Προβλέψεις 2009

01.01.2009

Κάθε τέλος μια νέα αρχή

Το 2009 είναι μια μεταβατική χρονιά, καθώς ο Κρόνος εξακολουθεί να βρίσκεται απέναντί σας στην Παρθένο μέχρι τις 29 Οκτωβρίου. Μετά θα κάνει ένα διάλειμμα, περνώντας στο Ζυγό το τελευταίο δίμηνο της χρονιάς, για να επανέλθει στην Παρθένο για λίγους μήνες την άνοιξη του 2010. Έτσι, οι σχέσεις (φιλικές, ερωτικές και συνεργασίες) θα εξακολουθούν να σας απασχολούν και τη νέα χρονιά και κάποιες θα ενισχυθούν περισσότερο, ενώ άλλες θα τελειώσουν. Ο Ουρανός θα συνεχίσει να βρίσκεται στο ζώδιό σας, σχηματίζοντας αντίθεση με τον Κρόνο και δημιουργώντας προϋποθέσεις για αλλαγή. Κάποιοι, λοιπόν, θα αποφασίσετε ίσως να αλλάξετε πορεία ζωής, καριέρα ή και τόπο διαμονής. Ο Δίας, ο παραδοσιακός σας κυβερνήτης, θα περάσει στον Υδροχόο και θα αποτελέσει το φύλακα-άγγελό σας, καθώς θα σας προστατεύει από πολλά, αλλά και να αναδείξει παρασκηνιακές εξελίξεις στα επαγγελματικά, κυρίως θετικές.

Γενικά: άλλη μια χρονιά που οι άλλοι θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στη ζωή σας. Ο Κρόνος, στον τομέα των σχέσεων, εξακολουθεί να σας επηρεάζει μέχρι τις 29 Οκτωβρίου, κυρίως βέβαια εσάς που έχετε γεννηθεί το Μάρτιο. Σ’ αυτό το διάστημα οι σχέσεις, προσωπικές ή επαγγελματικές, μπαίνουν στο μικροσκόπιο και τα αποτελέσματα θα φανούν στο τέλος της χρονιάς. Ο Κρόνος δεν είναι απαραίτητα αρνητική επιρροή. Μάλιστα, με κάποιους ανθρώπους μπορεί να έρθετε πιο κοντά απ’ ό,τι ήσασταν μέχρι τώρα και να δεσμευτείτε μαζί τους για μια ζωή. Από την άλλη, μπορεί να απομακρυνθείτε από ανθρώπους με τους οποίους κάποτε είχατε κοινή πορεία, αλλά τώρα πια δεν έχουν θέση στην αλλαγμένη ζωή σας. Ο Κρόνος είναι ο πλανήτης του «κάρμα»! Κάποιοι άνθρωποι που μπαίνουν τώρα στη ζωή σας έχουν μια αποστολή, κάτι να σας διδάξουν, να σας μάθουν, να μοιραστούν μαζί σας. Μάλιστα, μπορεί να νιώσετε μια έντονη έλξη προς αυτούς. Από την άλλη, μπορεί φέτος να κάνουν την εμφάνισή τους άνθρωποι από το παρελθόν, ζητώντας σας μια δεύτερη ευκαιρία Φέτος λοιπόν είναι η κατάλληλη χρονιά, αντί να φύγετε, να μείνετε και να προσπαθήσετε. Ο Κρόνος, στην Παρθένο ακόμη, δείχνει ότι βρίσκεστε σε ένα αποφασιστικό σημείο στον τομέα της καριέρας σας. Το δίλημμα ανάμεσα στην ελευθερία, την ανεξαρτησία και τις χιλιάδες υποχρεώσεις και δεσμεύσεις που έχετε να ανταποκριθείτε θα είναι σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς και κυρίως μέχρι το καλοκαίρι πιο έντονο. Ο Δίας από τον Υδροχόο θα δημιουργεί συνθήκες βελτίωσης της ζωής σας και μπορεί ως κυβερνήτης του 10ου οίκου της καριέρας να σας βάλει στη διαδικασία να ψάξετε μυστικά για άλλες επαγγελματικές διεξόδους. Άλλοι μπορεί να δουλέψετε μυστικά σε ένα καινούργιο πρότζεκτ, που θα βγει στην επιφάνεια λίγο αργότερα! Ακόμη και το παρασκήνιο μπορεί να δουλέψει προς όφελός σας φέτος. Ίσως κάποιοι από το περιβάλλον εργασίας να έχουν πλάνα ανόδου και εξέλιξης για σας!

Σε ποιους θα πείτε «ναι»! Σχέσεις με Παρθένους και Ιχθύς, Τοξότες και Διδύμους σίγουρα είναι πιο δύσκολες για να διατηρηθούν ανέπαφες από τις επιρροές Κρόνου και Ουρανού. Με Λέοντες και Υδροχόους, Κριούς, Ζυγούς θα έχετε την τάση να κολλήσετε περισσότερο. Ταύροι και Σκορπιοί θα σας προσφέρουν έναν ώμοπαρηγοριάς, αλλά και ενδιαφέρουσες νύχτες. Καρκίνοι και Αιγόκεροι τον Ιούλιο και το Δεκέμβριο, με τις εκλείψεις, μπορεί να σας εκπλήξουν ευχάριστα ή δυσάρεστα!

Σχέσεις: το 2009 δεν θα βιώσετε άλλες εκλείψεις στον άξονα σχέσεων - γάμου, κάτι που ήταν έντονο τα προηγούμενα χρόνια. Η επιρροή βέβαια του Κρόνου από την Παρθένο στον τομέα των σχέσεων παραμένει έντονη μέχρι τις 29 Οκτωβρίου και σ’ αυτό το διάστημα θα φανεί η αντοχή των σχέσεων ή του γάμου σας. Μην ξεχνάτε ότι η αντίθεση Κρόνου - Ουρανού θα δημιουργεί δονήσεις στις σχέσεις σας, μιας και θα ενισχύει το δίλημμα ανάμεσα στην ελευθερία και στη δέσμευση. Ο Ουρανός είναι ίσως ο πιο απρόβλεπτος πλανήτης και δύσκολα μπορεί να κάνει κάποιος ακριβή πρόβλεψη. Το αίτημά του είναι η αλλαγή. Μπορεί όμως να μη φτάσετε στα άκρα διώχνοντας ανθρώπους από τη ζωή σας, αλλά απλώς να βάλετε όρια στις σχέσεις. Η χρονιά θα ξεκινήσει σε ιδιαίτερα ερωτική ατμόσφαιρα με την Αφροδίτη στο ζώδιό σας τον Ιανουάριο και από τις 11-24 Απριλίου. Στο διάστημα ανάδρομης πορείας της Αφροδίτης από τις 6 Μαρτίου μέχρι τις 17 Απριλίου μπορεί να εμφανιστεί ένα πρόσωπο από το παρελθόν ή να θελήσετε να τονώσετε μια σχέση που δείχνει σημάδια κούρασης. Πολύ θετική για την ερωτική σας ζωή θα είναι και η Αφροδίτη από τον Καρκίνο τον Αύγουστο. Το Δεκέμβριο και τον Ιούλιο υπάρχουν εκλείψεις που επηρεάζουν τα φλερτ και τις ερωτικές σας σχέσεις. Μπορεί να βγουν παράπονα, γκρίνιες και ευτράπελα. Μια άλλη παράμετρος που θα επηρεάσει κυρίως τις φιλικές σχέσεις σας είναι η νέα θέση του Πλούτωνα στον Αιγόκερω. Ίσως έρθετε τώρα σε επαφή με σημαντικά άτομα που θα μεταμορφώσουν τη ζωή σας.

Εργασία: η σύνοδος του Δία με το μοντέρνο κυβερνήτη σας, τον Ποσειδώνα, σας βοηθάει να κάνετε σημαντικές αλλαγές στην επαγγελματική σας πορεία. Ακόμα και αν δεν προχωρήσετε από ανασφάλεια σε μια αλλαγή δουλειάς, σίγουρα μπορείτε να κάνετε μικρές, αλλά ουσιαστικές αλλαγές. Έτσι, το Μάιο, τον Ιούλιο και το Δεκέμβριο, που συναντιούνται αυτοί οι δυο πλανήτες, πρέπει να εμπιστευθείτε τη διαίσθησή σας και να προσπαθήσετε να αρπάξετε τις ευκαιρίες. Ακόμη, μια σημαντική παράμετρος της νέας χρονιάς είναι η έξοδος του Πλούτωνα από τον Τοξότη. Τα προηγούμενα 15 χρόνια από αυτή τη θέση αυτή ανέτρεψε όλα τα δεδομένα. Τώρα, από τη νέα του θέση στον Αιγόκερω, θα φέρει στη ζωή σας ανθρώπους που θα έχουν δύναμη και θα μπορούν να σας βοηθήσουν να θέσετε νέους στόχους και να τους υλοποιήσετε. Από τις έξι εκλείψεις οι τρεις θα ενεργοποιήσουν τον άξονα της υγείας - εργασίας. Η πρώτη στις 27 Ιανουαρίου σε σύνοδο με τον Δία σας ενθαρρύνει να ψάξετε τα επαγγελματικά σας σχέδια και να δείτε αν συμβαδίζουν με τις ανάγκες σας. Η δεύτερη στις 9 Φεβρουαρίου στο Λέοντα μπορεί να σας δημιουργήσει αμφιβολίες για το αν κάνετε τη δουλειά που σας ταιριάζει. Δεν είναι όμως η κατάλληλη περίοδος για αλλαγές. Στην ίδια κατεύθυνση λειτουργεί και η έκλειψη τις 6ης Αυγούστου. Μετά τις 16 Οκτωβρίου οι υποχρεώσεις θα αυξηθούν και ίσως υπάρχουν αλλαγές στην εργασία. Δείτε το 2009 σαν μια χρονιά προετοιμασίας περισσότερο για τις αλλαγές που θα κάνετε το 2010 με τον Δία στο ζώδιό σας. Άλλωστε, τότε θα έχετε περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Οικονομικά: η επιρροή του Κρόνου κάνει και το 2009 μια χρονιά που πρέπει να βαδίσετε προσεκτικά στον οικονομικό τομέα και να αποφύγετε τα μεγάλα ρίσκα. Αυτό που πρέπει να επιδιώξετε ως επί το πλείστον είναι η σταθερότητα των οικονομικών σας και η καλή διαχείριση των πόρων σας. Φέτος η Αφροδίτη για μεγάλο διάστημα από το 2ο οίκο σας μπορεί να δώσει ώθηση σε αυξήσεις, έσοδα από μια παράλληλη εργασία ή μια άλλη εναλλακτική πηγή. Στο διάστημα της ανάδρομης πορείας της από τις 6 Μαρτίου μέχρι τις 17 Απριλίου μπορεί να υπάρχει κάποια καθυστέρηση σε χρήματα που σας οφείλονται ή μπορεί να δείξει αυξημένα έξοδα. Μολονότι η Αφροδίτη ευνοεί από τον Κριό την αύξηση των εσόδων σας, μπορεί να σας ανοίξει την όρεξη και για περισσότερα έξοδα. Επίσης, μπορεί να επεξεργαστείτε μια παλιότερη επαγγελματική πρόταση που είχε εξαιρετικές οικονομικές προοπτικές. Στο τελευταίο δίμηνο της χρονιάς ο Κρόνος φεύγοντας από την Παρθένο θα περάσει στο Ζυγό και θα σας πιέσει για καλύτερη διαχείριση, τακτοποίηση οφειλών και χρεών. Ο κυβερνήτης των οικονομικών σας, ο Άρης, φέτος θα βρίσκεται στο Λέοντα από τις 16 Οκτωβρίου μέχρι το Μάρτιο του 2010. Αυτό δείχνει ότι τα χρήματα θα έρθουν κυρίως από τον επαγγελματικό τομέα. Στην ίδια περίοδο, αν έχετε δική σας επιχείρηση, ίσως χρειαστεί να επενδύσετε αρκετό χρήμα στο να την ανακαινίσετε, να την επεκτείνετε ή μπορεί να έχετε αλλαγές στο προσωπικό και να χρειαστεί να πληρώσετε αποζημιώσεις κ.λπ. Θετικοί μήνες για αναζήτηση νέων εσόδων είναι ο Φεβρουάριος, ο Απρίλιος μετά τις 17, ο Μάιος, ο Ιούνιος και ο Σεπτέμβριος.

Υγεία & ομορφιά: με τον Κρόνο απέναντί σας οφείλετε να είστε πειθαρχημένοι στα θέματα υγείας και να μην αφήνετε τίποτα στην τύχη του. Οι εκλείψεις στον άξονα Λέοντα - Υδροχόου συνεχίζονται και αυτή τη χρονιά τον Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Αύγουστο, άρα ο τομέας της υγείας δέχεται αρκετά σοβαρές επιρροές. Προσπαθήστε να κάνετε τσεκάπ συχνά, να εμπλουτίζετε τη διατροφή σας με βιταμίνες και ό,τι άλλο χρειάζεται, για να έχετε ενέργεια και όχι κενές θερμίδες, βάλτε λίγη άσκηση στο πρόγραμμά σας, γιατί θα διώξει από πάνω σας την αρνητική ενέργεια που συσσωρεύετε στην καθημερινότητά σας και θα ξεμπλοκάρει τα ενεργειακά σας κέντρα. Φυσικά, με τη σύνοδο του παραδοσιακού σας κυβερνήτη Δία με τον Ποσειδώνα και το Χείρωνα μην ξεχνάτε ότι η προσευχή και ο διαλογισμός θα βοηθήσουν να έχετε καλύτερη υγεία. Το ζώδιό σας πολλές φορές σωματοποιεί τα άγχη, τους θυμούς και την ένταση. Αποφορτίζοντας την ψυχή, αποφορτίζετε και το σώμα σας από κινδύνους!

Τυχερές ημέρες στον έρωτα και στην κοινωνική ζωή: ο Ιανουάριος, 12-24 Απριλίου, ο Αύγουστος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ