Προβλέψεις 2009

01.01.2009

Η αναγνώριση έρχεται

Ποιο θα μπορούσε να είναι το σύνθημα ή η προτροπή, αν θέλετε καλύτερα, για το 2009; Μα τίποτε άλλο από το ότι θα πρέπει παντού, σε όλες τις ενέργειες και τις αποφάσεις της ζωής σας, να τηρείτε το μέτρο. Ο Δίας σε τετράγωνο με το ζώδιό σας από τις 6 Ιανουαρίου και μετά μπορεί να σας ωθήσει σε λάθη, χαμένες υποθέσεις ή και σε εμπλοκές με το δημόσιο και τη δικαιοσύνη. Βέβαια, έχετε πάντα ένα θετικό αντίβαρο σε αυτά, τον Κρόνο, που μέχρι τις 29 Οκτωβρίου θα φέρει ένα ευνοϊκό τρίγωνο με το ζώδιό σας και αυτό μπορεί να συμβάλει ακόμα στην επαγγελματική και κοινωνική σας καθιέρωση σταθεροποιώντας τες. Στα θετικά του 2009 και ο Πλούτωνας, που θα ανανεώσει θετικά το πνεύμα και τη ζωή ιδιαίτερα σ’ εσάς που έχετε γεννηθεί τις πρώτες πέντε ημέρες του ζωδίου σας. Οι προσπάθειες που καταβάλατε μέσα στο 2008 δίνουν καρπούς το 2009.

Γενικά: το 2008, ακόμα και αν δεν έφερε όλα όσα θα επιθυμούσατε, δημιούργησε αρκετά καλές ή καλύτερες συνθήκες στους περισσότερους τομείς της ζωής σας, αλλά έκανε και κάτι άλλο πολύ πιο σημαντικό. Σας βοήθησε να συμφιλιωθείτε περισσότερο με τον εαυτό σας και αυτό συνέβαλε τόσο στο να αυξηθούν η αυτοεκτίμηση και η πίστη στις ικανότητές σας όσο και στο να καταφέρετε να κλείσετε με λιγότερο χρόνο, κόπο ή πόνο κάποια όχι και τόσο ευχάριστα κεφάλαια της ζωής σας. Η προσέγγισή τους ήταν λιγότερο δραματική και η αισιοδοξία για το μέλλον έγινε πιο ουσιαστική. Μπορεί ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος του 2008 -μέχρι τις 16- να επιβάρυναν την τσέπη ή και την... καρδιά σας, αλλά θέλω να πιστεύω ότι οι αντιδράσεις σας απέναντι στις διάφορες πιέσεις θα ήταν πιο ώριμες και ισορροπημένες. Το 2009 σας παίρνει κατά κάποιον τρόπο την πολύτιμη βοήθεια που σας προσέφερε ο Δίας, ο οποίος σε όλη τη διάρκεια του 2008 ήταν στο πλευρό σας. Γι’ αυτό και δεν θα πρέπει να φορτώνετε με τις ίδιες ελπίδες το νέο χρόνο. Θα χρειαστεί να κάνετε μια πιο σωστή και όχι σπάταλη διαχείριση των δυνάμεών σας, αλλά και των όποιων θετικών πραγμάτων έχετε στη ζωή σας. Καλό είναι να προσπαθήσετε να καταπολεμήσετε την τάση που θα έχετε φέτος για τη λήψη οποιονδήποτε γρήγορων αποφάσεων είτε αυτές αφορούν σπουδές, εργασία, αισθηματικά ή οικογενειακές σχέσεις ή ακόμα οικονομικές και περιουσιακές καταστάσεις. Με άλλα λόγια, δεν θα πρέπει να παίξετε παιχνίδια ρίσκου με την ασφάλειά σας, ιδιαίτερα την οικονομική και τη συναισθηματική. Η νέα χρονιά απαιτεί από εσάς προσοχή, εξονυχιστικό έλεγχο κάθε υπόθεσης, όσο απλή και αν φαίνεται, και σωστές αποφάσεις. Ο Κρόνος στις 30 Οκτωβρίου εισέρχεται στον τομέα που συνδέεται με τα επαγγελματικά και την υγεία σας και, όπως αντιλαμβάνεστε, χρειάζεται να αυξήσετε περισσότερο την προσοχή σας σε αυτούς τους δύο τομείς.


Σε ποιους θα πείτε «ναι»! Παρότι οι... ταχύτητές σας είναι διαφορετικές -ιδιαίτερα στον έρωτα-, εξαιρετικά βοηθητικός είναι ο Κριός. Σχέση και συμφέροντα μπορεί να προχωρήσουν καλά με το Ζυγό και μετά τον Ιούνιο με τον Αιγόκερω και τον Καρκίνο. Αν σας ταλαιπωρεί κάποιο άτομο που ανήκει στο ζώδιο του Τοξότη ή των Διδύμων, θα γίνει φανερό το αν μπορείτε να είστε μαζί από το Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούνιο. Ιχθύες και Παρθένοι είναι σταθερές αξίες για σας. Σε λεπτή καμπή οι σχέσεις σας με άλλους Ταύρους, Λέοντες, Υδροχόους και Σκορπιούς από τα μέσα Οκτωβρίου και μετά. Αλλάζουν κάποια δεδομένα τόσο για αυτούς όσο και για εσάς.


Σχέσεις: είναι γνωστό ότι σας διακρίνει μεγάλη προσήλωση στους στόχους σας και μεγάλη σταθερότητα στις σχέσεις σας. Οι συμπάθειες αλλά και οι αντιπάθειές σας σίγουρα δεν είναι περαστικές. Το 2008 ήταν ο χρόνος που σας έδωσε τη δυνατότητα να δείτε με πιο ψύχραιμη ματιά τις διάφορες σχέσεις σας και ακόμα να λύσετε και... γρίφους σχετικούς με το πρόσφατο παρελθόν. Αν συναισθηματικά είχατε κολλήσει σ’ ένα πρόσωπο, μια ασαφή ή μπερδεμένη κατάσταση, μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου θα έχετε την πλήρη εικόνα για το τι μπορεί να γίνει και τι όχι. Αν λοιπόν το «ναι» που περιμένατε είναι «όχι», μην επιμένετε. Ίσως σπαταλήσετε άδικα το χρόνο και τα αισθήματά σας. Βέβαια, καθώς η Αφροδίτη θα βρίσκεται από τις 3 Φεβρουαρίου έως τις 5 Ιουνίου -με κάποια μπρος πίσω που θα κάνει- στο ζώδιο του Κριού, πολλά που αφορούν τα αισθήματά σας μπορεί να γίνουν μυστικά. Θα υπάρξει κίνδυνος να βάλετε στην άκρη κατά κάποιον τρόπο τις δικές σας επιθυμίες, τα αισθήματα αλλά και διάφορα άλλα, που μπορεί να σας δώσουν χαρά και ικανοποίηση και να «θυσιαστείτε» κατά κάποιον τρόπο για κάποιον ή για κάτι άλλο. Σ’ αυτό το διάστημα, με τις... κλειδωμένες κατά κάποιον τρόπο επιθυμίες, αποφύγετε την εξιδανίκευση ενός προσώπου και μην κλείνεστε στον εαυτό σας. Βέβαια, την ίδια χρονική περίοδο μπορεί να... κυοφορείτε «κάτι». Ιδέες; Σχέδια; Μια μυστική επένδυση; Ένα παιδί; Εσείς είστε ένα ζώδιο της Γης -άρα πραγματιστές, ρεαλιστές- και χρειάζεται να αγγίζετε αυτά που σας ανήκουν. Πιστεύω ότι από τον Ιούνιο και μετά θα έρθει μια εσωτερική απελευθέρωση.

Εργασία: μέχρι τις 29 Οκτωβρίου 2009 η σταθερή πορεία του Κρόνου στο ζώδιο της Παρθένου μπορεί να αποτελεί εγγύηση για ανεπιθύμητες εξελίξεις στα επαγγελματικά σας. Όμως, και η μετακίνηση του Δία στις 6 Ιανουαρίου 2009 στον Υδροχόο θα σημάνει αυξημένη δυνατότητα, που θα κρατήσει μέχρι τις 17 Ιανουαρίου του 2010, να ανεβάσετε ή να σταθεροποιήσετε τις μετοχές σας στο επαγγελματικό αλλά και το κοινωνικό επίπεδο. Η αναγνώριση και η καθιέρωση για πολλούς από εσάς θα έρθει μέσα στο 2009, χρονιά που μπορεί να τραβήξετε και τα φώτα επάνω σας. Ίσως όχι πάντα με εντελώς ορθόδοξο τρόπο. Δεν λέω ότι θα σας εγκαταλείψουν η ευπρέπεια και η υπευθυνότητα, αλλά μάλλον θα είστε λιγότερο σχολαστικοί με αυτά, καθώς ο Δίας σε τετράγωνο με το ζώδιό σας δεν θα σας σώζει πάντα από την υπερβολή. Ουσιαστικά μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου 2009 θα έχετε μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων και επιλογών και στα επαγγελματικά σας, αλλά το υπόλοιπο διάστημα, όπως και τους πρώτους μήνες του 2010, αυτή θα μειωθεί, καθώς θα υποχρεωθείτε να κινηθείτε σε πιο στενά και ελεγχόμενα πλαίσια. Αλλάζουν πρόσωπα; Κανόνες; Σχεδιασμοί; Προσανατολισμοί στην εργασία ή στις σπουδές σας; Πιθανόν γι’ αυτό και θα πρέπει από τα μέσα Οκτωβρίου και μετά να είστε περισσότερο προσεκτικοί. Αλλαγές, ξεκινήματα, πώληση μιας επιχείρησης που πιθανόν δεν πάει και τόσο καλά ας γίνουν πολύ πριν από τον Οκτώβριο του 2009, που τον έλεγχο θα τον έχετε περισσότερο εσείς.

Οικονομικά: ο... αδηφάγος και περιοριστικός Κρόνος θα επηρεάζει και το 2009 τα οικονομικά σας, γι’ αυτό και δεν θα πρέπει ούτε να χαλαρώσετε ούτε να κάνετε κινήσεις ρίσκου τη νέα χρονιά. Βέβαια, μπορεί το μεγαλύτερο ρόλο στα οικονομικά και τα περιουσιακά σας να τον παίξει η εξέλιξη της παγκόσμιας οικονομίας -βλέπετε, συχνά ο Κρόνος φέρνει καταστάσεις που μας υπερβαίνουν-, αλλά έχει σημασία κι εσείς να μην κάνετε αψυχολόγητα έξοδα ή ανοίγματα και γενικά ενέργειες χωρίς ουσία και σκέψη. Φανείτε μετρημένοι. Αποφάσεις και κινήσεις που πιθανόν έγιναν μέχρι τις 5 Ιανουαρίου του 2009 ίσως πρέπει να υποστηριχτούν περισσότερο. Όμως, κάτι διαφορετικό συμβαίνει με τα οικονομικά ή τα περιουσιακά σας από το Φεβρουάριο μέχρι τις αρχές Ιουνίου. Κάνετε κινήσεις να τα αποκρύψετε; Μετασχηματίζετε ρευστό σε ακίνητο ή ακίνητο σε ρευστό; Γίνονται μυστικές συμφωνίες και λεφτά αλλάζουν χέρια κάτω από το τραπέζι; Πάντως, ο Ιανουάριος ,το δεύτερο μισό του Μαρτίου, ο Απρίλιος, ο Ιούλιος, ο Αύγουστος και ο Οκτώβριος είναι οι πιο προσιτοί μήνες τόσο για να διεκδικήσετε κάτι καλύτερο στα οικονομικά και τα πάσης φύσεως συμφέροντά σας -χωρίς μεγάλο ρίσκο- όσο και για να περάσετε σε αγοραπωλησίες ή επενδύσεις. Από τις 17 Οκτωβρίου 2009 και μετά και τους πρώτους μήνες του 2010 θα υπάρχουν πολύ μεγάλα έξοδα -μήπως νοικιάζετε ή αγοράζετε κάποιο χώρο για σας ή άτομο της οικογενειάς σας ή μήπως κάνετε κάποια μεγάλη επένδυση;- ή ενδεχομένως να αργοπορήσουν κάποιες κινήσεις γύρω από αυτά. Ο χρόνος θα δέιξει, γιατί για τον καθένα μπορεί να είναι κάτι διαφορετικό, αλλά σίγουρα απαιτείται προσοχή.

Υγεία & Ομορφιά: ο Δίας σε διαρκή ευνοϊκή γωνία με το ζώδιό σας φανέρωσε όλες τις κρυφές ελλείψεις ή αδυναμίες του οργανισμού σας, προκειμένου να τις αντιμετωπίσετε άμεσα και με το σωστότερο τρόπο. Σας υπέδειξα ακόμα πιο προχωρημένους τρόπους για να θωρακίσετε τη φυσική σας κατάσταση και να βελτιώσετε τη γοητεία και την ομορφιά σας. Αν μάλιστα καταφέρατε και αποφύγατε και το... δώρο του, δηλαδή τα κάποια παραπανίσια κιλά, τότε μπράβο σας! Η νέα θέση αυτού του πλανήτη σας οδηγεί σε καταχρήσεις, όπως άτσαλο ή υπερβολικό φαγητό ή ποτό, απροσεξία σε κανόνες διατροφής και προφυλάξεις γενικότερα. Η προσοχή σας όμως και στην υγεία και την ομορφιά θα πρέπει να δοθεί περισσότερο από τα μέσα Οκτωβρίου και μετά και βέβαια τους πρώτους μήνες του 2010. Ακόμα και παρεμβάσεις για τη βελτίωση της εξωτερικής σας εικόνας είναι καλύτερα να γίνουν στα διαστήματα που αναφέρονται ως πιο ευνοϊκά στα οικονομικά σας.

Τυχερές περίοδοι στον έρωτα και στην κοινωνική ζωή: 4 Ιανουαρίου-4 Φεβρουαρίου, 12-22 Απριλίου, 14-31 Μαΐου, 1-26 Αυγούστου, 21 Σεπτεμβρίου-14 Οκτωβρίου.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ