Τι θα φέρει η σύνοδος Πλούτωνα Άρη στον Αιγόκερω;

04.10.2016
Ο Πλούτωνας είναι εγκαταστημένος ως γνωστόν στον Αιγόκερω ήδη από το 2008. Κάθε φορά που ο Άρης διέρχεται από αυτό τον ζωδιακό χώρο και συναντιέται μαζί του τότε πυροδοτείται μια σειρά γεγονότα τα οποία αλλάζουν ισορροπίες στην παγκόσμια πολιτική σκηνή. Αναλύει παρακάτω ο Κώστας Λεφάκης:

Επίσης, ενισχύει την εγκληματικότητα και τη θνησιμότητα στις ανθρώπινες κοινωνίες ενώ την ίδια στιγμή δοκιμάζει τα όρια της αντοχής κάθε ανθρώπου, ανάλογα με τις δραστηριότητες που έχει εκείνη την περίοδο ή τις αποστολές τις οποίες έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει. Στη σύνοδο αυτή συμμετέχει δυσαρμονικά ο Ουρανός από τον Κριό, αυξάνοντας το στοιχείο του τραγικού και του μοιραίου. Έπειτα λοιπόν από τις εκλείψεις που προηγήθηκαν, η σύνοδος αυτών των δύο ορίζει ένα δύσκολο διάστημα μέχρι το τέλος του προσεχούς Απριλίου.

Η παρουσία του Άρη πρόκειται να ενισχύσει τη σκληρότητα των επικυρίαρχων, εκείνοι που είναι οικονομικά ισχυροί θα πιέσουν σκληρότερα τους αδύναμους και γενικότερα προβλέπεται μια πιο ακραία περίοδος εξελίξεων στις διακυβερνήσεις διαφόρων χωρών. Φιλοσοφώντας, είναι η περίοδος όπου ο Πλούτωνας, υποχρεώνοντας στην κατάδυση σε βάθος, δρα έντονα ανασταλτικά πάνω στον Άρη, εμποδίζοντας την έκφραση και τη δημιουργικότητα του ανθρώπου. Ο Άρης, φύση ατίθαση και παρορμητική, μάχεται τον Πλούτωνα μέχρι την τελική εξόντωση η οποία δυστυχώς θα είναι η δική του! Αυτή η σύγκρουση μέσα στον ίδιο τον άνθρωπο θα έχει αυτή την εποχή ως αποτέλεσμα την ψυχική και τη σωματική του αποδιοργάνωση.

Το αστρολογικό προφίλ του μήνα
Παγκοσμιοποίηση εναντίον οικονομικού κατεστημένου

Ο Οκτώβριος του 2016 βοηθά να αλλάξει η σκέψη και το πνεύμα στα μεγάλα κέντρα εξουσίας προκειμένου οι ηγεσίες των αναπτυγμένων χωρών να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη τροφοδοσία σε πρώτες ύλες και ενέργεια. Οι παγκοσμιοποιητές θα προτείνουν ένα σχέδιο αναθέρμανσης της παγκόσμιας οικονομίας. Οι δανειστές όμως θα πιέσουν περισσότερο τους δανειζόμενους. Η διέλευση του Άρη από τον Αιγόκερω και η συνάντησή του με τον Πλούτωνα, θα κάνει συχνά εκρηκτική την ατμόσφαιρα, τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Άρης σε συνάντηση με τον Πλούτωνα γίνεται αφορμή να σκληρύνει η στάση των δυνατών απέναντι στους αδυνάτους. Παρά το γεγονός ότι ο Άρης είναι κυρίαρχος ή είναι σε έξαρση λειτουργικότητας σε αυτό το ζώδιο και το ότι ο Πλούτωνας είναι η ανώτερη οκτάβα του, διερχόμενος από τον Αιγόκερω έχει την τροχοπέδη της κρόνιας γης και τη δεκτικότητα της παθητικότητας αυτού του ζωδίου. Η επιρροή του θα τονίσει το εγώ όλων εκείνων που βρίσκονται σε αρχηγικές θέσεις και παράλληλα θα αυξήσει την αίσθηση της υποχρέωσης στους υπολοίπους να κάνουν κάτι χρήσιμο, προκειμένου να δικαιώσουν τη θέση τους στους τομείς που χειρίζονται.

Ο Άρης στον Αιγόκερω είναι υπεύθυνος και οι περιορισμοί του στοιχείου και της ιδιότητας του ζωδίου είναι κάτι σαν τα κατορθώματα που πρέπει να κάνει ο δυνατός για να κερδίσει τον τίτλο του ιππότη. Οι αντιθέσεις που έχει η φύση του Αιγόκερω δεν θα αποδειχθούν περιοριστικές, αλλά εποικοδομητικές, δεν αναστέλλουν τον παρορμητισμό του, αλλά τον κάνουν πιο αποτελεσματικό. Υπό αυτό το πρίσμα, όμως, θα υπάρχουν συμπεριφορές ισχυρών που θα περάσουν το μέτρο και θα αγγίξουν την υπερβολή.

Την ίδια στιγμή, η συνάντηση το Άρη με τον Πλούτωνα ενοχλεί τον Ουρανό, που είναι στο ζώδιο του Κριού. Αυτή η συνάντηση καταλήγει να έχει και αρκετές εκρηκτικές συνέπειες σε γεγονότα, λόγω της παρέμβασης του Ουρανού. Αναπόφευκτα ένας νέος πόλεμος θα ξεκινήσει μεταξύ επικυρίαρχων, που εκπροσωπεί ο Πλούτωνας, και παγκοσμιοποιητών, που εκπροσωπεί ο Ουρανός. Η δυσαρμονία αυτή έχει μια βαθιά αντίθεση. Είναι δύσκολο να ξεπεραστεί γιατί δουλεύει σε βάθος. Η πρόθεση των παγκοσμιοποιητών ίσως γίνει πιο προκλητική. Θα παρατηρηθεί και μια έξαρση νέων φαινομένων θρησκευτικού φονταμενταλισμού.

Αν υπολογίσουμε και τη θέση του Κρόνου στον Τοξότη, θα πρέπει να περιμένουμε την ανάμειξη της δικαιοσύνης στα θέματα των θρησκευτικών αντιπαραθέσεων, δημιουργώντας σχετική νομολογία, μέσα από δικαστικές αποφάσεις. Εν κατακλείδι, το τελευταίο τρίμηνο του 2016, που ορίζει ο φετινός Οκτώβριος, θα αρχίσει να γίνεται φανερή η αποτυχία του σχεδίου παγκοσμιοποίησης, υπό τον έλεγχο των μονοπωλίων, πάνω στο φιλοσοφικό και πολιτικό-οικονομικό μοντέλο του νεοφιλελευθερισμού. Η πορεία αυτής της περιόδου τελικά γίνεται δύσκολη καθώς, οι κρατούντες μπορεί να βλέπουν την αντικειμενική αλήθεια, αλλά με τίποτα δεν θα θελήσουν να εγκαταλείψουν τα κεκτημένα τους.

ΦΩΤΙΑ

ΚΡΙΟΣ
Η εργασία στο επίκεντρο

Το φαινόμενο του μήνα δίνει έμφαση στις επαγγελματικές εξελίξεις. Η πορεία τους δεν θα είναι εύκολη, οι δυσκολίες που θα μεσολαβήσουν κρίνονται αναπόφευκτες και εσείς καλείστε να κάνετε κάποιους άθλους, προκειμένου είτε να σώσετε τη δουλειά σας είτε να εξελίξετε το αντικείμενό της. Θα πρέπει να υποστηρίξετε τις φιλοδοξίες σας με απτά μέσα. Θα έρθουν στιγμές που θα δώσετε μάχες, αλλά μπορείτε να βγείτε νικητές και γενικότερα να ξέρετε ότι θα μετρήσει πολύ η δημόσια εμφάνιση και κάθε είδους δεξιότητά σας. Τελικά η ανάγκη να εκδηλώσετε τον ιπποτισμό σας θα είναι φανερή και οι περισσότεροι θα αναλάβετε αυτή την περίοδο να κάνετε περισσότερα πράγματα από όσα μπορούν όλοι οι άλλοι.

ΛΕΩΝ
Ώρα για δουλειά

Για σας το φαινόμενο του μήνα φέρνει αντιξοότητες και σας αναγκάζει να δώσετε τεστ αντοχής. Ο τομέας που θα επηρεάσει είναι οι συνθήκες εργασίας και το περιβάλλον της. Εδώ διαμορφώνεται μια νέα πραγματικότητα στην οποία πρέπει να προσαρμοστείτε, είτε την αποδέχεστε είτε όχι. Η εργασία αναμένεται να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο και είναι απαραίτητη η καλή λειτουργία του οργανισμού σας, η τήρηση των κανόνων, η ενεργή δραστηριότητα και η υποστήριξη της δουλειάς σας, όχι μόνο για βιοποριστικούς λόγους, αλλά και για την αίσθηση που σας δίνει ότι είστε ικανοί και δημιουργικοί, που αυτό με τη σειρά του, τροφοδοτεί την ψυχή σας.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Τα οικονομικά βελτιώνονται

Το φαινόμενο του μηνα για εσάς θα τονίσει την ανάγκη για υλική και συναισθηματική ασφάλεια. Ο Άρης εδώ συνδέει αυτή την ανάγκη με την έκφραση της δύναμης και σας κάνει τολμηρούς και ριψοκίνδυνους, σχεδόν πάντα εκ του ασφαλούς. Ο οικονομικός τομέας παίρνει μια καλύτερη τροπή και σας δίνει την ευκαιρία να καλύψετε ευκολότερα ανάγκες που έχουν συσσωρευθεί. Οι πιο ριψοκίνδυνοι, όπως και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, φανείτε προνοητικοί στη διαχείριση των χρημάτων. Το φαινόμενο μπορεί να τονίζει τις πράξεις ή ευκαιρίες οικονομικής φύσεως, αλλά ευαισθητοποιεί τον συντηρητισμό ή την πλεονεξία, που άθελα μπορεί να σας οδηγήσουν σε κακούς υπολογισμούς.

ΓΗ

ΤΑΥΡΟΣ
Η συγκέντρωση είναι το παν

Το φαινόμενο επηρεάζει την επικοινωνία, τις νομικές σας υποθέσεις, τις ενδεχόμενες μετακινήσεις που πρέπει να κάνετε και στους νεώτερους από εσάς, τις σπουδές σας. Η επιτυχία και η ευόδωση των στόχων σας θα εξαρτηθεί από τη συγκρότηση και την οργάνωσή σας. Περιορίστε τους φόβους σας και τους θυμούς σας για να γίνετε περισσότερο αποτελεσματικοί. Μη διασπάστε σε θέματα δευτερεύουσας σημασίας, προσπαθήστε η τακτική και η στρατηγική σας να έχει αποτελέσματα, διατηρήστε καλή τη σχέση σας με τον Νόμο, προσέχετε όταν κλείνετε συμφωνίες εμπορικές, ελέγχετε τον τρόπο που οδηγείτε ή χειρίζεστε μηχανές και μηχανήματα και αποφύγετε να ξεκινήσετε νομικές αναμετρήσεις.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Ενισχύοντας την πυγμή σας

Το φαινόμενο θα επηρεάσει τη δημιουργική σας έκφραση βοηθώντας σας να την απογειώσετε, αλλά και τις σχέσεις με αγαπημένα πρόσωπα. Η επιρροή της είναι θετική, συγκριτικά με άλλες ομάδες και έπειτα από αρκετούς μήνες ταλαιπωρίας, το φαινόμενο σας βοηθά να οργανώσετε και να ενισχύσετε τον δυναμισμό σας. Τονίζει τη λιμπιντική φύση του Άρη στη ζωή σας και κάνει την παρέμβαση του ενστίκτου αλλά και της δημιουργικότητάς σας πιο αποτελεσματική. Σχέσεις αγάπης αλλά και δημιουργικότητας θα ενισχυθούν και θα επεκταθούν. Όσοι συναντήσετε δυσκολίες, αυτές αποτελούν την αποκάλυψη μιας πραγματικότητας που δεν φαινόταν μέχρι σήμερα. Πρέπει αυτές να τις αποδεχθείτε και να πράξετε ανάλογα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Με το βλέμμα στις σχέσεις

Σημαντική για σας αυτή η περίοδος, που ο Άρης συναντά τον Πλούτωνα στο ζώδιό σας. Ένας καινούργιος κύκλος αρχίζει, τόσο στον τομέα των σχέσεων όσο και στην προώθηση προσωπικών υποθέσεων. Η συμμετοχή του Ουρανού δείχνει αναστατώσεις στην προσωπική σας ζωή και επεισόδια στο οικογενειακό περιβάλλον. Αποφασισμένοι να φτάσετε εκεί που θέλετε, γρήγορα τα υποσκελίζετε και προχωράτε δυναμικά στους στόχους που έχετε θέσει. Στο μεταξύ, κάποιες αναθεωρήσεις κρίνονται αναπόφευκτες, κυρίως στον τομέα σχέσεων και συνεργασιών. Αυτό συνεπάγεται τον τερματισμό σχέσεων που δεν αποδίδουν ή την πυροδότηση καινούργιων που θα σας αιφνιδιάσουν.

ΑΕΡΑΣ

ΔΙΔΥΜΟΙ
Κλείνοντας εκκρεμότητες

Τα φαινόμενο θα επηρεάσει πολύ τον άξονα των εισπράξεων και των πληρωμών. Παράλληλα, τα εξωτερικά γεγονότα θα επιστρατεύσουν τις ασφαλιστικές σας δικλείδες και το ένστικτο αυτοσυντήρησης. Ενδεχομένως να πιεστείτε από τις οικονομικές σας υποχρεώσεις και από τους δανειστές σας αυτή την περίοδο. Ο Άρης και ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω θα επηρεάσουν την υλική και τη συναισθηματική κατάσταση αυτής της εποχής. Ειδικά ο Άρης θα κρίνει τα αποθέματα δύναμής σας και θα σας υποχρεώσει να κλείσετε χρεωστικές εκκρεμότητες. Η καθημερινότητα αυτού του μήνα θα σας εξαντλήσει σωματικά και ψυχικά, αλλά θα σας βοηθήσει, ταυτόχρονα, να τακτοποιήσετε πολλές υποθέσεις σας.

ΖΥΓΟΣ
Ανάμεσα σε δυο αγάπες

Για σας το φαινόμενο του μήνα έχει επεισοδιακό χαρακτήρα. Φέρνει σε αντιπαράθεση την αισθηματική σας ζωή με το οικογενειακό σας περιβάλλον. Βασικά πυροδοτεί εξελίξεις στον οικογενειακό χώρο, που ενδεχομένως δεν είχατε υπολογίσει. Αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις δικών σας ανθρώπων, τις οποίες πρέπει να λάβετε υπόψη, σας οδηγεί στο δίλημμα για το πόσο μπορείτε να θυσιάσετε μια οικογενειακή σχέση για μια ερωτική. Σε άλλες περιπτώσεις συμβαίνει το αντίθετο. Αποστασιοποιείστε από τα αισθηματικά σας για να αφιερώσετε το χρόνο και την ενέργειά σας σε ό,τι αφορά το σπίτι, την αποκατάστασή του και την ενίσχυση της λειτουργικότητάς του.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Προσεκτικές επιλογές

Το φαινόμενο επηρεάζει τον εσωτερικό σας κόσμο και τον ψυχισμό σας. Τα γεγονότα που θα μεσολαβήσουν στο εξωτερικό περιβάλλον θα ευαισθητοποιήσουν την ψυχική σας ισορροπία και θα καλλιεργήσουν ανησυχίες και άγχη. Αυτές οι ανησυχίες μπορεί να αποδειχθούν αρνητικές ή και θετικές για την εσωτερική σας εξέλιξη. Πολλά θα κριθούν από τις εξωτερικές επιρροές του περιβάλλοντος αλλά και από την αντιμετώπιση του ίδιου του εαυτού σας. Αν ο Άρης σας προσανατολίσει σωστά θα διοχετεύσει τον δυναμισμό σας σε πράγματα που αξίζουν. Αν συμβεί το αντίθετο θα γίνει αφορμή να χάσετε χρήματα, χρόνο και ενέργεια. Προσέξτε λοιπόν τους δρόμους που θα ακολουθήσετε και τους τρόπους που θα εφαρμόσετε.

ΝΕΡΟ

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Οι σχέσεις στο προσκήνιο

Το φαινόμενο του μήνα επηρεάζει βαθιά τις προσωπικές και τις κοινωνικές σας σχέσεις. Ήρθε η στιγμή να φανεί ποιες από αυτές θα τερματιστούν και ποιες θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Παράλληλα, θα δοκιμάσει τις επαγγελματικές συνεργασίες σας με τους άλλους. Οι αντιδράσεις των άλλων θα είναι αιφνίδιες και καταλυτικές. Η δεκτικότητά σας θα παίξει σημαντικό ρόλο, όπως και η αντίδρασή σας. Όσο και αν κάποιοι σας προκαλέσουν, αποφύγετε ρήξεις ή άμεσες αναμετρήσεις. Φανείτε ευέλικτοι και αφήστε τα γεγονότα να σας οδηγήσουν εκεί που πρέπει. Δείξτε επιφυλακτικότητα στις υποσχέσεις των άλλων και άλλο τόσο ψυχραιμία στις ενδεχόμενες πιέσεις τους.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Ο αστάθμητος παράγοντας

Το φαινόμενο θα επηρεάσει το καθημερινό σας πρόγραμμα, τις πάγιες συνήθειές σας και ό,τι αφορά την κίνηση και την επικοινωνία. Ο Άρης με τον Πλούτωνα εδώ εκδηλώνουν μια νέα πραγματικότητα στις άμεσες σχέσεις, στις συναλλαγές και στις συμπτώσεις, δημιουργώντας για άλλους μια διέξοδο και για άλλους ένα πρόβλημα. Τα εκφραστικά σας μέσα θα παίξουν σημαντικό ρόλο, όπως επίσης θα μετρήσει πολύ η κινητικότητα του μυαλού και του σώματός σας. Είναι κατάλληλη εποχή να κλείσετε συμφωνίες και να κάνετε αγοραπωλησίες, αρκεί να γίνουν σωστά. Αρκετοί θα αποφασίσετε μια αλλαγή διαμονής, ή ένα αιφνίδιο ταξίδι θα σας βοηθήσει να κάνετε καινούργια σχέδια για το μέλλον.

ΙΧΘΥΕΣ
Με οδηγό το ένστικτο

Το φαινόμενο θα επηρεάσει τις φιλοδοξίες και τις φιλοσοφικές σας εξάρσεις, αλλά τα γεγονότα που θα σας απορροφήσουν ενδέχεται να σας απομονώσουν από το άμεσο περιβάλλον σας. Ο τομέας του ωροσκοπίου σας που επηρεάζει είναι πιο θεωρητικός και ιδεαλιστικός. Είναι ο τομέας που συμβολίζει την τοποθέτησή σας στα παγκόσμια γεγονότα κι επηρεάζει τις γνώμες και τις εκτιμήσεις σας απέναντι σε αυτά. Ο Άρης θα κατευθύνει τον δυναμισμό και το ένστικτό σας, περισσότερο σε θεωρίες και ιδέες, που αν μπορέσετε αν τις εφαρμόσετε θα αποδειχθείτε πρωτοπόροι ή εφευρετικοί. Πολλοί θα απορροφηθείτε στα χόμπι και στα πιστεύω σας. Άλλοι θα απομονωθείτε στον δικό σας κόσμο, ξεχνώντας για λίγο τη γλώσσα των γύρω σας.

Πηγή: Άστρα και Όραμα