Μύθων τόποι στο Αέναον!

13.03.2003
Πέντε χρόνια μετά από την προηγούμενη έκθεσή του στην Αθήνα, ο Βασίλης Προκόπος στην 9η ατομική του έκθεση παρουσιάζει μια νέα σειρά 23 έργων (λάδια) με τον τίτλο "Μύθων τόποι" στην Αίθουσα Τέχνης "Αέναον".
Πέντε χρόνια μετά από την προηγούμενη έκθεσή του στην Αθήνα, ο Βασίλης Προκόπος στην 9η ατομική του έκθεση παρουσιάζει μια νέα σειρά 23 έργων (λάδια) με τον τίτλο "Μύθων τόποι" στην Αίθουσα Τέχνης "Αέναον" τη Δευτέρα 17 Μαρτίου στις 20.00.
Η Ιστορικός Τέχνης Κατερίνα Κιτσιλή, προλογίζοντας τον κατάλογο της έκθεσης, γράφει: "με αδρές εξπρεσιονιστικές πινελιές που αντλούν ζωηρά κιτρινοπράσινα χρώματα από την παλέτα της άνοιξης και από όνειρα θερινής νυχτός- αισθησιακά μαβιά, μαζί με γήινες καφετιές αποχρώσεις, ο χρωστήρας του Βασίλη Προκόπου απεικονίζει τα μυθικά του τοπία ισορροπώντας ανάμεσα στα όρια της αφαίρεσης και της παραστατικής ζωγραφικής.
Τοπία από όπου η γυναίκα κεντρική φιγούρα- κυρίαρχος του καμβά, του φυσικού, αλλά και του ονειρικού μυθικού χώρου που την περιβάλλει, η Γυναίκα- Μύθος, ίδια η Φύση, σε εικαστική χορογραφία εντάσσεται και γίνεται ένα με το Τοπίο. Αλαφροπατά, στροβιλίζεται, αιωρείται στον άχρονο χρόνο, που έχει σταματήσει σε κάποια σχισμή του μύθου. Θεατές, εμείς, μετέχουμε της ιεροτελεστίας της Ανοιξης..."

Ποιος είναι ο Βασίλης Προκόπος Ο Βασίλης Προκόπος γεννήθηκε στην Κανδύλα Αρκαδίας το 1955. Σπούδασε στο Γεωλογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συστηματικά με τη ζωγραφική ασχολήθηκε από το 1982 με δάσκαλο τον Θεόδωρο Πάντο Συμμετείχε στην καλλιτεχνική ομάδα ΣΥΝ σε όλες τις δραστηριότητες της (ομαδικές εκθέσεις, περιοδικό, εκδηλώσεις). Εχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εργα του υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές και μουσεία.

Διάρκεια έκθεσης έως 5 Απριλίου
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα 18.00- 21.30, Τρίτη έως Σάββατο: 10.00- 14.00 και 18.00- 21.30