Πώς σε επηρεάζει η Πανσέληνος του Μαϊου;

20.05.2016
Οι Πανσέληνοι υποδεικνύουν σε ποιους τομείς χρειάζεται να κάνουμε μεγάλες επεμβάσεις, πού χρειάζεται να στρέψουμε την προσοχή και την ενέργειά μας, πού χρειάζεται να αλλάξουμε τη αντίληψη της πραγματικότητάς μας.

Οι Δίδυμοι είναι το ζώδιο που περισσότερο από τα άλλα ενδιαφέρεται για τον νου, τη γνώση και τη νοημοσύνη -για το πώς δηλαδή αντιλαμβανόμαστε, επεξεργαζόμαστε και μοιραζόμαστε τις πληροφορίες. Από την άλλη πλευρά και συμμετρικά αντίθετος, ο Τοξότης σχετίζεται με την ερμηνεία αυτών των πληροφοριών -την προσωπική μας κρίση, τη σύλληψη και τα πιστεύω γύρω από ότι είναι αληθινό, πιθανό και πραγματικό. Η ανθρωπότητα προσπαθεί να περάσει από τον δυισμό στην ενότητα, να ξεπεράσει την αυταπάτη του διαχωρισμού στην αλήθεια της αλληλοσύνδεσής μας. Ουσιαστικά προσπαθούμε να κάνουμε ένα άλμα από ένα στενό περιορισμένο φαράγγι στην κορυφή ενός βουνού. Μπορούμε να δούμε τη γη και τον εαυτό μας από άλλη διάσταση και προοπτική -να συνειδητοποιήσουμε ότι όλοι μας είμαστε μέρος ενός μεγαλύτερου τοπίου.

Ο Ερμής στον Ταύρο κατά την Πανσέληνο είναι στάσιμος. Όταν ο Ερμής γυρίζει σε ορθή πορεία στις 22/5 το μεσημέρι είναι σαν να ξυπνάει από βαθύ ύπνο και παίρνει λίγο χρόνο μέχρι να αποκατασταθεί η κινητικότητά και η ταχύτητά του. Γι’ αυτό χρειάζεται να έχουμε υπόψη μας ότι μπορεί να αισθανθούμε και πρακτικά ότι ο Ερμής συνεχίζει να είναι ανάδρομος μερικές μέρες αφότου έχει γυρίσει σε ορθή πορεία.

Ο Δίας σε τετράγωνο με τον Κρόνο, που γίνεται ακριβείας στις 26 Μαΐου στις 13ο Παρθένου/Τοξότη, έχει επιπτώσεις στην οικονομία. Ο νέος κύκλος των όψεων μεταξύ των δύο αυτών πλανητών ξεκίνησε στις αρχές του νέου αιώνα στον Ταύρο και πίεσε για πραγματισμό και γείωση της οικονομίας. Μάταια. Απομακρυνθήκαμε ακόμα περισσότερο από τη λογική. Αυτό το τετράγωνο σηματοδοτεί επίσης και μια ηθική κρίση σε αποφάσεις ή γεγονότα. Τα έντονα φαινόμενα κατάρρευσης και η ηθική κρίση, που ήταν εμφανής ήδη από τις αρχές του 2000, επιταχύνονται. Όσοι είναι σε θέση εξουσίας εκτίθενται παραμελώντας υποχρεώσεις και ευθύνες, παραβλέποντας νόμους και θεσμούς και συμβιβάζοντας αρχές προς χάρη της σκοπιμότητας.

Ο συμβολισμός αυτού του κύκλου Δία/Κρόνου που επιμένει να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα κατάματα συγκρούεται με τη λάθος αντιμετώπισή μας. Το αποτέλεσμα το ζούμε: Μια βαθιά οικονομική κρίση εν εξελίξει που δεν οδηγεί σε αλλαγή, αλλά στη διαιώνισή της. Σε αυτήν τη φάση του τελευταίου τετραγώνου μεταξύ των δύο πλανητών μάς προσφέρεται ξανά η ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε τα λάθη μας και να επανορθώσουμε. Ή να συνεχίσουμε να αγνοούμε την πραγματικότητα. Έχουμε λιγότερο από πέντε χρόνια μέχρι το 2020, που θα ξεκινήσει ο καινούργιος κύκλος των όψεων Δία/Κρόνου. Εάν επικρατήσει η κοινή λογική θα αρχίσουμε να βγαίνουμε από τη ζούγκλα. Εάν συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο θα βρεθούμε σε ακόμα πιο άτσαλη και βίαιη αφύπνιση από αυτήν που ζούμε τώρα. Χρειάζεται τεράστια προσοχή και επιφυλακτικότητα σε όποιον ξεκινά ή σχεδιάζει να επεκτείνει μια δουλειά ή μια επιχείρηση μέσα στο 2016.

Στις 27-5 ο Άρης επιστρέφει ανάδρομος στον Σκορπιό. Ως παλιός κυβερνήτης του Σκορπιού ο Άρης σε αυτόν είναι ισχυρός. Ο Grant Levi λέει ότι ο Άρης στον Σκορπιό μπορεί να λειτουργήσει με τον καλύτερο ή το χειρότερο τρόπο. «Διαθέτει έναν έντονο δυναμισμό που μπορεί να έλξει και να κρατήσει τους άλλους ώστε να αποσπά το καλύτερο από τον υλικό και τον πνευματικό κόσμο. Στα χειρότερά του φοβάται ότι οι στόχοι του δεν θα επιτευχθούν και αναζητά να αποδράσει με μια ποικιλία ανεπιθύμητων ορμών». Η πυρηνική ενέργεια του Άρη στον Σκορπιό χρειάζεται αυτοέλεγχο, αυτοσυγκράτηση, αυτοκυριαρχία ώστε να κατευθύνει την ισχύ του σε έναν αντικειμενικό στόχο και για να κρατήσει κοντά του τους ανθρώπους με αγάπη και όχι με φόβο. Η σκοτεινή του πλευρά περιέχει τα αρνητικά και καταστροφικά ένστικτα της ζήλιας, του φόβου, υποψίες, χειραγώγηση, συναισθηματικούς εκβιασμούς. Στο φως υπάρχει η πίστη στον εαυτό του και στους ανθρώπους.

Αυτή η Πανσέληνος στον Τοξότη επαναφέρει και το θέμα του Νοήματος της Ζωής (μας). «Μπορεί να πει κανείς, ότι οι άνθρωποι έχουν πολλά με τα οποία μπορούν να ζήσουν αλλά δεν έχουν τίποτα για το οποίο να ζήσουν. Έχουν τα μέσα, αλλά δεν έχουν το νόημα» λέει ο Βίκτορ Φρανκλ στο σημαντικό βιβλίο του «Το νόημα της ζωής». «Υπάρχουν τρεις δρόμοι που οδηγούν στο νόημα της ζωής. Να δημιουργήσεις ένα έργο. Να βιώσεις κάτι ή να συναντήσεις κάποιον, που σημαίνει ότι το νόημα μπορεί να βρεθεί εκτός από τη δημιουργία και στην αγάπη. Και ο τρίτος: Ακόμα και το αβοήθητο θύμα μιας απελπιστικής κατάστασης, αντιμέτωπο με μια μοίρα που δεν μπορεί να αλλάξει, μπορεί να αναπτυχθεί πέρα από τον εαυτό του. Μπορεί να μετατρέψει μια προσωπική τραγωδία σε θρίαμβο».

Ποιους επηρεάζει η Πανσέληνος

Αυτή η Πανσέληνος επηρεάζει τους γεννημένους το πρώτο πενθήμερο της Παρθένου, των Ιχθύων, των Διδύμων και των Τοξοτών και όσους έχουν ωροσκόπους σε αυτά τα ζώδια ή πλανήτες από 0ο έως 4ο.

Πώς θα σε επηρεάσει ανάλογα με το ζώδιό σου;

Kριός:

Είναι πραγματικά φοβερό να είσαι ενθουσιασμένη με τις πρόσφατες δραστηριότητές σου αλλά πρέπει και πάλι να είσαι όσο γίνεται προσεκτική. Μην αφήσεις τον ενθουσιασμό σου να έρχεται και να φεύγει πολύ γρήγορα εσύ αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να έχεις επιμονή και να κάνεις υπομονή για να καταφέρεις τελικά να πραγματοποιήσεις αυτό που έχεις στο μυαλό σου.

Ταύρος:

Μπορεί οι αλλαγές που γίνονται αυτή τη στιγμή στη ζωή σου να σου φαίνονται ...κάπως όμως το βασικό που έχεις να κάνεις είναι να μην σπαταλήσεις δεξιά και αριστερά τον χρόνο σου και να πας όπως σε πάει. Το να αντιστέκεσαι στην αλλαγή αυτό το διάστημα δεν είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις οπότε προσπάθησε να προσαρμοστείς στα καινούργια δεδομένα, μπορείς!

Δίδυμοι:

Ακολούθησε ένα υγιεινό πρόγραμμα και πες ναι στις προσκλήσεις έτσι ώστε να είσαι σίγουρη πως δεν θα εξαντληθείς με τόσες εξόδους και προτάσεις. Η Πανσέληνος αυτή επηρεάζει την σχέση με τους άλλους και εσύ φαίνεται πως έχεις ...διάσπαση προσοχής με όλα αυτά που σου συμβαίνουν. Κάνε το πρόγραμμα σου και μείνε προσηλωμένη στους στόχους σου.

Καρκίνος:

Το να αποφύγεις την ρουτίνα της καθημερινότητας σου επηρεάζει τον τομέα της εργασίας σου. Αλλά ευτυχώς η Πανσέληνος αυτή σε βάζει να ακολουθείς αυτά που προστάζει η καρδιά σου χωρίς όμως να αφήνεις πίσω την καριέρα σου. Και μην είσαι πολύ αυστηρή με τον εαυτό σου γιατί δεν αποκλείεται να σαν ξεφύγεις μια πολύ σημαντική ευκαιρία.

Λέων:

Ξέρεις τι πρέπει να κάνεις και θέλεις να το κάνεις οπότε καλό είναι τώρα να επιστρατεύσεις την δημιουργικότητά σου. Κάτι όμως σου χαλάει την ισορροπία και δεν αποκλείεται να δυσκολεύεσαι να λάβεις δράση. Ακόμη και αν είσαι πολύ απασχολημένη αυτό το διάστημα δεν πρέπει να αφήσεις στην άκρη αυτά που θέλεις πραγματικά να κάνεις.

Παρθένος:

Το να απορροφάς πολλές νέες για εσένα πληροφορίες σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα είναι σίγουρα ένα μεγάλο δίλημμα με το οποίο έρχεσαι τώρα αντιμέτωπη. Προτιμάς σίγουρα τις πληροφορίες που δέχεσαι να τις λαμβάνεις με συγκεκριμένο ρυθμό αλλά πολλές φορές δεν έχει αυτή την πολυτέλεια. Ευτυχώ;ς για εσένα αυτή η Πανσέληνος σε βοηθάει να θέσεις τις προτεραιότητες σου και να κάνεις focus στη δουλειά σου.

Ζυγός:

Μπορεί να ήθελες ιδανικά να ελαχιστοποιήσεις το χάος που δημιουργούν πολλοί άνθρωποι στη ζωή σου και με την Πανσέληνο αυτή να επηρεάζει το άμεσο οικογενειακό σου περιβάλλον με πολλούς και διάφορους τρόπους. Μην ξεχνάς πως θα αρχίσεις να απολαμβάνεις τη ζωή όταν προσπαθείς να ελέγξεις και την παραμικρή λεπτομέρεια.

Σκορπιός:

Δεν νιώθεις ότι απειλείσαι αυτό το διάστημα με την Πανσέληνο να σε επηρεάζει την αυτοπεποίθησή σου και φαίνεται πως όλοι και όλα έχουν βαλθεί να σου δώσουν να καταλάβεις την σχέση ανάμεσα στην επικοινωνία και την τρυφερότητα. Κάποιος όμως άλλος που αποφεύγει να ασχοληθεί με το ζήτημα σε κάνει να θέλεις να βάλεις τις φωνές, όμως δεν χρειάζεται να να τρελαίνεσαι.

Τοξότης:

Το να κάτσεις λιγάκι και να χαλαρώσεις φαντάζει τουλάχιστον όνειρο καλοκαιρινής νυχτός στα μάτια σου αφού φοβάσαι πως κάτι θα σου ξεφύγει. Μην ανησυχείς κανείς δεν θα προσπαθήσει να πάρει από εσένα το οτιδήποτε αν αποφασίσεις να βάλεις για λίγο τα πόδια πάνω στο τραπέζι και να ξεκουραστείς. Μην προσπαθείς να μαντέψεις τι πρέπει και τι δεν πρέπει ν κάνεις, απλά κάντο.

Αιγόκερως:

Έχεις σίγουρα πολλά να πεις αλλά το θέμα είναι πως θέλεις να τα πεις σε συγκεκριμένα άτομα. Εξάλλου η Πανσέληνος αυτή επηρεάζει τα πιο ιδιωτικά σου θέματα και καλά θα κάνεις να μοιραστείς τα όνειρά σου με κάποιον άνθρωπο που μπορεί να τα υποστηρίξει.

Υδροχόος:

Τα σχέδια σου απαιτούν και την συμμετοχή των γύρω σου και αυτό δεν είναι κάτι εύκολο αφού δεν αποκλείεται να απαιτεί από εσένα να επιστρατεύσεις την δύναμη της πειθούς που διαθέτεις. Έχε πάντα κατά νου πως ότι έχει σημασία για εσένα δεν έχει απαραίτητα και για τους άλλους. Αυτό το διάστημα εξάλλου με την Πανσέληνο αυτή καταλαβαίνεις πως είναι εξίσου σημαντικό να στηρίζεις και τα όνειρα των δικών σου ανθρώπων εκτός από τα δικά σου.

Ιχθείς:

Προσπαθείς να προστατεύσεις την οικογένεια και τους φίλους σου με κάθε πιθανό τρόπο και έχεις την τάση να αφήνεις τα δικά σου θέματα στην άκρη για να ασχοληθείς με εκείνα των δικών σου ανθρώπων. Καλό είναι όμως να βάζεις και τον εαυτό σου προτεραιότητα για να μπορέσεις να βοηθήσεις και τουα ανθρώπους που αγάπας.

Γιώργος Πανόπουλος (fb/www.cosmictelegram.gr)

Πηγή: Astra & Orama