Η Συμφωνική του Λονδίνου στο Μέγαρο

08.02.2011
Μια μεγάλη, παλιά ορχήστρα, τη Συμφωνική του Λονδίνου, στο πόντιουμ ο Ντάνιελ Χάρντινγκ, στο πιάνο η Ελέν Γκριμό και στο βιολί η Ζανίν Γιάνσεν, σε μια συνάντηση κορυφής, ενώνουν τις δυνάμεις τους στο Μέγαρο Μουσικής σε ένα από τα κορυφαία μουσικά γεγονότα του φετινού χειμώνα και συνδυάζουν την παράδοση με την τόλμη και τη φρεσκάδα των προσωπικοτήτων τους.

Μια μεγάλη, παλιά ορχήστρα τη Συμφωνική του Λονδίνου, στο πόντιουμ ο Ντάνιελ Χάρντινγκ, στο πιάνο η Ελέν Γκριμό και στο βιολί η Ζανίν Γιάνσεν, σε μια συνάντηση κορυφής, ενώνουν τις δυνάμεις τους στο Μέγαρο Μουσικής σε ένα από τα κορυφαία μουσικά γεγονότα του φετινού χειμώνα και συνδυάζουν την παράδοση με την τόλμη και τη φρεσκάδα των προσωπικοτήτων τους.

Η συναυλία της πρώτης βραδιάς -12 Φεβρουαρίου- κάνει έναν διάλογο ανάμεσα στον Ρίχαρντ Στράους: Δον Χουάν και Τάδε έφη Ζαρατούστρα και τον Σούμαν: κοντσέρτο για πιάνο, έργο 54, με την χαρισματική, Ελέν Γκριμό, στο πιάνο.

Στη δεύτερη συναυλία -13 Φεβρουαρίου- συνομιλούν, ο Ρίχαρντ Βάγκνερ: Ειδύλλιο του Ζίγκφριντ, ο Ρίχαρντ Στράους: Θάνατος και Εξαΰλωση και ο Γιοχάνες Μπραμς: Κοντσέρτο για βιολί, με την εξαιρετική Ζανίν Γιάνσεν στο βιολί.


Που: Μέγαρο Μουσικής- Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, 8.30 μμ.
Τα εισιτήρια και για τις δύο συναυλίες έχουν εξαντληθεί