Πώς θα σε επηρεάσει η Νέα Σελήνη στον Τοξότη;

28.11.2016
Η Νέα Σελήνη στον Τοξότη αποκαλύπτει πού είμαστε έτοιμοι για νέες περιπέτειες και πού χρειάζεται να υιοθετήσουμε νέες αντιλήψεις, οπτικές γωνίες και απόψεις.

Ο αστεροειδής Juno είναι ακριβώς δίπλα στη σύνοδο Ήλιου/Σελήνης, φωτίζοντας θέματα συντροφικότητας και εξουσίας. Η Juno, η ρωμαϊκή θεά του Γάμου, προέρχεται από την ελληνική μυθολογία και πρόκειται για την Ήρα. Οι παροιμιώδεις καβγάδες της με τον κυβερνήτη θεών και ανθρώπων Δία απεικονίζει ουσιαστικά τη μάχη μεταξύ αρσενικού και θηλυκού και την προσπάθεια για ισορροπία. Η Ήρα συμβολίζει ό,τι επιθυμούμε από μια συντροφική σχέση και δείχνει από τι χρειάζεται να απαλλαγούμε ώστε να έχουμε μια λειτουργική και ικανοποιητική συνύπαρξη. Η σύνοδος της Ήρας με τη Νέα Σελήνη και κοντά στον Κρόνο και τον Ερμή, που βρίσκονται επίσης στον Τοξότη, μας ωθεί να σκεφτούμε έντονα και εντατικά: Τι θεωρούμε αγάπη; Πέρα από τα κλισέ και τις new age θεωρίες περί καλής ενέργειας κ.λπ., εμείς τι νιώθουμε ό,τι είναι αγάπη, πώς εμείς την προσφέρουμε, πώς εμείς την αντιλαμβανόμαστε. Τι περιμένουμε από μια σχέση; Τη ζούμε όπως επιθυμούμε; Αν όχι τι είναι αυτό που μας εμποδίζει; Τι είναι ζωή για εμάς; Τι σκέφτόμαστε όταν λέμε «ζω»; Θα ήταν καλό οι απαντήσεις στις ερωτήσεις να περιέχουν τις δικές μας απόψεις, την προσωπική μας ηθική, τη δική μας οπτική γωνία. Όχι τι κουβαλάμε από γονείς, περιβάλλον, σχολείο, φίλους, κοινωνία. Έχει επίσης σημασία να μη βάλουμε στις απαντήσεις μας τους άλλους κατηγορώντας τους, κριτικάροντάς τους, βάζοντας τον εαυτό μας σε αντιπαλότητα με την έννοια «ναι, εγώ νιώθω ότι η αγάπη είναι έτσι, αλλά οι άλλοι δεν με αφήνουν, δεν καταλαβαίνουν, η εποχή δεν δέχεται αισθήματα, οι άλλοι δεν ανταποκρίνονται κλπ?». Το ζήτημα είναι να βρούμε το προσωπικό μας κέντρο ?ούτε να παπαγαλίσουμε ούτε να υποδυθούμε ούτε να κάνουμε πράγματα που δεν νιώθουμε ή μας είναι ξένα. Σημασία έχει η καρδιά και η ψυχή μας. Εκεί υπάρχουν οι απαντήσεις.

Η νέα Σελήνη τετραγωνίζει τον Νότιο Δεσμό και τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς, καλώντας μας να βγάλουμε τις παρωπίδες και να στραφούμε στις πνευματικές αλήθειες που περιέχουν την ισότητα, την ιερότητα της ζωής, τη σύνδεση όλων με όλους. Ο Τοξότης αναζητά την αλήθεια μέσα από τα ταξίδια, τη γνώση, την περιπέτεια. Οι Ιχθύες την ανακαλύπτουν στην καρδιά, στην ηρεμία, στη σιωπή και στην ενότητα με όλο το φάσμα της ζωής. Να δώσουμε σημασία στο ένστικτο και τη διαίσθησή μας, στις αυθόρμητες σκέψεις, στην ενόραση και τις εκλάμψεις γύρω στις 30 Νοεμβρίου, όταν ο Ήλιος στον Τοξότη θα τετραγωνίσει τον Ποσειδώνα αλλά και το σημείο της Ηλιακής Έκλειψης στην Παρθένο της 1ης Σεπτεμβρίου στις 9ο της Παρθένου. Πώς εξελίχθηκε η ζωή μας αυτούς τους τρεις μήνες; Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε εσωτερικά; Αν κάναμε δουλειά με τον εαυτό μας, τότε την επομένη μέρα, 1η Δεκεμβρίου, ο Χείρων σε ορθή πορεία μπορεί να σηματοδοτήσει τη λύση ενός χρονίζοντος προβλήματος ή να μας βοηθήσει να καταλάβουμε τι θα βοηθήσει στην ίασή του.

Ο Δίας, ο παραδοσιακός κυβερνήτης του Τοξότη, που βρίσκεται στον Ζυγό, στο ζώδιο της ισότητας των σχέσεων και της αρμονίας, σχηματίζει ένα δυναμικό Ταφ Τετράγωνο τετραγωνίζοντας τον Πλούτωνα και την Αφροδίτη στον Αιγόκερω και κάνοντας αντίθεση με τον Ουρανό και τη Δήμητρα (Ceres) στον Κριό. Να θυμίσω ότι τα τετράγωνα απαιτούν αλλαγή αντίληψης, ενώ οι αντιθέσεις μάς αναγκάζουν να αλλάξουμε μέσα από συγκρούσεις που καλούμαστε να μετατρέψουμε σε συνεργασία. Αυτό το Ταφ Τετράγωνο απαιτεί να αναλάβουμε την ευθύνη του εαυτού μας, να ενεργοποιήσουμε τις ικανότητές μας και να αναγνωρίσουμε τις συνέπειες των επιλογών μας. Πώς και υπό ποιές συνθήκες και περιστάσεις ξεχνάμε τη δύναμή μας και χάνουμε την αυτοπεποίθησή μας; Ποιες πεποιθήσεις και προκαταλήψεις δεν μας επιτρέπουν τη χαρά; Πού χρειάζεται να είμαστε πιο δυναμικοί; Το κομμάτι που λείπει στο Ταφ Τετράγωνο είναι στον Καρκίνο, που μας συνιστά να νιώσουμε τα αισθήματά μας, να σεβαστούμε τις ανάγκες μας υπενθυμίζοντάς μας ταυτόχρονα ότι όλοι είμαστε μέλη της ανθρώπινης οικογένειας.

Αυτή η σημαντική Νέα Σελήνη στον Τοξότη μάς λέει ότι χρειάζεται για λίγο να σταματήσουμε να μιλάμε, να τρέχουμε, να επικεντρωνόμαστε σε καθημερινά προβλήματα και να αποσπάμε την προσοχή μας στα κοινωνικά δίκτυα, ώστε μέσα στη σιωπή να ακούσουμε τι πραγματικά πιστεύουμε, επιθυμούμε, επιδιώκουμε, αγαπάμε.

Ποιους επηρεάζει
Επηρεάζει τα μεταβλητά ζώδια (Τοξότες, Ιχθύς, Διδύμους, Παρθένους) και κυρίως τους γεννημένους στο πρώτο δεκαήμερο, όπως και ωροσκόπους και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια μεταξύ 5ο-10ο .

Διάβασε παρακάτω πώς θα σε επηρεάσει ανάλογα με το ζώδιό σου:

Κριός:

Τώρα σου φαίνεται πως είναι ακόμη πιο εύκολο για εσένα ακολουθήσεις το όνειρό σου. Μπορεί να σου απρουσιαστεί μαι ευκαιρία να μάθεις καινούργια πράγματα και τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για να την αδράξεις!

Ταύρος:

Το μόνο φυσικό και επόμενο είναι να θέσεις ακόμη υψηλότερους στόχους και να προσπαθήσεις να τους φτάσεις. Αυτή η Νέα Σελήνη στον Τοξότη επηρεάζει θέμτα που έχουν να κάνουν με τον εαυτό σου και πως διαρκώς μπορείς να ανακαλύψει καινούργια πράγματα για εσένα την ίδια.

Δίδυμοι:

Η προοπτική σου αλλάζει προκαλώντας σε να αλλάξεις τον τρόπο που βλεπεπις όχι μόνο τονε αυτό σου αλλά και τους γύρω σου αφού η Νέα αυτή Σελήνη επηρεάζει την σχέση σου με τους άλλους. Τώρα είναι η εποχή που δημιουργείς τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να κάνεις σημαντικές αλλαγές ή και γνωριμίες στο μέλλον. Μην περιμένεις να βρεις μια απάντηση σε πολλά και κυρίως περίπλοκα ζητήματα.

Καρκίνος:

Απροσδόκητα γεγονότα στον χώρο της εργασίας σου αρχικά, μπορεί να σου βγουν σε καλό και να "ανοίξουν" τους ορίζοντες σου. Η Νέα αυτή Σελήνη επηρεάζει τον εαυτό σου και τον τρόπο που βλέπεις τους άλλους και τις καταστάσεις γενικότερα, μαθαίνοντας σου να βλέπεις τι αλλαγές με ακόμη πιο θετική ματιά.

Λέων:

Μπορεί η πρόθεσή σου να είναι πάντοτε καλή αλλά δεν αποκλείεται πολλές φορές να οδηγείς τους γύρω σου στα λάθος συμπεράσματα ή να οδηγείσαι και εσύ η ίδια σε αυτά και να πιστεύεις πράγματα που τελικά δεν ισχύουν. Η Νέα αυτή Σελήνη που επηρεάζει τον οίκο σου που σχετίζεται με τις ρομαντικές σου σχέσεις επηρεάζει τις γνωριμίες και τα ερωτικά σου. Αυτή την εποχή έχεις έντονη κοινωνική ζωή και αυτό μόνο σε καλό μπορεί να σου βγει.

Παρθένος:

Δεν χρειάζεται να ταξιδέψεις σε κάποιο εξωτικό μέρος για να έχεις μια αίσθηση περιπέτειας στη ζωή σου. Αυτή η Νέα Σελήνη στον Τοξότη επηρέαζει τα θέματα του σπιτιού και της οικογένεια και όπως φαίνεται καταλαβαίνεις πόση δύμανη πάιρνεις από την αγάπη που λαμβάνεις από την οικογένεια σου.

Ζυγός:

Mπορεί η ατμόσφαιρα να είναι ηλεκτρισμένη, οπότε μην περιμένεις τα πράγμτα αυτό το σδιάστημα να έρθουν ακριβώς όπως τα περιμένεις. Αυτή η Νέα Σελήνη στον Τοξότη επηρεάζει κυρίως τα όσα σε αποσπούν και τελικά φέρνουν μαζί τους περισσότερο ενθουσιασμό απο όσο θα περίμενες. Οι καταστάσεις αλλαζουν πολύ γρήγορα και εσύ δεν έχεις παρά να μείνεις ψύχραιμη όταν μπροστά σου έχεις ένα χάος.

Σκορπιός:

Tώρα φαίνεται πως είναι να βλέπει το φως μέσα από το σκοτάδι αλλά και πως μπορείς να επαναπροσδιορίσεις τον σκοπό της χωής σου. Γενικά αυτό το διάστημα με την Νέα Σελήνη ασχολείσαι με τον εαυτό σου και τις αξίες σου και σκέφτεσαι την παρούσα προσέγγιση σου στα οικονομικά ζητήτατα.

Τοξότης:

Έχεις το χάρισμα αυτό το διάστημα να εντυπωσιάζεις όποιον γνωρίζεις και είναι λογικό με την Νέα αυτή Σελήνη να επηρεάζει ότι έχει σχέση με τον εαυτό σου. Όπως φαίνεται αυτό ο διάστημα η ενέργεια σου είναι στα ύψη και οι γύρω σου δυσκολεύονται να σε φτάσουν!

Αιγόκερως:

Αν και εσείς που ανήκετε στο ζώδιο έχετε ανάγκη από το να θέτετε στόχους, η χαρά σου βρίσκεται στο τώρα. Η Νέα αυτή Σελήνη παίρνει το μαυλό σου από τη δουλειά και η σκέψη σου γυρίζει σε θέματα πιο μεταφυσικά. Δώσε μια ευκαιρία στη φαντασία σου να σε ταξιδέψει στα μέρη που θέλεις και άφησε το μυαλό σου γιαλίγο.

Υδροχόος:

Όπως και όλοι οι υπόλοιποι φαίνεται πως έχει πολλά στους ώμους σου. Αυτό που χρειάζεσαι τώρα είναι λίγο να ηρεμήσεις μαζί με την οικογένεια και τους φίλους σου θυμίζοντας σου πόσο πολύ ευθχαριστιέσαι αυτή την εποχή του χρόνου. Φυσικά και μπορεί ο θόρυβος να είναι αρκετός και εσύ να αναζητάς και λιγάκι την ηρεμία σου, αλλά αυτό είναι κάτι που ρυθμίζεται.

Ιχθείς:

Οι φιλοδοξίες σου ανοίγουν πολλές πόρτες και τώρα οι νέες ευκαιρίες για μια καριέρα είναι αυτό που θα σου συμβεί τις επόμενες ημέρες. Η κοινωνική σου ζωή είναι στο επίκεντρο τις επόμενες ημέρες με την Νέα Σελήνη κι εσύ το μήνυμα των ημεών που παίρνεις είναι πως να ενεργείς αλλά πάντα κάνοτνας πρσεκτικά βήματα.

Από τον Γιώργο Πανόπουλο
fb/www.cosmictelegram.gr

Πηγή: Astra & Orama

Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη