Πώς θα σε επηρεάσει η Νέα Σελήνη του Οκτωβρίου;

25.10.2016
Όταν πραγματοποιείται μια Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Σκορπιού χρειαζόμαστε ένταση, στόχο, βαθιά αισθήματα ενώ είναι απαραίτητο να μειώσουμε τον έλεγχο του εαυτού και των άλλων, την τάση για κυνισμό και τον φόβο ότι όλα καταλήγουν σε απογοήτευση.

Ο Ήλιος περιγράφει το μέλλον και τον αγώνα που δίνουμε για έναν στόχο, ενώ η Σελήνη εκφράζει το παρελθόν μας και όλα όσα χρειαζόμαστε ώστε να αισθανόμαστε άνετα με τη ζωή μας, τον εαυτό μας και τους άλλους. Όταν αυτοί οι πλανήτες είναι μαζί, στόχοι και ανάγκες είναι ένα, δεν διαχωρίζονται, δεν υπερτερούν οι μεν των δε, εκφράζονται ενιαία, αποσπούν την ίδια προσοχή.

Η Σελήνη στον Σκορπιό βρίσκεται σε πτώση. Ο Stephen Arroyo μιλάει για τον «συναισθηματικό εξτρεμισμό» αυτής της Σελήνης θέλοντας με τον τρόπο αυτόν από τη μια να τονίσει τη συναισθηματική ένταση αυτής της θέσης, από την άλλη όμως με τον «εξτρεμισμό» υπονοεί τη μάχη που δίνει μεταξύ της ανάγκης της να εκφράσει τα βαθιά αισθήματα και του ελέγχου που ασκεί πάνω τους καταπιέζοντάς τα ώστε να μην κατακλυστεί από αυτά.

Η ανησυχία μας μήπως χαθούμε μέσα στα συναισθήματα και στην έντονη σεξουαλικότητα καθώς επίσης και ο φόβος της εγκατάλειψης μέσα σε μια σχέση κάνουν αυτήν τη Σελήνη να θάβει τα συναισθήματα και εμάς να αποφεύγουμε να δοθούμε εύκολα.

Πρόκειται για μια Νέα Σελήνη που μας καλεί να αντιμετωπίσουμε άλυτα θέματα που σχετίζονται με τη σεξουαλικότητα, την απώλεια, τον θάνατο, τον έλεγχο, τα τραύματα, τον θαμμένο θυμό. Μας δίνεται η ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε τους φόβους, τα κίνητρά μας, τη συμπεριφορά μας στους άλλους και τον εαυτό μας και να ακούσουμε την εσωτερική μας φωνή. Αυτή η Σελήνη μάς καλεί να στραφούμε προς τα μέσα, προς τον πυρήνα της ύπαρξής μας. Δεν υπάρχει ελαφρότητα, αλλά βάρος και σκοτάδι, που χρειάζεται να φωτίσουμε. Πώς αντιδράς σε μια σοβαρή κρίση; Τι σου κινητοποιούν; Τι φοβάσαι και δεν αντέχεις; Τι χρειάζεται να αφήσεις πίσω ώστε ελευθερωμένος να προχωρήσεις; Μερικές φορές το παρελθόν μάς κρατά πίσω, προσκολλημένους, επειδή έχουμε υιοθετήσει μοτίβα αντίδρασης που ενεργοποιούνται αυτόματα κάθε φορά που βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση. Αυτά τα μοτίβα χρειάζεται να επανεξεταστούν, να μεταποιηθούν, να διερευνηθούν. Η τάση είναι να αποφεύγουμε όλα όσα μας κάνουν να ντρεπόμαστε ή να τρομάζουμε -αυτά είναι τα κομμάτια του εαυτού μας που πρέπει να αντιμετωπίσουμε με σεβασμό και ευαισθησία ώστε να τα θεραπεύσουμε.

Ο Ήλιος με τη Σελήνη κάνουν σύνοδο με τον Ερμή στον Σκορπιό, δηλώνοντας ότι μεγάλο μέρος της ίασης, της θεραπείας και της μεταμόρφωσης που ξεκινά με αυτήν τη Νέα Σελήνη αφορά το στυλ επικοινωνίας, το λόγο και τα μοτίβα της σκέψης που έχουμε υιοθετήσει. Όταν μιλάμε (Ερμής), το υποσυνείδητό μας (Σκορπιός) ακούει. Έτσι, αυτή η σύνοδος μας ενθαρρύνει να διαχωρίσουμε προσεκτικά τα κομμάτια της επικοινωνίας και τα πατρόν της σκέψης που μας εγκλωβίζουν, μας παγιδεύουν στο παρελθόν ή μας αποτρέπουν από το να τολμήσουμε διαφορετικά πράγματα ή άλλες προσεγγίσεις όταν διαπιστώνουμε ότι σχέσεις και σκέψεις δεν μας οδηγούν πουθενά, ή μας βαλτώνουν. Πολλές φορές μιλάμε στον εαυτό μας αρνητικά ή ανοίγουμε αρνητικούς και δυσάρεστους εσωτερικούς διαλόγους. Η επίπτωση στην κοινωνική ζωή είναι ανυπολόγιστη. Κριτικάροντας άσχημα τον εαυτό σου, λέγοντας τα χειρότερα για σένα και τις πράξεις σου, αντιμετωπίζοντας τον εαυτό σου ως αποτυχημένο και χαμένο, πώς περιμένεις κάποιος να σε αντιμετωπίσει διαφορετικά; Πώς μπορείς να αποφύγεις τη λεκτική κακοποίηση όταν εσύ ο ίδιος έχεις εκφράσει τόσο άσχημα πράγματα στον εαυτό σου;

Νέα Σελήνη - νέα αρχή:

«Προσπάθησε να μην αντισταθείς στις αλλαγές που βρίσκονται στον δρόμο σου. Άσε τη ζωή να σε διαπεράσει. Μην ανησυχείς ότι η ζωή θα φέρει τα πάνω κάτω. Πώς ξέρεις ότι η μεριά που ήσουν μέχρι τώρα είναι καλύτερη από αυτή που έρχεται; (Ο Τζελαλεντίν Ρουμί (30 Σεπτεμβρίου 1207 - 17 Δεκεμβρίου 1273) ήταν Πέρσης ποιητής και δάσκαλος θεολογίας).

Ποιους επηρεάζει η Νέα Σελήνη
Επηρεάζει κυρίως το πρώτο δεκαήμερο των σταθερών ζωδίων (Σκορπιούς, Υδροχόους, Ταύρους και Λέοντες) καθώς και όσους έχουν ωροσκόπους και πλανήτες σε αυτά μεταξύ 6ο-10ο.

Πηγή: Astra & Orama

Από τον Γιώργο Πανόπουλο (fb/ www.cosmictelegram.gr )