Νίκη για «Δώρα» και «Διαπασών» στα βραβεία παιδικού βιβλίου

25.02.2011
Με την ίδια καθυστέρηση, όπως και τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας, το ΥΠΠΟΤ ανακοίνωσε χθες τα Κρατικά Βραβεία Παιδικής Λογοτεχνίας, μαζί με τη βραχεία λίστα, για τη βιβλιοπαραγωγή του 2009. Το Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου κερδίζουν ομόφωνα εξ ημισείας, αλλά κατά πλειοψηφία, ο Βασίλης Παπαθεοδώρου για το βιβλίο του «Στη διαπασών»

Με την ίδια καθυστέρηση, όπως και τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας, το ΥΠΠΟΤ ανακοίνωσε χθες τα Κρατικά Βραβεία Παιδικής Λογοτεχνίας, μαζί με τη βραχεία λίστα, για τη βιβλιοπαραγωγή του 2009. Το Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου κερδίζουν ομόφωνα εξ ημισείας, αλλά κατά πλειοψηφία, ο Βασίλης Παπαθεοδώρου (φωτογραφία) για το βιβλίο του «Στη διαπασών» (Καστανιώτης) και ο Μάνος Κοντολέων (φωτογραφία δεξιά) για τα «Πολύτιμα δώρα» (Πατάκης).

Το Βραβείο Εικονογράφησης Παιδικού Βιβλίου δόθηκε, επίσης κατά πλειοψηφία, στη Φωτεινή Στεφανίδη για την εικονογράφηση του βιβλίου «Η σκυλίσια ζωή του γάτου Τζον Αφεντούλη» του συγγραφέα Χρήστου Μπουλώτη (Ελληνικά Γράμματα).

Οσο για το Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων για παιδιά, αυτό η αρμόδια επιτροπή, με πρόεδρο την καθηγήτρια Αντα Γκίβαλου-Κατσίκη, αποφάσισε να μην απονείμει, καθώς θεώρησε ότι κανένα από τα υποβληθέντα βιβλία δεν πληροί τις προϋποθέσεις βράβευσης. Σημειώνεται ότι από την επόμενη χρονιά συνολικά τα Κρατικά Βραβεία θα απονεμηθούν αναμορφωμένα, σύμφωνα με νέα νομοθεσία.