Πώς σε επηρεάζει η Υπερ-Πανσέληνος του Νοεμβρίου στον Ταύρο;

14.11.2016
Φυσικά στο φως δεν έρχονται μόνον ό,τι επιθυμούμε να αλλάξουμε, αλλά φωτίζονται αισθήματα, πράξεις, αντιδράσεις, επιθυμίες, χαρακτηριστικά μας, κομμάτια του εαυτού μας που δεν μας αρέσουν, ή μας πονάνε, ή έχουμε καταπιέσει, απωθήσει ή έχουμε θάψει, θεωρώντας ότι τα εξαφανίσαμε. Στις Πανσελήνους αντιμετωπίζουμε τη σκιά μας, τη σκοτεινή μας πλευρά. Η επιρροή αυτής της Πανσελήνου στο ζώδιο του Ταύρου είναι ακόμα πιο έντονη αφού αυτή η Πανσέληνος ανήκει στις Σούπερ-Σελήνες που ονομάζονται έτσι επειδή πλησιάζουν πιο κοντά τη Γη. Ο Σκορπιός, στον οποίο βρίσκεται ο Ήλιος, είναι το ζώδιο που περισσότερο από όλα σχετίζεται με τη σκιά εμμονές, δράμα, σκοτάδι. Ο Σκορπιός φέρνει στην επιφάνεια επίσης θέματα εμπιστοσύνης. Μπορεί να μην έχουμε όλοι γενέθλιους πλανήτες στον Σκορπιό, άλλα όλοι έχουμε 8ο Οίκο (τον οίκο που συμβολίζει τον Σκορπιό) στον χάρτη μας και φυσικά Πλούτωνα, τον σύγχρονο κυβερνήτη του Σκορπιού, που δείχνουν σε ποιον τομέα αντιμετωπίζουμε τους δαίμονές μας, τι επιθυμούμε και με ποιο τρόπο θα μεταμορφώσουμε τον πόνο και τα βάσανά μας σε ωριμότητα, σοφία και κατανόηση. Η άρνηση και η καταπίεση των επιθυμιών και των αναγκών μας σε συνδυασμό με το ρίξιμο του φταιξίματος στους άλλους μάς κρατούν στο σκοτάδι, ενώ η συνειδητοποίηση δημιουργεί διεξόδους.

Με τον ίδιο τρόπο η Αφροδίτη, κυβερνήτης του Ταύρου, και ο 2ος οίκος (που συμβολίζει τον Ταύρο στον γενέθλιο χάρτη μας) περιγράφει πώς και πού μπορούμε να αναπτύξουμε μια υγιή σχέση με το φυσικό κόσμο. Η σκιά του Ταύρου περιέχει υπερβολική ή καθόλου προσοχή στην οικονομική ασφάλεια, την ύλη και τον αισθησιασμό. Η αποθέωση της ύλης και η περιφρόνηση της πνευματικότητας όπως και η εμμονή με τον πλούτο ανήκουν στη σκοτεινή πλευρά του Ταύρου.

Η επιρροή αυτής της Πανσελήνου είναι ακόμα πιο έντονη αφού αυτή η Πανσέληνος ανήκει στις Σούπερ-Σελήνες που ονομάζονται έτσι επειδή πλησιάζουν πιο κοντά τη Γη. Ενώ στα τέλη Οκτωβρίου η Σελήνη απέχει από τη Γη 406.οοο χλμ σε αυτή την Πανσέληνο η Σελήνη πλησιάζει τη Γη στα 356.οοο χλμ. Τόσο κοντά η Σελήνη θα φτάσει άλλη μια φορά σε αυτόν τον αιώνα, στις 25 Νοεμβρίου 2034.

Αν και ο Ουρανός δημιούργησε το τελευταίο τετράγωνο ακριβείας με τον Πλούτωνα μέσα στο 2015 οι δυο αυτοί πλανήτες συνεχίζουν να κάνουν μεταξύ τους τετράγωνο (αλλά με απόκλιση 12ο) μέχρι τον Μάιο του 2019 δημιουργώντας ριζικές, βίαιες, αναπάντεχες αλλαγές κάθε φορά που ένας άλλος πλανήτες συνδέεται με αυτούς. Η Αφροδίτη, που κυβερνά τον Ταύρο, συναντά τον Πλούτωνα, κυβερνήτη του Σκορπιού στις 25 Νοεμβρίου και τετραγωνίζει τον Ουρανό στις 29 Νοεμβρίου (16ο-21ο Αιγόκερου/Κριού) μας πιέζει να ξεκαθαρίσουμε αξίες και σχέσεις, να συνειδητοποιήσουμε τι δίνει ζωντάνια στη ζωή μας και τι πρέπει να αλλάξουμε ώστε να διευκολυνθούμε στην επίτευξη των στόχων μας.

Λίγες μέρες μετά την Πανσέληνο, στις 17/11 η ευαισθησία και η δημιουργικότητα, η διαίσθηση και η φαντασία οξύνονται με τον Ποσειδώνα σε σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό στις 9ο των Ιχθύων, που τετραγωνίζει τον Ερμή στις 19 και κάνει στάση προς ορθή πορεία στις 20. Ο Ποσειδώνας σε σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό μας προτρέπει να απαλλαγούμε από τη σκιά των Ιχθύων, δηλαδή από την τάση να γίνουμε θύματα ή μάρτυρες, από την τάση για εξάρτηση και την επιθυμία για φυγή από την πραγματικότητα που εντείνεται από έξεις όλων των ειδών. Ο Ποσειδώνας σε τετράγωνο με τον Ερμή θολώνει τη λογική και μας προτείνει να καθορίσουμε τα επόμενα βήματά μας συνυπολογίζοντας την καρδιά.

Σημαντικότατα πάντως γεγονότα της περιόδου αποτελούν τα τετράγωνα που θα κάνει ο Δίας με τον Πλούτωνα (24/11/2016, 30/3 και 4/8 2017 στις 16ο-19ο Ζυγού/Αιγόκερου) και οι τρεις αντιθέσεις του με τον Ουρανό (26/12/2016, 2/3 και 27/9, 2017 στις 21ο-27ο Ζυγού/Κριού). Ακόμα περισσότερο και εξαιτίας των ανάδρομων περασμάτων του ο Δίας θα παραμείνει (με 10ο απόκλιση) σε τετράγωνου με τον Πλούτωνα για ένα σχεδόν χρόνο, (από 1/10/2016 έως τις 25/9/2017) και εννέα μήνες σε αντίθεσή (με απόκλιση 10ο) με τον Ουρανό (από τις 3 Νοεμβρίου 2016 έως την 1η Μαΐου 2017 και από 11 Αύγουστου έως 6 Νοεμβρίου 2017) προκαλώντας έντονη κοινωνική και πολιτική αναστάτωση, πιέζοντας για οικονομικές μεταρρυθμίσεις, ενώ σε επίπεδο σχέσεων απαιτεί μεγαλύτερη ελευθερία, ισότητα και κοινή προσπάθεια.

Ποιους επηρεάζει

Επηρεάζει κυρίως τους γεννημένους στο τρίτο δεκαήμερο των σταθερών ζωδίων (Σκορπιούς, Υδροχόους, Ταύρους, Λέοντες) και όσους έχουν ωροσκόπους και πλανήτες σε αυτά μεταξύ 20ο και 25ο.

Μάθε πώς σε επηρεάζει ανάλογα με το ζώδιό σου στις επόμενες σελίδες

Κριός:

Μπορεί εσύ να αναζητάς όσο τίποτε την ηρεμία σου, αλλά η αλήθεια είναι πως είναι πολύ δύσκολο να χαλαρώσεις με τα όσα συμβαίνουν γύρω σου. Αυτή η πανσέληνος στον Ταύρο επηρεάζει τον δεύτερο οίκο σου που σχετίζεται με τα προσωπικά σου ζητήματα και στην ουσία λειτουργεί έτσι ώστε να ισορροπεί τις καταστάσεις στον τομεά αυτόν. Αν δεις πώς τα πράγματα γίνονται ...δύσκολα δεν έχεις παρά να πάρεις τον χρόνο σου και να σκεφτείς πριν προλάβεις να πεις τι αποφάσισες.

Ταύρος:

Αυτή η Υπερ Πανσέληνος στο ζώδιό σου στον πρώτο οίκο γυρίζει γύρω από εσένα και φυσικά το "Εγώ" σου υπενθυμίζοντας σου να παραμείνεις πρακτική σε ένα κόσμο που μοιάζει να έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Μην ξεχνάς πως όταν περιμένεις πάρα πολλά από τους γύρω σου τότε το πιο πιθανό είναι να απογοητευτείς και μην ξεχνάς δεν έχει σημασία αν εσύ οδηγείς ή σε οδηγούν σε ένα μονοπάτι αρκεί μόνο να είναι το μονοπάτι που εσύ η ίδια έχεις διαλέξεις.

Δίδυμοι:

Οι δεσμεύσεις που έχεις κάνει στα επαγγελματικά σου πρέπει να τηρηθούν και εσύ αυτό το διάστημα παλεύεις με τον εαυτό σου στην ουσία προσπαθώντας να τηρήσεις τις υποσχέσεις που έχεις δώσει σε αυτόν τομέα. Η Υπερ-Πανσέληνος αυτή επηρεάζει θέματα που έχουν να κάνουν με την ψυχολογία σου και εσύ αναρωτιέσαι με τποιον τρόπο θα γεμίσεις μπαταρίες αν έχεις τόση δουλειά. Βρες έστω και λίγα λετπά την ημέρα για τον εαυτό σου!

Καρκίνος:

Οι σχέσεις μπορεί να είναι περίπλοκες αυτό το διάστημα αλλά με το φαινόμενο αυτό να επηρεάζει τις διαδικτυακές σου συνομιλίες και εσύ ανακαλύπτεις νέους τρόπους για να συνδεθείς με τους φίλους σου και να τους κρατήσεις κοντά σου. Η ανάγκη σου να συνδεθείς με τους δικούς σου ανθρώπους- ακόμη και εκείνους που είναι μακρυά σου- τώρα παίρνει σάρκα και οστά με τις σύγχρονες τεχνολογίες και όλες τις δυνατότητες που σου προσφέρουν!

Λέων:

Τις ημέρες αυτές θα δεις πως θα νιώσεις μια έντονη αποφασιστικότητα να κάνεις αλλαγές στον χώρο του σπιτιού. Βέβαια το φαινόμενο αυτό επηράζει κυρίως την κοινωνική σου ζωή και πιο συγκεκριμένα τον χώρο της δουλειάς σου. Το μαυλό σου μπορεί να τριγυρνάει στις παρακτικές λύσεις έτσι ώστε να είσαι εντάξει στις υποχρεώσεις σου στη δουλειά, οπότε να έχεις και περισσότερο χρόνο για να ασχοληθείς με τα προσωπικά σου θέματα.

Παρθένος:

Σίγουρα χρειάζεσαι ένα διάλειμμα από όλες τις συνεχόμενες πιέσεις που δέχεσαι από την καθημερινότητά σου. Η Υπερ Πανσέληνος στο πρακτικό ζώδιο του Ταύρου ρίχνει φως στα θέματα της εκπαίδευσης και επιμόρφωσης σου και σε βάζει στο μουντ να θέλεις να επεκτείνεις τις γνώσεις σου με ένα σεμινάριο ή κάποιον άλλο τρόπο. Εσύ αναζητάς τρόπους να διευρύνεις τους ορίζοντες σου στο επαγγελματικό σου πεδίο και αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να φανταστείς πως θέλεις να είσαι στο μέλλον!

Ζυγός:

Αναρωτιέσαι με τποιον τρόπο θα κρατήσεις τα πράγματα όσο γίνεται πιο απλά; Τότε καλό είναι βρεις ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι και θα σε οδηγήσουν σωστά και μεθοδικά στην επιτυχία. Το να στηριχτείς σε κάποιον ή σε κάποιους ανθρώπους που εμπιστεύεσαι είναι μια αρχή πρόσεξε όμως μήπως τελικά απογοητευτείς και τότε πρέπει να επαναπροσδιορίσεις τις απαιτήσεις σου από τους άλλους όχι μόνο στο επαγγελματικό κομμάτι αλλά και στο προσωπικό.

Σκορπιός:

Μπορεί να χρειαστεί να δουλέψεις πολύ περισσότερο για να ανταποκριθείς στις προσδοκίες των γύρω σου όμως αύτη η Πανσέληνος στον Ταύρο επηρεάζει τις συνεργασίες σου και δεν αφήνει πολύ ελεύθερο χώρο για τις προσωπικές σχέσεις στον επαγγελματικό χώρο. Πρόσεξε να μην παρασυρθείς από κάποιον που θέλει να σε εκμεταλλευτεί στο εργασιακό περιβάλλον αφού ακόμη και αν νομίζεις πως ξέρεις τι ζητάς, τα συναισθήματά σου είναι ακόμη κάπως ρευστά.

Τοξότης:

Το να παραμείνεις ικανοποιημένη από την απόδοση σου στην δουλειά ίσως τελικά απαιτεί πρισσότερο κόπο από ότι πίστευες. Αυτή η Υπερ Πανσέληνος φαίνενται πως επηρεάζει τα εργασιακά σου και βασικά αυτό που θα καταλαβαίνεις τις ημέρες αυτές δεν αποκλείεται να είναι πως υπάρχει τετράστιο χάσμα ανάμεσα στα όνειρα σου και τα καθημερινά σου tasks και έτσι να πάρεις την τελική αποφάση για μια αλλαγή που σκέφτεσαι να κάνεις στα επαγγελαμτικά σου.

Αιγόκερως:

Οι επιθυμίες σου δεν χωράει αμφιβολία πως είναι αρκετά ξεκάθαρες αφού ζητάς ακριβώς αυτό που ζητάς από τον κάθε άνθρωπο. Η Υπερ Πανσέληνος αυτή επηρεάζει κυρίως θέματα που σχετίζονται με τα αισθηματικά σου και έτσι έρχονται στην επιφάνεια οι πιο δυνατές σου επιθυμίες. Προσπάθησε να μην καταπιέσεις τις επιθιυμίες σου και μην εξχάς πως πολλές φορές η οικειότητα σε μια σχέση μπορεί να οδηγήσει σε ζήλια, σε λογικά πάντα πλάσια.

Υδροχόος:

Τώρα προσπαθείς να κάνεις τη ζωή σου όσο πιο απλή γίνεται. μιας και η Πανσέληνος αυτή ρίχνει φως στις πιο οικογενειακές σου καταστάσεις και εσύ ψάχνεις την ευχαρίστηση στα απλά πράγματα τώρα περισσότερο παο ποτέ. Η ανάγκη σου να στηρίζεσαι στους φίλους σου αλλά και την οικογένειά σου είναι τώρα περισσότερο έντονη από ποτέ.

Ιχθείς:

Aν και μπορεί να είναι λιγάκι περίεργο φαίνεται πως αντλείς ευχαρίστηση από το να φτιάχνεις το πρόγραμμά σου και να το τηρείς όσο περισσότερο μπορείς. Αυτή η πανσέληνος στον Ταύρο επηρεάζει τις σχέσεις του άμεσου περιβάλλοντός σου βάζοντας σε παράλληλα σε μουντ να βρεις την απαραίτητη ισορροπία ανάμεσα στα όνειρα σου που θέλεις να τα κυνηγίσεις αλλά και τις απαιτήσεις της καθημερινότητας.

Από τον Γιώργο Πανόπουλο
fb/www.cosmictelegram.gr

Πηγή: Astra& Οrama

Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη