Κοσμήματα από τέσσερις νέους καλλιτέχνες!

15.11.2002
Αημα ονόμασαν την ομάδα τους οι τέσσερις πρωτοεμφανιζόμενοι ασημουργοί- διακοσμητές που παρουσιάζουν τα έργα τους στην Αίθουσα Δαίδαλμα. Η λέξη συγγενεύει με τη θερμή πνοή της φλόγας που πυρώνει το μέταλλο και το μετατρέπει σε έμπυρη και εύκαμπτη μάζα με κατακόκκινο χρώμα.
Άημα ονόμασαν την ομάδα τους οι τέσσερις πρωτοεμφανιζόμενοι ασημουργοί- διακοσμητές, η Δέσποινα Αργυροπούλου, Χρήστος Καμπανάς, Νάγια Κουτσομπίνα, Μαρίνα Ζάχου που παρουσιάζουν τα έργα τους στην Αίθουσα Δαίδαλμα. Η λέξη συγγενεύει με τη θερμή πνοή της φλόγας που πυρώνει το μέταλλο και το μετατρέπει σε έμπυρη και εύκαμπτη μάζα με κατακόκκινο χρώμα. Η υπερβολική θέρμανση του μετάλλου δίνει τη δυνατότητα στον άνθρωπο να επέμβει, να μορφοποιήσει και τελικά να εμφυσήσει πνοή, ζωή στο σκληρό και άκαμπτο υλικό.

Οι "άημα" κάνοντας την πρώτη τους εμφάνιση στο χώρο του καλλιτεχνικού κοσμήματος αποπειρώνται να εκφράσουν την προσωπική τους ανάγκη για επικοινωνία μέσω του κοσμήματος. Ολοι τους προτιμούν τις γεωμετρικές φόρμες, ακολουθούν με αγάπη και ευαισθησία την επίπονη διαδικασία κατασκευής και απολαμβάνουν την σταδιακή εξερεύνηση -αποκάλυψη των μυστικών της επεξεργασίας και τελική την κατάκτηση της τεχνικής που οδηγεί σε άρτιο αποτέλεσμα.

Η εργασία του καθενός ξεχωριστά περνά από τις τέσσερις φάσεις που χαρακτηρίζουν τον καλό δημιουργό: πειραματισμός για την κατάκτηση της τεχνικής, πίστη στην με ευλάβεια τήρηση του σχήματος προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αρχική έμπνευση, ανάγκη μετουσίωσης μιας ιδέας σε κόσμημα και τέλος απελευθέρωση από την άμορφη μεταλλική μάζα και κατάκτηση του γλυπτικού χαρακτήρα του αντικειμένου.

Διάρκεια έκθεσης: 14-29 Νοεμβρίου