Ερωτικά σκιρτήματα κάτω από το κύμα

15.11.2002
"Η μουσική της θάλασσας" του Έρρι ντε Λούκα είναι ένα απολαυστικό ερωτικό μυθιστόρημα που θυμίζει πολύ την Ελλάδα της δεκαετίας του '60. Οι New York Times το χαρακτήρισαν "ποιητικό και τρυφερό, φορτωμένο με οργή και πόθο". Γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο και σε ρέουσα γλώσσα, αποτελεί μια απαράμιλλα ζωντανή περιγραφή της εφηβείας, όπου μπλέκονται η ιστορία, ο πόλεμος και τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα.
"Η μουσική της θάλασσας" του Έρρι ντε Λούκα είναι ένα απολαυστικό ερωτικό μυθιστόρημα που θυμίζει πολύ την Ελλάδα της δεκαετίας του '60. Οι New York Times το χαρακτήρισαν "ποιητικό και τρυφερό, φορτωμένο με οργή και πόθο".
Σε ένα μικρό ψαράδικο χωριό ενός νησιού στον κόλπο της Νάπολης, ο ήρωάς μας σε ηλικία 16 ετών ζει το πρώτο του ειδύλλιο με μια παραθερίστρια, ενώ παράλληλα αναζητά απαντήσεις σε βασανιστικά ερωτήματα. Βρισκόμαστε στη δεκαετία του 1950, μόλις μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμαου και η Ιταλία, προσπαθώντας να επουλώσει τις τραυματικές εμπειρίες του φασιστικού της παρελθόντος, δέχεται την εισβολή των Αμερικανών ναυτών του Έκτου Στόλου και των Γερμανών τουριστών.

Γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο και σε ρέουσα γλώσσα, το μυθιστόρημα αυτό αποτελεί μια απαράμιλλα ζωντανή περιγραφή της εφηβείας, όπου μπλέκονται η ιστορία, ο πόλεμος και τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα.

O Έρρι ντε Λούκα γεννήθηκε το 1950 στη Νάπολη. Έχει εκδώσει πολλά μυθιστορήματα στην ιταλική και έχει επίσης μεταφράσει τα βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης "Έξοδος", "Ιωνάς" και "Εκκλησιαστής".

Εκδόσεις Περίπλους
Συγγραφέας: Έρρι ντε Λούκα
Τίτλος: Η μουσική της θάλασσας
Μετάφραση: Χρίστος Αλεξανδρίδης
Σελίδες:150
ISBN: 960-8202-14-0