Προβλέψεις 2009

01.01.2009

Η χρονιά των μεγάλων προσδοκιών

Ο Δίας παίρνει θέση στο ζώδιό σας, για να ενώσει δυνάμεις με τον Ποσειδώνα και τον Χείρωνα, που ήδη βρίσκονται εδώ και χρόνια στο ζώδιο αυτό. Μια χρονιά, λοιπόν, που θα σας δώσει τη σπάνια ευκαιρία να επεκτείνετε τους ορίζοντές σας, να γίνετε πιο σοφοί, να αποκτήσετε όραμα για το μέλλον και βέβαια να σπείρετε νέες ιδέες, ώστε να καρποφορήσουν τα επόμενα χρόνια. Ο Δίας συνδέεται με το μέλλον και φέτος θα πάρετε μια καλή γεύση από την εξέλιξη της ζωής σας τα επόμενα χρόνια. Ο Κρόνος εξακολουθεί να περιορίζει τη δράση σας, κυρίως στα οικονομικά σας και σίγουρα επιβάλλει πειθαρχία, σοφή οικονομική διαχείριση και περιορισμό των εξόδων μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Φέτος θα τελειώσει και ο κύκλος των εκλείψεων στον άξονα του ζωδίου σας με το Λέοντα κι έτσι όσο πλησιάζουμε προς το τέλος του 2009, τουλάχιστον σχέσεις και συνεργασίες θα αρχίσουν να σταθεροποιούνται.

Γενικά: το 2009 μπορεί να αποδειχτεί πραγματικά μια χρονιά-σταθμός στη ζωή σας, και μάλιστα για τους καλύτερους λόγους. Όνειρα που δεν έχουν πραγματοποιηθεί μπορεί μέσα στο 2009 να πάρουν σάρκα και οστά. Άλλωστε, η χρονιά που ο Δίας ταξιδεύει στο ζώδιό μας μένει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη μας, γιατί ανοίγει καινούργιους δρόμους και φέρνει ευκαιρίες επέκτασης και προσωπικής εξέλιξης. Σιγουρέψτε τι είναι αυτό που θέλετε για να μη χαθείτε σε λεπτομέρειες, αν και κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί και από υπεραισιοδοξία. Φροντίστε λοιπόν να είστε ξεκάθαροι με τον εαυτό σας. Καλύτερα να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στο να κατανοήσετε τις βαθύτερες ανάγκες σας, παρά να είστε αποπροσανατολισμένοι και σε σύγχυση μοιράζοντας την ενέργειά σας. Πολύ σημαντικοί θα είναι και οι άνθρωποι που θα μπουν στη ζωή σας αυτή τη χρονιά, γιατί θα θέλουν να σας βοηθήσουν! Ο συνδυασμός Δία- Ποσειδώνα θα σας κάνει να πιστέψετε ακόμη περισσότερο στον εαυτό σας, στις ικανότητες σας, θα σας δώσει λάμψη και μαγνητισμό, αλλά το ίδιο εύκολα μπορεί να σας παραπλανήσει και να... φουσκώσει τις προσδοκίες σας. Το 2009 είναι μια καλή χρονιά επίσης να ενδιαφερθείτε για τους γύρω σας, και ιδιαίτερα αυτούς που μπορεί να υποφέρουν. Ο Κρόνος στο ζώδιο της Παρθένου μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα σας βοηθήσει να βάλετε τάξη στα οικονομικά σας, αν δεν το έχετε ήδη κάνει από το Σεπτέμβριο του 2007, και να επενδύσετε χωρίς ρίσκο. Βλέπετε, ο Ουρανός από τους Ιχθύς δεν σταματάει να επηρεάζει τον ίδιο τομέα και σίγουρα δεν θέλετε εκπλήξεις. Μετά τις 29 Οκτωβρίου ο Κρόνος από το Ζυγό θα βοηθήσει να ενισχύσετε το βιογραφικό σας, να κάνετε σπουδές ή και να εξειδικευτείτε σε κάποιον τομέα. Ο Πλούτωνας από τον Αιγόκερω για τα επόμενα χρόνια θα συμβάλει στη μεταμόρφωσή σας αργά και σταθερά.

Σε ποιους θα πείτε «ναι»! Σχέσεις με άλλους Υδροχόους και Λέοντες μπορεί να είναι όλα ή τίποτε! Μπορεί μαζί τους να φτάσετε στα σκαλιά της εκκλησίας ή στην πόρτα του δικηγόρου με την ίδια ευκολία. Προσεκτικά πρέπει να βαδίσετε και με Ταύρους και Σκορπιούς. Σχέσεις με Διδύμους και Τοξότες μπορεί να είναι αρκετά πιο ικανοποιητικές. Παρθένοι και Ιχθύες μπορεί να σας ταλαιπωρήσουν περισσότερο. Κριοί και Ζυγοί είναι εξαιρετικές επιλογές.

Σχέσεις: η παρουσία του Δία στο ζώδιό σας δείχνει ότι φέτος δύσκολα θα συμβιβαστείτε με κάτι λιγότερο από αυτό που σας αξίζει. Βέβαια, μερικές φορές αυτή είναι και η παγίδα του Δία, γιατί μπορεί να προσπεράσουμε μια σχέση ή να θεωρήσουμε το σύντροφό μας «λίγο» και να χαλάσουμε μια ουσιαστική σχέση. Η πορεία του Κρόνου στην Παρθένο δείχνει ότι πρέπει να αναδομήσετε τις σχέσεις σας, να κάνετε σημαντικές αλλαγές και να έχετε σωστή επικοινωνία με το ταίρι σας, ώστε να αλλάξει και αυτό μαζί σας. Αν χάσετε την εμπιστοσύνη σας σε μια σχέση ή στο γάμο, θα είναι δύσκολο να την επαναφέρετε. Μετά τις 16 Οκτωβρίου ο Άρης θα περάσει στο Λέοντα και θα τεστάρει τις αντοχές σας, θα φέρει καινούργιες γνωριμίες, έντονα πάθη και διάθεση για ρίσκο. Αν είστε παντρεμένοι, μετά τις 16 Οκτωβρίου μπορεί να νιώσετε ότι περνάτε ένα είδος κρίσης, κυρίως λόγω ανταγωνιστικής διάθεσης από το ταίρι σας. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και σε μια μακρόχρονη σχέση. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι όλες οι σχέσεις θα διαλυθούν. Όσο πιο γερός είναι ο δεσμός, τόσο πιο εύκολα θα βρεθούν λύσεις. Η πορεία του Δία στο ζώδιό σας μπορεί να σημαίνει και ένα γάμο, ένα δυνατό έρωτα ή την απόκτηση ενός απογόνου. Από το Φεβρουάριο μέχρι τις αρχές Ιουνίου ο έρωτας μπορεί να βρεθεί μέσα στο χώρο εργασίας, σε κάποια μετακίνηση ή ταξίδι. Το ιδιαίτερα ερωτικό διάστημα ξεκινάει από τις 5 έως τις 31 Ιούλιου, οπότε η Αφροδίτη θα βρίσκεται στους Διδύμους. Πολύ καλά διαστήματα είναι επίσης ο Αύγουστος, αλλά και ο Σεπτέμβριος μέχρι τις 20.

Εργασία: το να επιδιώκετε σταθερότητα στα επαγγελματικά μάλλον είναι ουτοπία στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, ίσως όμως να μην είναι και το ζητούμενο, αν θέλετε πραγματικά να προοδεύσετε και να εξελιχτείτε. Εδώ που τα λέμε, αν δεν κάνετε και τώρα με τον Δία στο ζώδιό σας το άλμα, τι περιμένετε; Καλύτερα να πάρετε τα ρίσκα σας κι όπου σας βγάλει. Βλέπετε, με την αντίθεση Κρόνου - Ουρανού τίποτα δεν πρόκειται να μείνει ίδιο μέχρι το 2010, ίσως ούτε ακόμη και η δουλειά σας. Σκεφτείτε λοιπόν από τώρα τι αλλαγές μπορείτε να κάνετε, με τι άλλο θα μπορούσατε να ασχοληθείτε, που θα αποδώσει στο μέλλον, και φανείτε δεκτικοί σε νέες προτάσεις. Ο Δίας θα ενισχύσει την αυτοπεποίθηση και τη δυναμικότητά σας κι έτσι τα σχέδιά σας μπορούν να πραγματοποιηθούν. Τώρα χτίζετε την επιτυχία του μέλλοντος. Θα απολαύσετε και φέτος, αλλά κυρίως θα κουραστείτε. Ο πλανήτης που κυβερνάει τα επαγγελματικά, ο Πλούτωνας, θα βρίσκεται φέτος στον Αιγόκερω. Αυτό σημαίνει ότι για να είστε ευχαριστημένοι από τη δουλειά σας, δεν φτάνει μόνο να αποδίδει οικονομικά, αλλά να είναι και δημιουργική. Οι περίοδοι που ο Δίας είναι σε ορθή πορεία είναι προτιμότερο να κάνετε νέα ξεκινήματα, να βρείτε δουλειά ή και να αλλάξετε αντικείμενο. Δηλαδή, από τις 5 Ιανουαρίου μέχρι τον Ιούνιο και το τελευταίο δίμηνο της χρονιάς. Βέβαια, με τον Άρη στο Λέοντα μετά τις 16 Οκτωβρίου θα αυξηθεί ο ανταγωνισμός, ίσως και οι τρικλοποδιές. Γι’ αυτό μην ανακοινώνετε τα σχέδιά σας... Ξεκινήστε πρώτα και θριαμβολογείτε μετά!

Οικονομικά: με τον απρόβλεπτο Ουρανό στο δεύτερο οίκο του ωροσκοπίου από το 2003 ξέρετε πολύ καλά ότι η ρευστότητα έχει εγκατασταθεί πλέον για τα καλά στο πορτοφόλι σας. Ο Ουρανός θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στους Ιχθύς και φέτος και το δίλημμα, αν πρέπει να μείνετε σε μια δουλειά που σας αποφέρει λίγα αλλά σταθερά ή αν πρέπει να ανοίξετε τα φτερά σας και να ρισκάρετε, θα στροβιλίζει συνέχεια στο κεφάλι σας. Ο Δίας, φυσικά, θα ενισχύει την αυτοπεποίθησή σας, θα σας κάνει αισιόδοξους για το μέλλον, αλλά αυτή μπορεί να είναι και η... μπανανόφλουδα της χρονιάς, αν βιαστείτε να ανοιχτείτε και δεν υπολογίσετε καλά όλες τις παραμέτρους. Η φωνή της διαίσθησής σας θα είναι ιδιαίτερα δυνατή φέτος, με την ταυτόχρονη επιρροή Δία, Ποσειδώνα, Χείρωνα στο ζώδιό σας, και σίγουρα πρέπει να την ακούσετε. Αν έχετε μια πολυετή συνεργασία φέτος, μπορεί να περάσει μεγαλύτερη κρίση ιδιαίτερα την περίοδο των εκλείψεων, δηλαδή Ιανουάριο-Φεβρουάριο ή Ιούλιο-Αύγουστο. Ίσως τα οικονομικά και η διαχείρισή τους να είναι αιτία διαφωνιών. Η πορεία του Δία στο ζώδιό σας ενισχύει την κρίση σας σε ό,τι αφορά τα οικονομικά και ανοίγει τους ορίζοντές σας. Επίσης, βοηθάει στην περίπτωση που θέλετε να κάνετε κάποια πώληση ή να βρείτε τον κατάλληλο χρηματοοικονομικό σύμβουλο ή μεσίτη. Το 2009 είναι εξαιρετικό για να αποπληρώσετε χρέη. Αν τα οικονομικά σας είναι σε καλή κατάσταση, καλό είναι να προσπαθήσετε να βάλετε κάποιες οικονομίες στην άκρη. Σε κάθε περίπτωση η χρονιά που θα κάνει τη μεγάλη διαφορά στα οικονομικά σας είναι το 2010, όταν ο Δίας θα περάσει στους Ιχθύς.

Υγεία & Ομορφιά: η σύνοδος Δία, Ποσειδώνα, Χείρωνα στο ζώδιό σας μπορεί να διαφοροποιήσει αρκετά ακόμη και τη χημεία στο σώμα σας και τα επίπεδα της ενέργειάς σας. Βέβαια, ο Δίας προσφέρει προστασία από δύσκολες καταστάσεις, αλλά ο Ποσειδώνας και ο Χείρωνας μπορεί να σας κάνουν ευάλωτους σε ορμονολογικά προβλήματα, αλλεργίες, υπερκόπωση. Προσπαθήστε να βρίσκετε χρόνο να κοιμηθείτε, να ξεκουράζεστε και να αναπληρώνετε τη χαμένη ενέργεια. Ενδιαφερθείτε για εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας και άσκησης. Γιόγκα, πιλάτες, ται τσι, ρεφλεξολογία, βελονισμός μπορεί να βοηθήσουν. Αν σκέφτεστε να κάνετε επεμβάσεις αισθητικής, αποφύγετε την περίοδο των εκλείψεων. Ακόμη, αποφύγετε για κούρες ομορφιάς και επεμβάσεις που αφορούν την εμφάνισή σας το διάστημα που είναι ανάδρομη η Αφροδίτη - από τις 6 Μαρτίου μέχρι τις 17Απριλίου. Ο Δίας στο ζώδιό σας μπορεί να αυξήσει την όρεξή σας άρα και το βάρος σας, αν δεν προσέξετε.

Τυχερές ημέρες στον έρωτα και την κοινωνική ζωή: 5-31 Ιουλίου, ο Αύγουστος, 1-10 Σεπτεμβρίου.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ