις προσωπικές σχέσεις σου, οι οποίες θα διαταραχτούν, καλείσαι να προσέξεις τη συμπεριφορά σου στο περιβάλλον όπου κινείσαι, στις οικονομικές συναλλαγές σου και όσον αφορά τις προθέσεις κάποιων.

Λέων: η Πανσέληνος αυτή στον Αιγόκερω υπογραμμίζει την ανάγκη προσοχής σε εργασία και υγεία και σου θυμίζει στην ουσία να προσέχεις τον εαυτό σου λίγο περισσότερο και να μην αγχώνεσαι για πράγματα που μπορούν να βελτιωθούν και να διορθωθούν.

Παρθένος: Πάντα σε μεταβατικές περιόδους οι σχέσεις σου βραχυκυκλώνονται. Τη φορά αυτή η Πανσέληνος στον Αιγόκερω, θα αποκαλύψει μια ευαισθησία πρακτικής υφής και κυρίως περισσότερες δυσκολίες στις σχέσεις σου με άτομα με τα οποία μοιράζεσαι συμφέροντα ή από τα οποία είσαι εξαρτημένη οικονομικά. Ακόμα και να θυμώσεις, μην πάρεις τελεσίδικες και σπασμωδικές αποφάσεις. Θα ήταν λάθος σου να αρχίσεις πόλεμο. Μέσα στις εντάσεις, τα άτομα για τα οποία νοιάζεσαι δεν φαίνεται να σε κατανοούν όσο το χρειάζεσαι. Βέβαια, κάποια κρίση ή κάποια ρήξη, αν συμβεί, θα συμβεί γιατί θα είναι αναπόφευκτη. Ίσως γιατί πίσω από αυτή την κρίση ορίζεται το τέλος μιας σχέσης ή μιας συναλλαγής.

Ζυγός: Η Πανσέληνος που γίνεται στις 12 του μήνα στο ζώδιο του Αιγόκερω, μπορεί πέρα από τα επαγγελματικά σου ζητήματα να αναδείξει τις διαφορές που μπορεί να έχεις με τον σύντροφο σου ή κάποια συγγενικά πρόσωπα. Μην απορήσεις αν " φορτωθείς" δικές τους ατυχίες και προβλήματα. Δεν αποκλεέιεται να αντιμετωπίσεις και κάποιο θέμα με το σπίτι, τη διαμονή ή κάποιο άλλο χώρο ή ακίνητο. Από την άλλη μεριά, βέβαια, δεν ανακόπτεται η πρόοδος σου, ενώ δεν είσαι και τόσο παραπονεμένη και στον έρωτα...

Σκορπιός: Η Πανσέληνος στον Αιγόκερω επιβάλλει μεγαλύτερη προσοχή στην επικοινωνία και τα μέσα της όπως και τη συμπεριφορά σου γενικότερα, αφού δεν είναι δύσκολο να παρεξηγηθούν κάποια από τα λεγόμενα σου και τελικά να όκαταλήξεις να τσακώνεσαι με όλους. Δώσε λίγη περισσότερη προσοχή και όλα θα πάνε τέλεια!

Τοξότης: Μια κάποια... ακαταστασία μπορεί να σου κρύβει η Πανσέληνος που γίνεται στις 12 του μήνα στο ζώδιο του Αιγόκερω και που ως προς εσένα το «χτύπημα» γίνεται περισσότερο σε θέματα σχετικά με τα οικονομικά και τα συμφέροντά σου. Το καλό είναι ότι τελειώνοντας αυτή η εβδομάδα θα μπορέσεις να ησυχάσεις σχετικά, αφού μέσα σε αυτήν θα δώσεις λύσεις σε διάφορες εκκρεμότητες αλλά και θέματα που σχετίζονται με σπουδές, παιδιά, συμφωνίες, συμβόλαια, έντυπα και έγγραφα πάσης φύσεως, ταξίδια, μετακομίσεις και την πελατεία σου που μπορεί μετά να αυξηθεί.

Αιγόκερως: η Πανσέληνος στις 12 του μήνα γίνεται στο ζώδιο σου και είναι λογικό να σε επηρεάζει πολ. Η Πανσέληνος αυτή μπορεί να αναδείξει δυνατότητες και αδυναμίες που μπορεί να προϊδεάσουν πρωτίστως για την ποιότητα, τη σταθερότητα και την πορεία ενός συνεταιρισμού –παλαιού ή κάποιου που βρίσκεται υπό συζήτησιν– μιας σχέσης ή ενός γάμου που δεν βρίσκονται και στην καλύτερη φάση τους ή μιας συνεργασίας. Βεβαίως, γύρω από τις 12 Ιουλίου και μετά μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσεις και εκκρεμότητες του παρελθόντος που δεν έχουν ακόμα ρυθμιστεί.

Υδροχόος: η Πανσέληνος στις 12 του μήνα στον Αιγόκερω θέλει μεγάλη προσοχή από μεριάς σου τόσο στην εργασία και τον ανταγωνισμό που υπάρχει σε αυτήν όσο και στη φυσική σου κατάσταση. Ξεκουράσου και βρες τρόπους να αξιοποιείς τον ελεύθερο χρόνο σου!

Ιχθείς: Η Πανσέληνος αυτή στον Αιγόκερω θα ρίξει την προσοχή σου στα όρια μεταξύ έρωτα και φιλίας. Διόλου απίθανο να υπάρξουν μπερδέματα και παρανοήσεις. Δικά σου ή του συντρόφου σου, γι’αυτό πρέπει να μην πάρεις παρορμητικές αποφάσεις και να σκεφτείς καλά πριν μιλήσεις.

Από τον Γιώργο Πανόπουλο
(fb/www.cosmictelegram.gr)

Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη