Πώς σε επηρεάζει η Πανσέληνος στον Υδροχόο;

07.08.2014
Η φιλική Πανσέληνος του Αυγούστου στον Υδροχόο στις 10 του μήνα σε βάζει να βλέπεις τις διαφορές ανάμεσα στο να ικανοποιήσεις τον εαυτό σου ή τους γύρω σου.
Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτή η Πανσέληνος θα σε βάλει σε ένα παιχνιδιάρικο μουντ και επηρεάζει κυρίως τα σταθερά ζώδια και όσους έχουν πλανήτες σε αυτά, ενώ θα σου υπενθυμίσει πως καλή η διασkέδαση αλλά δεν πρέπει να ξεχνάς και τις υποχρέωσεις σου απέναντι στους γύρω σου.
Γενικά: Ο Λέων είναι κυριαρχία, ο Υδροχόος αλληλεγγύη. Ο μεν είναι ο σταρ, ο δε το μέλος του συνεργείου. Η πανσέληνος ρωτάει: Ποιες είναι οι ελπίδες, οι προσδοκίες και τα όνειρά σου; Με ποιον μοιράζεσαι ή θέλεις να μοιραστείς το ταξίδι σου στον κόσμο; Τι θέλεις να αλλάξεις; Τι σε εμποδίζει να ενωθείς με τους άλλους;

Η Πανσέληνος ενισχύει τη δυναμική της από τη στενή όψη τετραγώνου που κάνουν Ήλιος και Σελήνη με τον Κρόνο στον Σκορπιό (δημιουργώντας ένα ταυ τετράγωνο). Ο Κρόνος, παραδοσιακός κυβερνήτης του Υδροχόου, συμβολίζει το χρόνο, το χώρο και όλες τις μορφές με τις οποίες εκδηλώνεται η ύλη. Ο Κρόνος μορφοποιεί, αποκρυσταλλώνει, ορίζει, πειθαρχεί και σταθεροποιεί. Στον Σκορπιό φοβάται την απόρριψη, διστάζει να αφήσει τον έλεγχο και να μοιραστεί. Σε προσωπικό επίπεδο, ερχόμαστε αντιμέτωποι με κρίσεις, με στιγμές έντασης, και αισθανόμαστε αδύναμοι. Ερχόμαστε σε επαφή με πόνο, απώλεια, απόρριψη και θλίψη, όπως και με το θυμό, που είναι η άμυνά μας στο σοκ που προκαλούν τα επώδυνα συναισθήματα.

Ο Κρόνος σε αμοιβαία υποδοχή με τον Πλούτωνα (ο Κρόνος, κυβερνήτης του Αιγόκερω, βρίσκεται στον Σκορπιό και ο Πλούτωνας, κυβερνήτης του Σκορπιού, βρίσκεται στον Αιγόκερω) και η θετική όψη εξαγώνου μεταξύ τους ενισχύουν την ενέργεια του Κρόνου στον Σκορπιό, ώστε τα μαθήματα που δίνει ο πλανήτης να είναι πιο βατά - οι αλλαγές είναι απαραίτητες. Η εξέλιξή μας έγκειται στο να αφήσουμε πίσω μας κάποια κομμάτια του παρελθόντος.

Τα πιο αρνητικά χαρακτηριστικά του Σκορπιού -η χειραγώγηση, η ζήλια ή ο έλεγχος- δεν λειτουργούν πια με τον Κρόνο στον Σκορπιό. Αποκαλύπτονται όπου υπάρχουν, απορρίπτονται ως συμπεριφορά, δημιουργούν ανυπέρβλητα προβλήματα και καταστροφή όταν επιμένουμε να τα υιοθετούμε ή να τα επιβάλλουμε. Το αντίτιμο για συμπεριφορές με τα παραπάνω στοιχεία είναι τεράστιο. Αν η ζήλια, ο φόβος της απώλειας ή οι υποψίες της προδοσίας μας δημιουργούν εμμονές, την τάση να επεμβαίνουμε στη ζωή των άλλων, να τους παρακολουθούμε, να τους εγκλωβίζουμε σε σχέδια του μυαλού μας ή να τους ελέγχουμε, τότε οι σχέσεις μετατρέπονται σε πεδίο μάχης, εξουσίας και τελικά ήττας - γίνεται απολύτως ξεκάθαρο ότι όλη αυτή τη ενέργεια σπαταλήθηκε ματαίως «για ένα πουκάμισο αδειανό, για μιαν Ελένη», οι στιγμές χαράς χάθηκαν, η σπατάλη χρόνου και ψυχικής ισορροπίας υπήρξε τεράστια.

Ο Κρόνος μάς υπενθυμίζει ότι είμαστε το αφεντικό, αυτοί που επιλέγουν, οι δημιουργοί της πραγματικότητάς μας και ότι έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε οτιδήποτε δεν είναι λειτουργικό ή επιθυμητό - και σε αυτό συγκαταλέγονται και οι νευρώσεις, οι φόβοι μας, οι άμυνές μας. Ο μυθικός Θεριστής φωτίζει αυτή την περίοδο ό,τι χρειάζεται να ενισχυθεί, να ανανεωθεί ή να εγκαταλειφθεί.

Ο Ουρανός, στον Κριό πάντα, κάνει εξάγωνο με την πανσέληνο -Ήλιο και Σελήνη- και τριγωνίζει τον Ερμή στον Λέοντα: Ωθούμαστε να ανανεώσουμε τις αντιλήψεις που έχουμε για τη ζωή και τις σχέσεις μας υιοθετώντας νέες προσεγγίσεις όπου υπάρχουν κλειστές πόρτες ή όπου η στάση μας μέχρι τώρα έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο. Το σύνθημα του Ουρανού και σ’ αυτή την πανσέληνο είναι: «Σκέψου διαφορετικά».

Ο Άρης στον Σκορπιό κατά τη διάρκεια της πανσελήνου σε τετράγωνο με τον Δία στον Λέοντα δυναμιτίζει το ρεαλισμό του Κρόνου. Εξάπτει τα πνεύματα, τονίζει την ισχυρογνωμοσύνη, κάνει τα «πιστεύω» και τις ιδέες αιτία σύγκρουσης, αφού κανείς δεν είναι διατεθειμένος να κάνει πίσω στις απόψεις του, δημιουργεί φανατισμό, και ατυχήματα. Όμως το τετράγωνο είναι μια όψη που δημιουργεί αποφασιστικότητα, έστω και μέσα από πίεση. Νέοι ορίζοντες ανοίγονται, νέες προσδοκίες δημιουργούνται. Ο Δίας στον Λέοντα μας θέλει όσο γίνεται πιο ζωντανούς, με αυτοπεποίθηση. Αν δεν κυνηγάς το ουράνιο τόξο, η ζωή είναι φτωχή, αν δεν είσαι ο εαυτός σου, δεν είσαι κανείς.

Κατά τις μέρες κοντά στην Πανσέληνο επικεντρώσου στα όνειρά σου - σε αυτά που βλέπεις το βράδυ, σε αυτά που σκέφτεσαι το πρωί. Φαντάσου τον κόσμο όπου θέλεις να ζεις. Νιώσε τον στην καρδιά σου. Μοιράσου τον, ζήσε τον, γίνε μέρος του. Θυμήσου: Το μεγαλύτερο επίτευγμά σου στην αρχή δεν ήταν παρά ένα όνειρο που είχες για μεγάλο διάστημα. O Τζέιμς Άλεν (1864-1912), Βρετανός φιλόσοφος που έγινε γνωστός για τα εμπνευσμένα βιβλία του και θεωρείται πρωτοπόρος των βιβλίων αυτοβοήθειας λέει: «Η βελανιδιά κοιμάται μέσα στο βελανίδι, το πουλί περιμένει μέσα στο αυγό και στο υψηλότερο όραμα της ψυχής ένας άγγελος ξυπνάει. Τα όνειρα είναι το φυτώριο της πραγματικότητας».
Παρακάτω θα βρεις πώς θα σε επηρεάσει ανάλογα με το ζώδιο σου!
Κριός: αυτή η Πανσέληνος στον ενδέκατο οίκο των γκρουπ, σου προσφέρει την απαραίτητη έμπνευση για να ενισχύσεις την ομαδική δουλειά και να περάσεις όμρφες στιγμές με τους φίλους σου. Αυτή η παιχνιδιάρικη όψη της Σελήνης, δεν αποκλείεται να σου θυμίσει τις υποχρεώσεις σου απένταντι στους άλλους και να σου βγει σε καλό.
Ταύρος: το να έχεις αρχές και ιδανικά είναι βασικό αλλά το να ξέρεις και να μπορείς και να συμβιβαστείς αλλά και να ξεπεράσεις τα εμπόδια είναι επίσης πολύ σημαντικό και αυτό είναι το μήνυμα που θέλει να σου δώσει η Πανσέληνος αυτή στον Υδροχόο.
Δίδυμοι: αυτή η Πανσέληνος σε βάζει στο κατάλληλο μουντ για να επεκτείνεις τους ορίζοντες σου σε πολλούς τομείς αφού είσαι σε μια εγρήγορση πνευματικά. Ο υπεύθυνος Κρόνος στον Σκορπιό, σου θυμίζει να κλείσεις τις παλιές υποθέσεις πριν ξεκινήσεις να εξερευνήσεις νέες καταστάσεις!
Καρκίνος: μπορεί να προσελκύεις κάποιους ανθρώπους που είναι ελαφρώς πεισματάρηδες με αυτή την Πανσέληνο και δεν αποκλείεται να έρθεις σε ρήξη μαζί τους για προσωπικά ή επαγγελαμτικά θέματα. Το κλειδί στο να τα λύσεις αυτά τα θέματα είναι να επικεντρωθείς περισσότερο στα γεγονότα παρά στα συναισθήματα. Κέρδισε τον σεβασμό και την αναγνώριση "μαζεύοντας" πληροφορίες από παλιότερες αισθηματικές καταστάσεις.
Λέων: αυτή η έντονη Πανσέληνος στον έβδομο οίκο των συνεργασιών σου μπορεί να σε πιέσει φέρνοντας στην επιφάνεια "δύσκολα" θέματα. Αυτή η αντισυμβατική Πανσέληνος είναι γεμάτη νέες και φρέσκιες ιδέες αν και δεν αποκλείεται να προβάλεις αντίσταση για ένα διάστημα σε αυτές. Μην τις απορρίψεις με την μια χωρίς να τις σκεφτείς γιατί δεν αποκλείεται να σου βγουν σε καλό.
Παρθένος: η δημιουργική αυτή Πανσέληνος στον έκτο οίκο σου της εργασίας μπορεί να σε βάλει σε προβληματισμούς σχετικά με την δουλειά. Μπορεί να χρειάζεται να αντιμετωπίσεις ένα πρόσωπο που θέλει να έχει την τελευταία λέξη σε όλα ή μπορεί απλά να χρειαστεί να μάθεις ένα νέο σύστημα στην δουλειά. Οι ξαφνικές αλλαγές στην ρουτίνα σου μπορεί να πυροδοτήσουν μια διαμάχη από την μεριά σου. Αν δεν αντιδράσεις άμεσα και το σκεφτείς καλύτερα όλα θα πάνε καλά.
Ζυγός: η δημιουργικότητα και τα φλερτ είναι στο επίκεντρο αυτό το διάστημα. Τώρα "ανοίγεσαι" συναισθηματικά και δείχνεις τα ταλέντα σου. Καλό θα είναι βέβαια κάθε φορά που δίνεις λίγο περισσότερα από τον εαυτό σου να σκέφτείς και τις συνέπεπεις. Πριν επενδύσεις σε ένα νέο πρότζεκτ, προσπάθησε να έχεις χρόνο γι'αυτό.
Σκορπιός: αυτή η έντονη Πανσέληνος στον Υδροχόο στον τέταρτο οίκο της οικογενειακής ζωής μπορεί να φέρει στην επιφάνεια κάποια οικογενειακά θέματα. Μπορεί να αναγκαστείς να κάνεις αλλαγές που δεν είναι και οι καλύτερες. Βρες ποια λύση είναι η πιο σωστή και πρακτική για σένα και κάνε το επόμενο βήμα.
Τοξότης: η Πανσέληνος αυτή επηρεάζει τον τρίτο οίκο σου της επικοινωνίας και σε γεμίζει με νέες ιδέες και έτσι την "βγάζεις" καθαρή και αντιμετωπίζεις τις προκλήσεις. Προσπάθησε να αποφύγεις μια μέτωπο προς μέτωπο αντιμετώπιση με τους ανθρώπους και τις καταστάσεις και δώσε λογικές και πιο διπλωματικές λύσεις στα προβλήματα σου.
Αιγόκερως: τα οικονομικά ζητήματα έρχονται στην επιφάνεια με την Πανσέληνο αυτή στον οίκο των εσόδων σου. Kάποιες δημιουργικές πρωτότυπες ιδέες μορεί να αυξήσουν σημαντικά τα έσοδα σου και την αξία σου στα μάτια των γύρω σου. Δώσε στους γύρω σου λίγο χρόνο να καταλάβουν τα μεγαλόπνοοα σχέδια σου έτσι ώστε να μπορούν να τα υποστηρίξουν κιόλας!
Υδροχόος: η Πανσέληνος αυτή στο εναξάρτητο ζώδιο σου, σου δίνει μια νέα και φρέσκια ιδέα για τον εαυτό σου! Το κίνητρο για να αλλάξεις την εμφάνιση σου αλλά και την προσέγγιση σου είνα ισχυρό και το μόνο που μένει είναι να πείσεις τους γύρω σου με επιμονή και υπομονή έτσι ώστε να σε αποθεώσουν και οι γύρω σου.
Ιχθείς: αυτή η Πανσέληνος στον δωδέκατο οίκο σου των μυστηρίων σε βάζει στον πειρασμό να φύγεις από κάτι ή να βυθιστείς στην άρνηση, αλλά αυτό δεν θα λύσει το πρόβλημα. Ζήτησε την βοήθεια από κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο που ξέρεις πώς μπορεί να σου την δώσει και τον οποίο μπορείς να εμπιστευτείς. Ίσως αυτός ο ανθρωπος καταφέρει το ακατόρθωτο: να μετατρέψει μια κρίση σε μια ευκαιρία για να βρεις τον εαυτό σου!
Από τον Γιώργο Πανόπουλο (fb/www. cosmictelegram.gr)
Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη