Το βήμα του ήρωα

15.01.2003
Σε μία μικρή πόλη στον Κόλπο της Βεγγάλης, στο ετοιμόρροπο πατρογονικό του σπίτι, ζει ο Σρίπατι Ράο με τη γκρινιάρα γριά μάνα του, την ανύπαντρη αδελφή του, τον άνεργο γιο του και τη γυναίκα του, που τον κατηγορεί διαρκώς ότι έσπρωξε την κόρη τους Μάγια να εγκατασταθεί στον Καναδά. Υστερα έρχεται η τραγωδία:
Προς το τέλος του έργου άρχισε να κρυώνει φοβερά. Ηξερε ότι αυτό ήταν το πιο πρόσφατο από τα καμώματά του σώματός του. Ανατρίχιασε, τύλιξε τα χέρια του γύρω από το κορμί του και λυπήθηκε που δεν φορούσε κάτι πιο ζεστό από το λεπτό κοντομάνικο νάιλον πουκάμισο. Τώρα αυτός που έκανε τα καθίσματα να τραντάζονται δεν ήταν μόνο ο χοντρός κύριος αλλά και ο Σριπάτι. Μην μπορώντας να συγκρατήσει το τρεμούλιασμα, σηκώθηκε νευρικά και βγήκε από τη σκοτεινή αίθουσα. Είχε κουραστεί πια να μην ξέρει τι θα συνέβαινε στη συνέχεια. Ηθελε να του πει κάποιος ότι ο κόσμος δεν είχε αλλάξει, ότι η κόρη του θα γύριζε σπίτι. Ηθελε να σπρώει πίσω το χρόνο, να γίνει ένας νεαρός άντρας που κρατούσε αγκαλιά το πρώτο του παιδί, κι έπειτα το δεύτερο του, γεμάτος ελπίδα για τα δύο αυτά βρέφη που είχε βοηθήσει να γεννηθούν. Ηθελε, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, να είχε τη δύναμη να ξαναφτιάξει το παρελθόν...(απόσπασμα από το βιβλίο)

Σε μία μικρή πόλη στον Κόλπο της Βεγγάλης, στο ετοιμόρροπο πατρογονικό του σπίτι, ζει ο Σρίπατι Ράο με τη γκρινιάρα γριά μάνα του, την ανύπαντρη αδελφή του, τον άνεργο γιο του και τη γυναίκα του, που τον κατηγορεί διαρκώς ότι έσπρωξε την κόρη τους Μάγια να εγκατασταθεί στον Καναδά. Υστερα έρχεται η τραγωδία: Η Μάγια και ο άντρας της σκοτώνονται σε δυστύχημα και ο Σριπάτι αναλαμβάνει την κηδεμονία της εφτάχρονης εγγονής του. Με την άφιξη της μικρής Ναντάνα στην Ινδία, όλα ξαφνικά θ' αλλάξουν- η ζωή της οικογένειας θα αποκτήσει μία αρμονία που δεν είχε ποτέ πριν.

Ένα μυθιστόρημα γεμάτο χιούμορ και ανθρωπιά, Το βήμα του ήρωα έχει τις ρίζες του στη μεγάλη ινδική παράδοση που, χρόνια τώρα, δίνει μία διαφορετική διάσταση στην έννοια του καθημερινού ηρωισμού, στην έννοια του καθημερινού ηρωισμού, στην έννοια του αγώνα κατά των αντιξοοτήτων της ζωής από αυτή που έχουμε στη Δύση.


Εκδόσεις Καστανιώτη
Τίτλος: Το βήμα του ήρωα
Συγγραφέας: Ανίτα Ράου Μπαντάμι
Σελίδες: 405
ISBN: 960-03-3368-8