Οι Καρντάσιαν: Πως μια φωλιά Σκορπιών κατέκτησε τη διασημότητα

23.02.2016
Αγγίζει τα όρια του παραλογισμού: Στη χρυσή εικοσάδα με τους χρήστες που έχουν τους περισσότερους followers στο instagram βρίσκονται τρία... Καρντασιανάκια: Στο Νο8 η Kendall Jenner με σχεδόν 50 εκατομμύρια ακόλουθους, στο Νο7 η Kylie Jenner με 52 εκατομμύρια πιστούς και στο συγκλονιστικό Νο3 Kim Kardashian με 61.1 εκατομμύρια followers! Είναι ασύλληπτο το γκελ που έχουν σε ότι αφορά τη σόου μπιζ. Σαν να βρέχει ο θεός αστερόσκονη σε κάθε τους βήμα - ακόμη και όταν παραπατάνε οι πιστοί εκστασιάζονται. Τι έχει το αστέρι τους τελοσπάντων;

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Εν αρχή ην η μαμά Kris Jenner, που γνώρισε τον μπαμπά ως Bruce Jenner – αν και στην πορεία εκείνος μετεξελίχθηκε σε Caitlyn.

Φαρμακερός Σκορπιός η μαμά Kris (5 Νοεμβρίου 1955) με ωροσκόπο Σκορπιό: το ιδιαίτερο είναι η υπερσυγκέντρωση τριών πλανητών πάνω στον ωροσκόπο της. Ήλιος, Κρόνος, Αφροδίτη δίνουν στη... βασιλομήτορα κολασμένο ένστικτο και αντοχή, δίψα για εξουσία και σεξουαλικότητα που προβάλλεται χωρίς αναστολές. Ο ερωτισμός ως εργαλείο επιβολής. Σελήνη άριστα τοποθετημένη στον Καρκίνο και Άρης στο Ζυγό στον ευοίωνο 11ο οίκο των μεγάλων επιδιώξεων και των πολλών φίλων, συνθέτουν την εικόνα της 'momager‘ (mom–manager) η οποία τη χαρακτηρίζει. Η Kris ζει για την οικογένειά της, όμως δεν είναι η κλασική μαμά.

Η ανάγκη για σαγήνη και σεξουαλική ισχύ, για τη γοητεία που κοντρολάρει τους ανθρώπους, που γίνεται άδηλο (Ήλιος στον 12ο οίκο του συλλογικού υποσυνείδητου) όπλο για να ξελογιάσεις τους πολλούς, περνάει στο γάλα που βυζαίνει τις κόρες της.
Και αυτό το σκορπιονικό κεντρί... Είναι η άκρη του δόρατος της δημοσιότητας των Καρντάσιαν. Πλακατζήδες, άνετοι, επιπόλαιοι, ανοιχτοί, κοινωνικοί, λαμπεροί, όμορφοι, αλλά πάντα μα πάντα φαρμακεροί.

Η σκορπιονική της φύση ήρθε να συναντήσει αρχικά τον Ιχθύ Robert George Kardashian, δικηγόρο και επιχειρηματία, με τον οποίο έκανε τις τρεις κόρες Καρντάσιαν συν τον μονάκριβο Rob (Ιχθύς σαν τον μπαμπά του). Κι έπειτα συνάντησε τη σκορπιοσύνη του κάποτε ολυμπιακού αθλητή William Bruce Jenner.

Δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα και αστρολογική απόδειξη πως Ήλιος στο Σκορπιό, στον πρώτο οίκο σε σύνοδο με τον ωροσκόπο σημαίνει περιπεπλεγμένη σεξουλικότητα. Στον Bruce η αναζήτηση της σεξουαλική ταυτότητας φτάνει να επηρεάσει όχι μόνο το σώμα, τη φυσική υπόσταση (ωροσκόπος) αλλά και τον ίδιο τον ορισμό του εγώ. Ο κάποτε αθλητής του δέκαθλου και πατέρας έξι παιδιών (!) ανακοινώνει στις 4 Απριλίου του 2015 ότι δεν θέλει πλέον να ονομάζεται Μπρους αλλά Κέιτλιν και ανακηρρύσει τον εαυτό του γυναίκα με τα όλα της!

Ο Σκορπιός του έδωσε και την ανάγκη για μεταμόρφωση και την ισχύ να πάει κόντρα στο ρεύμα και να κάνει το αδιανόητο. Η Σελήνη στον Υδροχόο («μαγιά» για τον Λέοντα που χαρακτηρίζει τις κόρες) βάζει την τρέλα και την ανάγκη για αναιγνώρση της διαφορετικότητας. Ο Άρης στην Παρθένο του δίνει την υπομονή και την εμμονή στη λεπτομέρεια ώστε να γίνει μια γυναικάρα της... προκοπής και να το επικοινωνήσει με τον ανάλαφρο, παιχνιδιάρικο, προχωρημένο και εν τέλει ιλαρό και τσακίρικο στιλ του Τοξότη – εκεί είναι η Αφροδίτη του.

Μια σύνοδος του Ερμή με τον Ποσειδώνα στο Ζυγό στο 12ο οίκο επιτείνει την σύγχυση της αντρικής του ταυτότητας (ο Ερμής ελέγχει τον Άρη του) αλλά του δίνει τη διαίσθηση να γράφει βιβλία - και κληροδοτεί στις κόρες το τάλαντο του Ζυγού που αρρύεται από την αστείρευτη πηγή που ονομάζεται συλλογικό υποσυνείδητο.

Η Αμερική τους λατρεύει και τους παρακολουθεί μανιασμένα όχι για το look τους, αλλά για τον τρόπο που το επικοινωνούν. Αν παρατηρήσεις καλά τον μπαμπά Τζένερ αντιλαμβάνεσαι ότι ο χαμαιλέων αυτός μπορεί να προσθέσει υπεραξία και σεξουαλικά φορτισμένο «μήνυμα» μέχρι και στα υγρά μαντηλάκια αυτοκινήτου.

Ο Ουρανός του βρίσκεται στον Καρκίνο, εκεί ακριβώς που είναι η Σελήνη της μαμάς Κρις. Ο ένας ηλεκτρίζει, εκπλήσσει, και θρέφει τη φαντασία του άλλου. Με αντίστοιχες εκπλήξεις, βεβαίως, κάποτε ισχύος μεγατόνων, όπως ας πούμε όταν ο επί δεκαετίες άντρας σου γίνεται γυναίκα και το ξεφωνίζει περιχαρής σε όλη την Αμερική...

Όπου ο Άρης της μαμάς και η Σελήνη του μπαμπά Rob Kardashian, εκεί ο Ήλιος της Κιμ: στο Ζυγό.
Η Κιμ Καρντάσιαν λάμπει με μια κομψότητα που συγκεντρώνει την ευφυία αιώνων στην τέχνη της σαγήνης.
Είναι εξελιγμένο μοντέλο: Ο Σκορπιός δρα στα... καμαρίνια, όπου η σύνοδος Ερμή/Ουρανού της δίνει διαβολεμένη διαίσθηση στο πως θα υπηρετήσει αυτό που ζητάει η Αφροδίτη στην Παρθένο: την τέλεια, άμεμπτη, κυρίαρχη θηλυκότητα. Ο Ήλιος βρίσκεται σε σύνοδο με τον Πλούτωνα στον Σκορπιό που της προσφέρει ένταση, απήχηση στα πλήθη. Τα μεγάλα νούμερα είναι στη φύση της Κιμ, που έχει ένα ωραιότατο ωροσκόπο Τοξότη με τον Άρη και τον Ποσειδώνα εκατέρωθεν. Ο Άρης της προσφέρει ένστικτο και φιλοσοφημένη ανάγνωση των πολλών, μπρίο και σκέρτσο, ενώ ο Ποσειδώνας τη σαγήνη στο φυσικό της σώμα όσο και κινηματογραφικό... ελάν. Ο φακός (Ποσειδώνας) τη λατρεύει. Και πως να μη συμβαίνει αυτό όταν ο Δίας που ελέγχει τον ωροσκόπο της βρίσκεται ακριβώς στο Μεσουράνημα, προσφέροντας της μάξιμουμ προβολή, επιτυχία, καριέρα, με μια λέξη δόξα;

Η Khloe Kardashian είναι παιδί της μαμάς στο εξής: όπου η Σελήνη της Kris εκεί ο Ήλιος σε σύνοδο με τον Ερμή και την Αφροδίτη της Χλόης, δηλαδή στον ευαίσθητο όσο και καταφερτζή Καρκίνο.
Στο Σκορπιό έχει τον Άρη σε σύνοδο με τον Κρόνο, που της προσθέτει δύναμη να πραγματοποιεί ότι βάλει με το μυαλό της αλλά και ένα ωραιότατο... πατρικό σύνδρομο.
Με τη Σελήνη της στους Διδύμους απέναντι από τον Ουρανό, η Κλόε έχει απορροφήσει την ευελιξία και τη μούρλα των γονιών και μοιάζει διατεθειμένη να αντιδράσει σε όλη αυτή την δικτατορία του Νερού, προσθέτοντας τον αποστασιοποιημένο και δεν-βάζω-έννοιες Αέρα στο παιχνίδι. Έξυπνη και ευέλικτη η Κλόε έχει ωροσκόπο Ταύρο, όπου και ο Άρης του πατέρα της Rob Kardashian, που πλέον έχει φύγει από τη ζωή. Γουστάρει λούσα και απολαύσεις και ξέρει πολύ καλά πως να της κυνηγήσει: έχει και τη συνδρομή του Δία στον Αιγόκερω, και είναι μηχανή παραγωγής δημοσιότητας και χλιδής.

Η Kourtney Kardashian «διαφοροποιήθηκε»: Είναι Κριός («απέναντι» από τον Ζυγό, μην ξεχνιόμαστε...), με τη διαβολεμένη αυτοποεποίθηση και φούρια που δικαιολογεί και τους ατέλειωτους καυγάδες στην οικογένεια. Η Αφροδίτη της στους Ιχθύες όμως της χαρίζει μια βαθιά θηλυκότητα. Και τσαγανό και ποίηση. Ο Άρης στον Κριό απέναντι από τον Πλούτωνα την κάνει φωτιά και λαύρα στη σεξουαλική κατάκτηση και γοητεία. Και η Σελήνη στον τιμημένο Αιγόκερω απογειώνει την ανάγκη της για δόξα και στάτους.

Κάτι που μοιράζεται με την ετεροθαλή της αδερφή Kylie Jenner που έχει ωροσκόπο Αιγόκερω και Σελήνη στο Σκορπιό – γνήσιο τέκνο των Jenner. Είναι όμως Λέων και έχει Άρη στο Ζυγό, οπότε οι show biz και η αισθητική προβολή είναι το στοιχείο της.

Και η Kendall Jenner, Σκορπιός καραμπινάτη, έχει Ερμή στο Ζυγό: καθόλου τχυχαίο που ξεκίνησε ένα κίνημα στο σύγρονο μόντελιγκ που ονομάστηκε «Social Media Modeling», αφού έχτισε τη δημόσια εικόνα αλλά και την καριέρα της αναρτώντας σέλφι από τα παρασκήνια των ντεφιλέ. Η Σελήνη στον Κριό την κάνει πρωτοπόρα και ακάθεκτη, ενώ το στέλιουμ στον Τοξότη της προσθέτει πάθος, ανάγκη να λάμψει, την ίδια την διάκριση, με ένα καλοτοποθετημένο Δία στον Τοξότη στο μεσουράνημα. Η σύνοδος Πλούτωνα/Αφροδίτης/Άρη στον Τοξότη χαρίζει στην Κένταλ 49.5 εκατομμύρια followers στο instagram....


Συνοψίζοντας το «αστέρι» των Τζενερ-ο-Καρντάσιανς διαπιστώνει κανείς τα παρακάτω:

  • Σκορπιός. Πολύ Σκορπιός. Φαρμακερός Σκορπιός.
  • Σκορπιός μπλεγμένος με Ζυγό. Όπερ σημαίνει: Επικίνδυνη ομορφιά. Προσωπικότητες κεντραρισμένες στο να αρέσουν.
  • Τοξότης: Η επικράτεια των πολλών. Η ευθυμία, το πάθος, η «φιλοσοφημένη» αντίληψη του ωραίου που απηχεί σε ένα ευρύτερο κοινωνικό σύνολο μια δεδομένη χρονική στιγμή και προσθέτει fun στην όλη διαντίδραση.
  • Παρθένος: Κανένα μεγάλο έργο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ χωρίς εμμονή στην λεπτομέρεια και το βλέμμα στην τελειότητα. Επίσης, η Παρθένος ως σύμβολο πανάρχαιου μητριαρχικού μοντέλου κάνει την οικογένεια Καρντάσιαν Τζένερ μια οικογένεια... γυναικών, με κυρίαρχο όπλο, χωρίς εισαγωγικά, τη θηλυκότητα.
  • Αιγόκερως: Το στάτους, τη φιλοδοξία, την κοινωνική προβολή, το χρήμα, ουδείς εμίσησε.
  • Τίποτα δεν γίνεται στη σόου μπιζ χωρίς το Λέοντα. Ομορφόσογο. Το πιστεύουν και το εκπέμπουν. Χοροί, πάρτυ, πανηγύρια, τραγούδια και.... le roi c' est moi είναι στο DNA τους.

Μένουν να ειπωθούν πολλά, όμως αν κυκλώσεις αστρολογικά τα παραπάνω, έχεις το πανηγυράκι που ονομάζεται «Keeping Up with the Kardashians». Με καμιά τρακοσαριά εκατομμύρια πιστούς να πυροβολούν με καρδούλες τις εικόνες τους στο instagram.


Από τη Βίκυ Νταλακώστα