Ο Μικελάντζελο του γκράφιτι στο Λονδίνο

05.05.2008
Ο διάσημος Βρετανός «καλλιτέχνης του δρόμου» Banksy, μεταμορφώνει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γκράφιτι «Cans» τους τοίχους ενός εγκαταλελειμμένου τούνελ στο Λονδίνο.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γκράφιτι «Cans» στο Λονδίνο οι τοίχοι ενός εγκαταλελειμμένου τούνελ έχουν μεταμορφωθεί σε πραγματικά έργα τέχνης.

Το Leake Street τούνελ κοντά στην οδό Waterloo είναι ο καμβάς του διάσημου Βρετανού «καλλιτέχνη του δρόμου» Banksy και 40 γνωστών καλλιτεχνών γκράφιτι από 15 χώρες του κόσμου.

Εκατοντάδες επισκέπτες είδαν το περασμένο σαββατοκύριακο αυτή την πρωτότυπη έκθεση, η οποία αποτελεί ένα μείγμα από εγκαταστάσεις, γλυπτά και στάμπες, με κοινό άξονα το concept "Ειρήνη".

«Σε διάστημα λίγων ωρών με μερικά εκατοντάδες δοχεία μπογιάς ελπίζω να μπορούμε να μετατρέψουμε μία σκοτεινή στοά σε μια όαση όμορφης τέχνης», είχε δηλώσει ο Banksy σε συνέντευξή του στους Times του Λονδίνου, λίγο πριν από τα εγκαίνια αυτού του πολύχρωμου γκράφιτι party.

«Το γκράφιτι δεν καταστρέφει πάντα τα κτίρια, στην πραγματικότητα είναι ο μόνος τρόπος για να βελτιώσουμε τα περισσότερα από αυτά», δήλωσε ο ίδιος.

«Πάντα θεωρούσα ότι με ένα δοχείο μπογιά μπορείς να έχεις άποψη για το πώς λειτουργούν οι πόλεις μας - όπως οι αρχιτέκτονες και οι διαφημιστές outdoor. Έτσι το να μου δοθεί η ευκαιρία να καλύψω μια ολόκληρη γειτονιά με γκράφιτι είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα - ή όπως λένε κάποιοι άλλοι - ένας εφιάλτης που πραγματοποιείται!».

Στο φεστιβάλ έδωσαν το "παρών" οι: Banksy (UK)- Bsas stencild (ARG)-James Dodd (AUS)-Civilian (AUS)-Vexta (AUS)-Prism (AUS)-Daniel Melim (BRA)-Altocontraste (BRA) Ananda Nahu (BRA)-Bandit (NDL)-Roadsworth (CAN)-Artiste-Ouvrier (FRA)-Blek (FRA)-Lucamaleonte (ITA)- Lex (ITA)-Orticanoodles (ITA) και πολλοί άλλοι.

ΧΤ