Προβλέψεις 2009

01.01.2009

Αξιοποιήστε στο έπακρο τη νέα χρονιά

Στις 5 Iανουαρίου 2009 ο Δίας, που μπορεί να σας βοήθησε σημαντικά στην κοινωνική αναγνώριση και την καριέρα σας, αλλά από την άλλη σας έφερνε ώρες ώρες εκτός σχεδίων και εκτός εαυτού, εγκαταλείπει τον Αιγόκερω και στις 6 εισέρχεται στον Υδροχόο. Από αυτή τη θέση μέχρι τις 17 Ιανουαρίου 2010 θα σας στέλνει την εύνοιά του δημιουργώντας ένα εξάγωνο με το ζώδιό σας. Μάλιστα, θα τα πάει περίφημα, πρίμο-σεκόντο με την Αφροδίτη, που για μεγάλο σχετικά διάστημα -από τις 3 Φεβρουαρίου έως τις 11 Απριλίου και από τις 24 Απριλίου έως τις 5 Ιουνίου- θα βρίσκεται στο ζώδιό σας. Ο Κρόνος μέχρι τις 29 Οκτωβρίου θέλει προσοχή, διότι θα βρίσκεται στους τομείς της υγείας και της εργασίας, αλλά κάπως πιο... ζόρικος πραγματικά γίνεται από τις 30 Οκτωβρίου 2009 -και φυσικά το 2010-, που έρχεται απέναντί σας, στο Ζυγό. Θέλει ρώτημα λοιπόν το αν το 2009 είναι καλύτερο για σας; Όχι βέβαια, γιατί είναι!

Γενικά: μπορεί ο Κρόνος από την Παρθένο να σας κρατούσε σε διαρκή εγρήγορση προκειμένου να παρακολουθείτε τις εξελίξεις και να προλαβαίνετε τις όποιες... κακοτοπιές, ιδιαίτερα στα επαγγελματικά, αλλά σε γενικές γραμμές το 2008 θα πρέπει να έκλεισε με περισσότερες νίκες και κατακτήσεις και με λιγότερες απώλειες. Το 2009 και ιδιαίτερα στο πρώτο μισό του -και συγκεκριμένα μέχρι και τον Ιούλιο- προβλέπεται πραγματικά ευνοϊκό, αφού έχει τα περισσότερα θετικά στοιχεία, όχι μόνο για να νιώθετε καλύτερα εσωτερικά, αλλά και για να μπορέσετε να κάνετε βελτιώσεις, ανανεώσεις και ξεκινήματα στους περισσότερους τομείς της ζωής σας. Αυτή είναι μια περίοδος που, αν με διακατείχε το στοιχείο της υπερβολής -γιατί δυστυχώς είμαι μάλλον... μετρημένη-, θα μπορούσα να τη χαρακτηρίσω ακόμη και χρυσή! Ή... επιχρυσωμένη στη χειρότερη εκδοχή της και, φυσικά, αυτό προκύπτει από το προσωπικό ωροσκόπιο του καθενός σας. Όμως, δεν εξαρτώνται όλα από σας και το τι θα μπορέσετε να κάνετε εσείς για τον εαυτό σας και την εφαρμογή των σχεδίων σας. Οι συμπτώσεις, οι συγκυρίες, οι καταστάσεις και ακόμα η συμπάθεια και η γοητεία που θα εμπνεύσετε στους άλλους θα σας φέρουν ικανοποίηση και πάσης φύσεως πρακτικά οφέλη. Ο Δίας από τον Υδροχόο θα δώσει το σύνθημα για να ανοίξετε τον κύκλο των φίλων βάζοντας και νέα πρόσωπα στη ζωή σας, ενώ αρκετοί μπορεί να γίνετε μέλοι σε κάτι πιο συλλογικό. Ομάδες, παρέες, συντροφιές, σύλλογοι, σωματεία, λέσχες και πολιτικά κόμματα ή... ομάδες κρούσης για τη φύση και το περιβάλλον μπορούν να σας ωφελήσουν, αλλά και να τα ωφελήσετε. Ένα φιλικό πρόσωπο επίσης μπορεί να παίξει πιο σύνθετο ρόλο στη ζωή σας -προστατευτικό, καθοδηγητικό, συμβουλευτικό ή ακόμα και... ελαφρώς ερωτικό- και να σας βοηθήσει σημαντικά. Για κάποιους από εσάς το 2009 και ιδιαίτερα μέχρι τις 25 Αυγούστου μπορεί να αποδειχθεί και χρονιά-ορόσημο, καθώς θα καταφέρετε κάτι ιδιαίτερα ξεχωριστό.


Σε ποιους θα πείτε «ναι»! Ασφαλώς στους Υδροχόους, γιατί μπορεί να σας φανούν περισσότερο χρήσιμοι και ευχάριστοι από ποτέ. Ακολουθούν οι Κριοί -με προσοχή μετά τις 30 Οκτωβρίου, για να μην... κουτουλήσετε-, οι Λέοντες -πάντα σταθερή αξία για εσάς-, ενώ με... συνταγή γιατρού οι Δίδυμοι και οι Τοξότες. Με τους Ζυγούς, τους Καρκίνους, τους Αιγόκερους και τους Κριούς από το Νοέμβριο και μετά μπορεί να βρεθείτε απέναντι ή να δεθείτε ακόμα περισσότερο. Ουδέτερες οι σχέσεις με Ταύρους, Σκορπιούς, Παρθένους και Ιχθύς.

Σχέσεις: το 2008 θα μπορούσε να πει κανείς ότι σας έκανε περισσότερο ρεαλιστές και στις διάφορες σχέσεις και στον τρόπο που κρίνετε και διαχειρίζεστε τα αισθήματά σας. Το 2009 αλλάζει το κλίμα και μάλιστα από το Φεβρουάριο κιόλας μπορεί να αρχίσει να σας κάνει περισσότερο ανοιχτούς και ριψοκίνδυνους στον έρωτα. Είναι κακό αυτό θα μου πείτε; Κάθε άλλο, απλώς επειδή το 2009 μπορεί να φέρει πολλά πρόσωπα -παλιά και νέα- κοντά σας, φροντίστε να μην κάνετε βεβιασμένες επιλογές. Από το Φεβρουάριο μέχρι τις 5 Ιουνίου ιδιαίτερα θα μπορέσετε να κάνετε σημαντικές διαπιστώσεις για το αν και κατά πόσο μπορεί να βελτιωθεί και να γίνει πιο ικανοποιητικός ο γάμος σας ή για το πού βαδίζει η σχέση σας. Αυτό το διάστημα αλλά και μέχρι τις 25 Αυγούστου είναι το καλύτερο, αν έχετε πάρει απόφαση να παντρευτείτε. Ή ακόμα να ξεκινήσετε να συζείτε με το σύντροφό σας. Αν είστε μόνοι και μέχρι τον Αύγουστο δεν μπορέσετε να... σταυρώσετε ταίρι, τότε το πράγμα θέλει περισσότερο ψάξιμο. Βλέπετε, γνωριμίες και φιλίες μέσα από τις οποίες μπορεί να προκύψει ένας έρωτας δεν θα λείψουν. Αν θέλετε να αποκτήσετε απόγονο, ιδιαίτερα αν έχετε γεννηθεί Μάρτιο, γιατί οι του Απριλίου θα έχουν περισσότερο ωφέλιμο χρόνο μπροστά τους, ξεκινήστε αμέσως. Όσο πιο νωρίς, τόσο πιο καλά, για να χαρείτε κι εσείς όχι μόνο από τη γέννησή του, αλλά και μελλοντικά. Από το Νοέμβριο και μετά επιβάλλεται μεγαλύτερη φρόνηση στο γάμο ή στη σχέση, αλλά και στα νέα πρόσωπα που μπορεί να μπουν στη ζωή σας.


Εργασία: αναμφίβολα το 2008 έφερε κάποιες αλλαγές στα επαγγελματικά σας-μπορεί να σταμάτησε κάτι και να ξεκίνησε κάτι άλλο-, αλλά ακόμα και στην πιο μεγάλη... φουρτούνα καταφέρατε να επιπλεύσετε, και όχι μόνο. Με δεξιοτεχνία θα έλεγα -πείτε την και ωριμότητα ή φόβο- ανεβάσατε και τις μετοχές σας στην... πιάτσα εργασίας. Ένα επαγγελματικό και ένα κοινωνικό ανέβασμα το επιτύχατε οι περισσότεροι από εσάς. Αυτό μπορεί να είχε ηθικές ή οικονομικές απολαβές ή ακόμα και τα δύο. Το 2009 σας προσφέρει μια νέα... ανάταση, η οποία συνδέεται περισσότερο με το πρώτο εφτάμηνο, γι’ αυτό κάντε τις σημαντικές σας κινήσεις -ξεκινήματα, αλλαγές, νέα συμβόλαια- μέχρι τότε. Αυτό δεν σημαίνει ότι το υπόλοιπο του 2009 είναι για... πέταμα. Κάθε άλλο. Απλώς, από το τέλος φθινοπώρου αρχίζει μεγαλύτερος ανταγωνισμός, ανακατατάξεις, νέοι κανόνες και μερικοί μπορεί να έχετε ακόμα και αλλαγή πόστου ή εργασίας. Είναι σημαντικό όμως για συμφωνίες ή προσφορές εργασίας που θα γίνουν από τις 30 Οκτωβρίου 2009 και μετά να ζητήσετε εγγυήσεις, γιατί ακόμα και αστάθμητοι παράγοντες μπορεί να παρέμβουν ανατρεπτικά, τουλάχιστον μέχρι το τέλος Μαρτίου 2010. Σε κάθε περίπτωση το ευνοϊκό εξάγωνο του Δία με το ζώδιό σας μέχρι τις 17 Ιανουαρίου του 2010 θα αποτελεί τον παράγοντα μιας διαρκούς βοήθειας, που ακόμα και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις θα ενεργεί υπέρ σας. Μη σας φοβίζει τόσο το πέρασμα του Κρόνου απέναντί σας, γιατί για μερικούς μπορεί να σημάνει και την ανάληψη ενός... αξιώματος ή περισσότερων ευθυνών. Σημασία έχει ότι το 2009 παρέχει ακόμα ευκαιρίες που σας περιμένουν. Γρήγορα λοιπόν.


Οικονομικά: σε όλη τη διάρκεια του 2009 ο Δίας σε τετράγωνο με τον οίκο των χρημάτων και των περιουσιακών σας οδηγεί σε πολλά έξοδα, προβλεπόμενα και μη. Ίσως να υπάρξουν και νόμοι που επιβαρύνουν και περικόπτουν κάτι από το εισόδημά σας, γι’ αυτό καλό είναι να τους προσέχετε ιδιαίτερα. Μια άλλη εκδοχή είναι να επιχειρήσετε εσείς κάποια σημαντική αγορά-ακινήτου, αυτοκινήτου, τεχνικού εξοπλισμού στην επιχείρησή σας-, αλλά και τα συγγενικά σας πρόσωπα ιδιαίτερα από το Σεπτέμβριο και μετά θα σας επιβαρύνουν περισσότερο οικονομικά. Ακόμα από αυτόν το μήνα και μετά αποφύγετε να δανείσετε, γιατί ίσως δυσκολευτείτε από το τέλος Οκτωβρίου και μετά να εισπράξετε. Όμως, το πρώτο εξάμηνο του 2009 είναι σαφώς πιο ευνοϊκό και για τα οικονομικά σας και μέσα σε αυτό πραγματικά θα μπορέσετε να έχετε επιτυχία. Ψάξτε λοιπόν τρόπους που θα σας επιτρέψουν να αυξήσετε το μισθό, τις εισπράξεις αλλά και τα περιουσιακά σας γενικότερα. Γίνετε ένα εργατικό... τζιτζικάκι, που θα μαζέψει χρήμα για πιο δύσκολους καιρούς, που μπορεί να να μην αργήσουν μιας και ο Κρόνος έρχεται απέναντι από το ζώδιό σας στις 30 Οκτωβρίου και θα παραμείνει για πολύ καιρό εκεί. Βέβαια, στο τέλος Οκτωβρίου θα κάνει μια πρόβα, που θα κρατήσει μέχρι τις αρχές Απριλίου του 2010 και θα ενοχλήσει περισσότερο εσάς που είστε γεννημένοι το Μάρτιο. Κάντε λοιπόν μελετημένες και καλά σχεδιασμένες κινήσεις μέχρι τον Ιούνιο του 2009, για να κερδίσετε περισσότερα και -πού είστε;- αφήστε και ένα παράθυρο για την... τύχη που μπορεί και αυτή κάτι να φέρει.


Υγεία & Ομορφιά: μπορεί ο Κρόνος στην Παρθένο από το Σεπτέμβριο του 2007 που βρίσκεται στον τομέα της υγείας να σας έχει επιβαρύνει κάπως ψυχικά και σωματικά, αλλά αν αξιοποιήσετε το 2009, πραγματικά μπορείτε να ανανεωθείτε. Πρώτα απ' όλα θα έχετε καλύτερη και πιο ανάλαφρη διάθεση και έπειτα θα μπορέσετε να κάνετε κάθε είδους βελτιώσεις. Η επιστήμη της υγείας αλλά και της ομορφιάς και από το ξεκίνημα του 2009 μέχρι και τις 25 Αυγούστου -αν και το καλύτερο διάστημα για την ομορφιά είναι από τις 4 Φεβρουαρίου έως τις 11 Απριλίου- θα είναι στη διάθεσή σας να κάνουν μικρά ή μεγάλα θαύματα για εσάς. Από το Νοέμβριο του 2009 και μετά θα αυξήσετε ακόμα περισσότερο την ποσότητα του νερού που λαμβάνετε - κύστη, νεφρά, προστάτης για τους μεγάλους κυρίους. Σε πρώτο πλάνο όμως έντερα και αναπνευστικό. Είναι αλήθεια ότι το 2009 σας δίνει την ευκαιρία να ανανεωθείτε ποικιλοτρόπως και ενόψει του Κρόνου στο Ζυγό θα πρέπει να την αξιοποιήσετε στον έρωτα.

Τυχερές περίοδοι: 5 Φεβρουαρίου-11 Απριλίου, 6 Ιουνίου-3 Ιουλίου, 18-31 Ιουλίου, 17 Οκτωβρίου-7 Νοεμβρίου, 3-25 Δεκεμβρίου.