Μαχαίρι στο... κόκαλο

02.02.2011
To «Μαχαίρι στο κόκαλο» του Κώστα Μουρσελά παρουσιάζεται στο θέατρο Διθύραμβος.

To «Μαχαίρι στο κόκαλο» του Κώστα Μουρσελά παρουσιάζεται στο θέατρο Διθύραμβος.

Η πλήρης χρεοκοπία της ερωτικής και συζυγικής σχέσης, με παρονομαστή την επαγγελματική καριέρα και την κοινωνική αναρρίχηση του συζύγου, είναι ο δραματικός πυρήνας του έργου.

Ο Λεωνίδας και η Ελένη ένα ζευγάρι χωρίς ηθικούς ενδοιασμούς, πατούν επί πτωμάτων για να ανέλθουν. Όσο επιτυγχάνουν κοινωνικά, απογυμνώνονται από προσχήματα και φτάνουν στο τελευταίο στάδιο της αντοχής – αποδοχής του ενός από τον άλλον .
Το ανδρόγυνο μένει «ενώπιος ενωπίω», αντικρίζοντας τη σκληρή αλήθεια χωρίς υπεκφυγές αφού όλα τα προσωπεία του κοινωνικού «δήθεν» έχουν
γκρεμιστεί.
Από τη σύγκρουση Λεωνίδα και Ελένης, ο Μουρσελάς βγάζει το μεδούλι της ηθικής σήψης, του συμβιβασμού και της κυνικότητας και αποκαλύπτει την έκπτωση των αξιών και της ανθρωπιάς, σε όλο της το ανατριχιαστικό μεγαλείο.

Ο συγγραφέας με αυτό το αριστουργηματικό έργο, βάζει το μαχαίρι στο κόκαλο σε όλους μας. Αυτούς που βολεύτηκαν και αυτούς που είναι έτοιμοι να βολευτούν ή που έστω δέχονται παθητικά αυτό το συνεχές γλίστρημα προς το τελικό, χωρίς επιστροφή, αδιέξοδο.

Σκηνοθεσία : Μιχάλης Ζωγραφίδης
Σκηνικά – κοστούμια: Φαίη Μιχαήλ
Μουσική επιμέλεια : Έφη Νιχωρίτη

Πρωταγωνιστούν : Γιάννης Κατσάμπας, Έφη Νιχωρίτη

ΙΝFO:
Παραστάσεις: Παρασκευή και Σάββατο 9μμ & Κυριακή 7.30μμ
Έναρξη παραστάσεων: Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου
Τιμές εισιτηρίων: 15€, φοιτητικό: 10€ / Κυριακές γενική είσοδος 10€
ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΘΥΡΑΜΒΟΣ: ΛΗΤΟΥΣ 6 – ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ, ΜΑΡΟΥΣΙ
τηλ: 210 6142772, 210 6106897