"Χουλιγκανική" επίθεση στο Θέατρο Τέχνης

05.02.2011
Η βία των γηπέδων μετακόμισε στο θέατρο! Ομάδα αγνώστων επιτέθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής με μολότοφ, καπνογόνα και λοστούς στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν στην Πλάκα, λίγα λεπτά πριν την πρεμιέρα της παράστασης «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ».

Ομάδα αγνώστων επιτέθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής με μολότοφ, καπνογόνα και λοστούς στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν στην Πλάκα, λίγα λεπτά πριν την πρεμιέρα της παράστασης «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ».

Περίπου 25 άγνωστοι έκαψαν και κατέστρεψαν τη θεατρική σκηνή, παρουσία μάλιστα κάποιων θεατών που περίμεναν την έναρξη της παράστασης.

«Επικράτησαν άγριες καταστάσεις. Έσπασαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους» δήλωσε ο σκηνοθέτης Σταύρος Τσιώλης, ένας από τους βασικούς συντελεστές της παράστασης και συγγραφέας του έργου.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες φώναζαν συνθήματα υπέρ του Ολυμπιακού, ενώ αναφέρθηκε επίσης ότι λήστεψαν και ένα άτομο που αναζητείται για να καταθέσει.

Το θεατρικό έργο του Σταύρου Τσιώλη σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη αναφέρεται στην ιστορική κάθοδο 2.500 οπαδών του ΠΑΟΚ σιδηροδρομικώς στην Αθήνα για τον αγώνα της ομάδας τους με τον Ολυμπιακό, όπου συμμετείχαν και δύο νεαρές γυναίκες οπαδοί. Εκείνες όμως είχαν σκοπό να συναντήσουν στον Σταθμό Λαρίσης ένα διάσημο Έλληνα ποπ τραγουδιστή από τον οποίο η μικρότερη έχει ζητήσει - με επιστολή της - ραντεβού. Εν συνεχεία βέβαια διαδραματίζονται τα γνωστά που είχαν συμβεί την περίοδο 1998-99, μετά την επεισοδιακή νίκη του Ολυμπιακού με 2-1. Παίζουν οι ηθοποιοί: Λουκία Πιστιόλα, Μυρτώ Αλικάκη, Ειρήνη Στρατηγοπούλου, Πάρις Θωμόπουλος, και ο Αργύρης Μπακιρτζής.